CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Trump l-a sunat pe Viktor Orban pentru Huawei – 5G. Sa fi ascuns Iohannis o discutie similara?

2 comentarii / 2610 vizualizări / 7 mai 2020

După Klaus Iohannis, președintele SUA l-a sunat ieri și pe premierul ungar Viktor Orban, ceea ce relevă un interes special al lui Trump în această regiune. Spre deosebire de comunicatul de după discuția cu președintele român, cel privind convorbirea cu Orban trimite clar cu gîndul la spinoasa problemă a 5G- Huawei, fiind pomenită ”siguranța telecomunicațiilor” și ”protejarea infracturii de importanță critică”.

”Conform comunicatului emis miercuri de Casa Albă din Washington, preşedintele Trump şi prim-ministrul ungar au consimţit că poporul american şi cel maghiar “doresc să relaxeze comunităţile lor în condiţii de siguranţă, pentru ca ele să poată relua lucrul”. Conducătorii au discutat de asemenea problemele relevante, bilaterale şi regionale, inclusiv siguranţa frontierelor, siguranţa telecomunicaţiilor, precum şi necesitatea de a diversifica lanţurile de aprovizionare şi de a proteja infrastructura de importanţă critică” scrie în comunicat, conform agenției ungare Hirado.hu.

Marea întrebare: Donald Trump a discutat problema 5G – Huawei și cu Klaus Iohannis, numai că acesta a ”uitat” să facă vreo referire în comunicatul dat după convorbire? Și dacă da, de ce oare? (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Cred ca asta a fost subiectul chemarii la ordine, telefonic, atunci cand abera comunicatul cotrocenist despre schimburi de retete anticovid…. prea nu s-au laudat cu „atentia” partenera….problema, la noi, e ca ala care i-a facut lui Iohanis „pohta ce-a pohtit” si a inchis site-ul dovedirii sale ca infractor, mai mult, Grindeanu pare sa fie in tabara vocalilor de la SIE si mare sustinator al chinezilor….Nici Iohanis nu-i chiar de capul lui, povestea 5G pare sa fie transabila intre serviciile secrete…

  2. Nu e obligatoriu. In comunicat apare si infrastructura. Ori acum Ungaria lucreaza impreuna cu Grecia, Serbia si Bulgaria la un proiect regional de tren de mare viteza.
    Finantatori, constructori si furmizori deechipamente, adica TOT, chinezii.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998