CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Trump, atac fara precedent la China: ”Vor sa pierd alegerile in favoarea lui Biden”

4 comentarii / 2740 vizualizări / 30 aprilie 2020

Teza că președintele SUA va folosi dosarul chinezesc drept temă majoră, poate principală, de campanie se confirmă de la o zi la alta. Într-un interviu difuzat azi de Reuters, Donald Trump iese cu cele mai tăioase și mai frontale acuzații împotriva Chinei de pînă acum: ”Vor să mă facă să pierd alegerile”.

„China va face tot ce poate ca să pierd această cursă electorală”, a declarat Trump. El crede că Beijingul vrea ca adversarul său, democratul Joe Biden, să cîștige prezidențialele pentru a slăbi presiunea pe care Trump a exercitat-o ​​asupra Chinei în privința comerțului și a altor probleme.

Trump mai susține că acordul comercial pe care l-a încheiat cu președintele chinez Xi Jinping vizând reducerea deficitelor comerciale cronice ale SUA cu China a fost afectat dramatic de pandemie.

Un înalt funcționar al administrației Trump, sub protecția anonimatului, a declarat miercuri, potrivit Reuters, că „armistițiul” informal în războiul declarațiilor dintre Trump și Jinping, armistițiu stabilit într-o discuție telefonică de la sfîrșitul lunii martie, după ce Trump vorbise despre ”virusul chinez”, pare să se fi încheiat.

Cei doi lideri au promis că guvernele lor vor face tot posibilul să coopereze pentru a combate coronavirusul. În ultimele zile, însă, Washingtonul și Beijingul și-au aruncat acuzații dure în privința originii virusului și a răspunderii pentru răspîndirea acestuia, chiar dacă Trump și oamenii săi continuă să nu îl critice direct pe președintele chinez se mai arată în material.

În finalul interviului, președintele american a mai spus că e fericit pentru felul în care multe guverne luptă pentru combaterea virusului, dar sunt și unele – fără să nominalizeze – care ar trebui să se străduiască mai mult. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Deci, asta era?! O gargara electorala?! Sa le spuna cineva si germanilor, ca, la cum arata istoria, astia chiar asteapta sa le pice niste bani dinspre (si) China…si nu-i vad bine deloc…chinezii nu inteleg glumele nemtesti, asa cum nu le-au tolerat nici pe alea sovietice…

    • Total deaths in seven states that have been hard hit by the coronavirus pandemic are nearly 50 percent higher than normal for the five weeks from March 8 through April 11, according to new death statistics from the Centers for Disease Control and Prevention. That is 9,000 more deaths than were reported as of April 11 in official counts of deaths from the coronavirus.

      Adică din 14 martie, într-o lună și jumătate, sunt vreo 80 000 decese cauzate de COVID19 numai în US.
      Asta să fie gargara electorală? Poate mai cauți o pereche la neuron?

      • Up-gradeaza-te, ai ramas intepenit in proiect! Nu ti-a negat nimeni draga de pandemie, era doar o referire la disputa privind originea covidului…

        • Ai întrebat retoric dacp era gargară electorală.

          Sunt șocat de cât de prost este Gheorghe Piperea. Avem 700 de morți cu toată lumea în case. Ce s-ar fi întâmplat dacă adoptam „modelul suedez”? Ce s-a întâmplat și în UK. Au adoptat modelul după care au ajuns pe primul loc la decese în UE. Este chiar atât de simplu.

          Draga de pandemie omoară în special proști, iar în România IQ-ul mediu este cel mai mic din Europa. Deci?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998