CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON DOWN

Trump a promulgat legea care poarta numele unui roman

5 comentarii / 2498 vizualizări / 15 ianuarie 2019

Președintele SUA, Donald Trump, a promulgat ieri așa numita lege ”Elie Wiesel” pentru prevenirea genocidului și a atrocităților, care reafirmă că politica Statelor Unite ale Americii este aceea de a considera prevenirea genocidului și a altor infracțiuni de acest gen ca fiind de interes național privind securitatea națională și o responsabilitate morală de bază.

După promulgare, președintele va instrui Departamentul de Stat să înființeze un grup operativ de combatere a atrocităților pentru a întări eforturile de sprijinire a agențiilor în prevenirea și combaterea fenomenului amintit.
Proiectul de lege mai stabilește crearea Fondului complex de criză care va permite Departamentului de Stat și Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională să sprijine programele și activitățile de prevenire sau de reacție la provocările externe emergente sau neprevăzute și la crizele complexe de peste hotare, inclusiv potențialele crime de atrocitate.
Legea, care poartă numele laureatului Nobel pentru pace, Elie Wiesel, născut în România și supraviețuitor al Holocaustului, a fost aprobată de congres anul trecut. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Si romanul care e?

  2. Ca sa nu uite Elie Wiesel de vremurile traite sa priveasca stema Romaniei cu coroana pe capul acvilei.

  3. Nu stiu de ce, dar nu ma impresioneaza…

  4. Trei cuvinte: Korea, Vietnam, Irak

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998