CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

TRU: PNL pregateste revenirea comunismului

3 comentarii / 3240 vizualizări / 24 martie 2020

”PNL mai are o singură obligaţie. Să nu plece din sediu înainte de a planta, la intrare, steagul roşu. Ar fi păcat să n-o facă după ce a pregătit atît de bine terenul”. Afirmația aparține fostului europarlamentar PNL Traian Ungureanu, într-un editorial apărut în Adevărul, în care acesta mai spune că UE nu mai există, de facto.

”În realitate, Uniunea Europeană nu există. Există un şir de camioane militare pline de sicrie, înaintînd, prin Bergamo, lent, ca un şarpe metalic pătrat, cu morţii la bord. Nu mai e loc de săpat în cimitire. Morţii se vor întoarce acasă, peste cîteva zile, în urne. Lumea n-a fost niciodată mai clară. Viaţa şi moartea îşi rostesc limpede numele, dar iluziile au tot zgomotul de partea lor şi ne lasă fără auz. Nu toată lumea minte, dar mai toată lumea vrea să creadă altceva. Mai exact, nu suportă adevărul(…)
Imediat ce virusul Corona a cucerit Italia, Guvernul Conte a cerut activarea EUCPM. Regulamentul spune că o ţară cere, iar altele livrează, după care beneficiarul plăteşte. Nimic pe gratis! Dar nimeni, absolut nimeni, n-a răspuns. Mai mult, Franţa şi România – surori de gintă latrină – au interzis exporturile sau au blocat în vamă comenzile de materiale sanitare pentru Italia(…)
Cine a văzut ştirea despre ajutorul de 1 miliard trimis de Comisia Europeană poate crede că ne-a sosit un vagon de bani, număraţi, acum, de casieri vlăguiţi, în tainiţele BNR. E o imagine scuzabilă şi naivă. Ajutorul trimis de UE e o procedură contabilă care învîrte banii din bugetul fondurilor structurale. O manevră folositoare care trebuie, însă, înţeleasă ca mutarea ce face loc mişcărilor bugetare naţionale ce fac loc, mai tîrziu, cheltuielilor directe. Aşadar, marea întrebare e: unde e UE? În urmă şi nicăieri. Principiul de lucru al Uniunii a rămas acelaşi: fiecare pe pielea lui, deja jupuită de Franţa şi Germania.

UE a aflat că, în vremuri de criză, toate statele sînt naţionale. La rîndul lor, statele naţionale au remarcat că, în vremuri de criză, UE nu e” mai scrie TRU. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. Romania a „blocat in vama transportul de materiale sanitare” catre Italia?! Care materiale?! Romania tocmai trimisese catre Grecia un munte de ajutoare, pentru sprijin in „lupta” cu migrantii de la granita, asta cu virusul a venit ca un soc, n-aveau de unde sa stie ca-i va lovi, informatiile erau de-abia din ianuarie……Romania exporta materiale sanitare si daca da, cine si unde le produce?! Au fost „rechizitionate” fabricantele, in virtutea starii de urgenta?! Ori, „ajutoarele” germane cu care ne scoteau ochii pe la TV sunt ceva rebuturi si stifturi din aceste manufacturi, germane care livreaza Germaniei…pentru ca, tot guvernul ne spunea ca Germania a blocat transportul de materiale sanitare comandate si platite de Ministerul Sanatatii…Si daca tot vorbim de sanatate, in afara de dosare penale medicilor si corp de control intimidant, la vreme de criza, ministrul ala intangibilpenaloricearface, se misca si el in interesul cetateanului pe care-l reprezinta, nu numai in interesul celor ce-l platesc (polisano si actionarii)?! Pentru „impiedicarea raspandirii bolilor”, infractiunea agravata si agravanta, la nivel oficial, va raspunde guvernul restrans adunat la Cotroceni?! Se autosesizeaza vreun procuror de sub cizma iohanista ca niste unii, platiti nesimtit de la buget, au folosit starea de urgenta sa inchida gura celor care spuneau adevarul in privinta echipamenrtrelor de protectie si a realitatii contaminarii?! Sa ne asteptam la un transport cu elicopterul spre Germania?! Sau, inca, mai sunt interese economice dinspre zona aia…asta ar fi „de bine” pentru noi, ar insemna ca vom supravietui, ca sa murim sanatosi…in sclavie…Tare mi-e ca, iar, suntem in tabara gresita…
  P.S. Va mai trebuia o imagine a ceea ce traim?! V-a livrat Iohanis o poza cu intrunirea de partid, in plina stare de urgenta, in stadiul de contaminare comunitara, cu 20% medici din totalul infectatilor oficial, vataful isi strange „avizatii”, da la o parte profesionistii din celula de criza” si face sedinta de partid…daca Romania ar avea o justitie, acum s-ar pune bazele unui dosar de grup infractional organizat in vederea „impiedicarii combaterii bolilor” si Parlamentul s-ar intrebuinta pentru acuzatia de inalta tradare (acum, cu revenirea, pe branci la statul national, acuzatia e de actualitate)…

 2. Am citit ca in ultima perioada au intrat in tara peste un milion de cetateni romani. A revenit acasa „Diaspora”, norocul nostru national.

  Vedem la tv sau pe net ce reprezinta bucuria revederii cu draga noastra „Diaspora”: burti goale, treninguri si tunsori ca in Las Fierbinti, gratare, manele, artificii, scuipat, pisat si cacat in mijlocul strazii. Cui ii pasa? Cine ia masuri pentru evitarea infectarii cu virusul? Evident ca nimeni,

  „Diaspora” a votat cu „alesul”, deci este sfanta, chiar daca a adus 95% din infectatii cu virus din statisticii, asa cum am citit ca afirma ministrul sanatatii.

  Donald Trump s-a pronunţat ferm împotriva impunerii restricţiilor privind deplasările din cauza coronavirusului, argumentând că „soluţia nu poate fi mai gravă decât problema” şi că „Statele Unite nu au fost construite pentru a fi închise”. Trump pledează pentru anularea restricţiilor privind adunările publice impuse deja.”

  La noi, desi sper profund ca am inteles total gresit, batranii Romaniei vor fi incatusati, ca hotii, daca merg sa-si cumpere paine sau medicamente, „ca sa fie protejati”. Daca ai minimum de ratiune, nu-ti pui intrebarea cu ce se vor hranii milioane de pensionari singuri, care locuiesc la bloc? De unde paine, lapte, cartofi, ulei, daca nu vor merge la super market, pentru ca non-stopul din colt a dat faliment prin „grija” politicienilor. In acelasi timp, poate ca bine le face parintilor si bunicilor nostri, n-au votat corespunzator, precum „Diaspora”.

 3. Mi se pare normala restrictionarea mersului la cumparaturi pentru varstnici. Caraghioasa este insa declaratia pe proprie raspundere pentru toata lumea. Are toata lumea smartphone? In China, da, toata lumea are smartphone, iar sucurile de la automat se cumpara cu telefonul. Dar in Romania ? Are tot romanul imprimanta acasa? Are calculator? Multi nici nu stiu sa scrie…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998