CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9681 RON UP | 1 USD = 4.6029 RON UP | 1 GBP = 5.8001 RON UP

TRU: Prostii Europei au onoarea sa puna bucatele pe masa tartorului german

6 comentarii / 3133 vizualizări / 14 aprilie 2020

”România nu are de ce să se teamă că a rămas în chiloţi, dat fiind că i-a amanetat demult”. Afirmația tăioasă îi aparține fostului europarlamentar liberal Traian Ungureanu, într-o analiză din Adevărul în care acesta face pulbere Germania, pe care o acuză că duce Europa spre catastrofă și cheamă la munci turme de români pentru a nu-și deranja imigranții arabi ținuți pe ajutoare sociale.

”Germania e, încă o dată, la originea viitoarei catastrofei europene. Joi, 9 aprilie 2020, după o convorbire care i-a oferit prim-ministrului italian Conte ocazia de a-şi mînca mobilul pe loc, Cancelarul Angela Merkel a anunţat, alb şi tăios: Germania nu are datoria să se ocupe de datoriile altora. Ideea bondurilor Corona a fost lichidată. Cu o singură frază, Italia şi Spania au fost împinse în groapă. Apoi, Merkel şi-a ataşat în jurul braţului o banderolă transparentă de doliu şi a rostit obişnuitele euro-palavre la căpătîiul muribundului: vom găsi alte instrumente de solidaritate, sîntem alături de Italia şi Spania bla, bla, bla. Seara, miniştrii de Finanţe ai statelor din zona euro au preluat decretul şi l-au transformat într-un pachet de asistenţă, la prima vedere, uluitor. 500 de miliarde! Cifra pe care nimeni n-o va putea minimaliza! Dovada generozităţii, aruncată în faţa celor ce s-au îndoit de măreţia Europei Unite. Logica şi aritmetica au altă părere. Aritmetic, din 500 de miliarde, jumătate acoperă nevoile prezente şi viitoare ale sistemelor sanitare dar numai în proporţie de 2% din PIB pentru fiecare stat membru. În rest, credite şi subvenţii, cu condiţii de bună purtare şi sărăcie demnă pentru guvernele şi generaţiile de vin” scrie TRU.

După război, germanii mîncau ierburi alese din șanț și dormeau în cratere

”Germania a reuşit să uite că a fost salvată, fără condiţii, după război, pe vremea cînd consecvenţii ei cetăţeni mîncau ierburi alese din şanţ şi dormeau în cratere de bombă. În vastul algoritm umanist al UE, prăpădiţii din Est vin ceva mai la coadă şi primesc restul. Mai exact, ce rămîne din 500 de miliarde din care se scad 500 de miliarde alocate zonei euro(…) Adevărul e că România nu are de ce să se teamă că a rămas în chiloţi, dat fiind că i-a amanetat demult.
În timp ce A. Merkel îi anunţa pe italieni şi pe spanioli că, dacă vor bani, trebuie să îşi piardă ţara şi suveranitatea, la Cluj, 2000 de disperaţi se învălmăşau în faţa aeroportului. Toţi se buluceau spre avioanele ce urmau să îi ducă la munci agricole în Germania. Piesa e completă. Germania, ţara care a luat 1 milion de migranţi şi îi ţine pe ajutoare sociale sau nu îi deranjează din lectura lui Hegel, cheamă la muncă turma de români. Proştii Europei au onoarea să pună bucatele pe masa tartorului. Vechea admiraţie germană pentru Estici şi vocaţia lor de animal de povară nu s-a pierdut.

”Germania – o alianţă de maniaci obsedaţi de bani, reduşi la bani şi orbiţi de bani”

Războiul împotriva vieţii deschise a fost cîştigat, abject, de Germania. O alianţă de maniaci obsedaţi de bani, reduşi la bani şi orbiţi de bani desfigurează metodic toate valorile de bază ale Europei. Chiar aşa! Dacă nemţii sînt atît de scîrbiţi de italieni, ce îi sileşte, totuşi, să rămînă alături de ei? Ce îi obligă să îi ţină vecini şi chiriaşi în aceeaşi Uniune? Răspunsul e cunoscut dar nu poate fi rostit tocmai de cei ce au dat Uniunii funcţia care împiedică uniunea. Germania înţelege prin UE dreptul de a conduce pentru a prospera, pedepsindu-i prin anexare economică pe toţi cei ce nu fac proba că sînt nemţi. UE şi-a pierdut sensul şi şi-a fortificat ţarcul. UE a creat o poziţie politică zdrobitoare pentru Germania şi a fixat statele sudice şi estice în datorie şi paralizie. UE a devenit o Uniune negativă, consolidată nu atît de participarea cît de subordonarea statelor membre” conchide fostul europarlamentar. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. TRU, las-o dk pe cotoroanta si mai povesteste-ne cate ceva despre Elena Udrea, ca taaare mult ne lipseste, genital politiciana

  • Le ai acum pe Violeta Alexandru și Raluca Turcan. Sunt mai de ghenă, dar un pic mai proaste.

 2. Desi o lichea politica pe vremea lui Basescu, in prezent Traian Ungureanu este printre putinele persoane publice din Romania care are curajul sa spuna lucrurilor pe nume cu privirea la asa-zisa Uniune Europena.

  • In contextul celor spuse mai sus, apreciez lipsa de interes, ca sa nu spun dispret, pe care o manifesta Donald Trump pentru asa-zisa Uniune Europeana.

 3. Dispretuitoarea Germanie este totusi pragmatica, stie ca lucratorii estici sunt de bizuiala, in timp ce imigrantii sunt doar paraziti. Pe de alta parte, daca tot vorbim de relansarea economiei, un contingent de romani s-a trezit cu joburi, fara ca statul roman sa faca vreun efort creativ. Iar aceste joburi riscante sunt si bine platite, fiindca doar profesorii universitari mai primesc in Romania 2000 de euro pe luna. In ce consta ignominia Germaniei la capitolul sparanghel??? Muncitorii care l-au interpelat pe Vela rugau sa fie lasati sa plece pentru „un trai mai bun”, poate TRU sa contrazica perceptia acestora?

  • Un sparanghelist n-a apucat să extragă niciun sparanghel și deja a fost răpus de COVID19.
   Poate are legătură cu fascismul? Sclavia?

   Nu acuz pe nimeni, e degeaba, la Securitate sunteți doar prostalăi.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998