CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Tudor Chiuariu: „Guvernul Băsescu-Udrea-Boc a scos România în afara UE”

0 comentarii / 1303 vizualizări / 22 iulie 2010

Fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu apreciază că Raportul CE publicat marţi constată faptul că „Guvernul Băsescu-Udrea-Boc a scos România în afara Uniunii Europene”, Comisia constatând că s-au încălcat angajamentele luate în momentul aderării.

„Este pentru prima dată când, într-un raport de ţară după dobândirea calităţii de membru al Uniunii, CE constată că România încalcă în mod clar angajamentele luate la momentul aderării, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare”, a declarat, pentru Mediafax, fostul ministru liberal al Justiţiei Tudor Chiuariu.

De asemenea, Tudor Chiuariu a apreciat că este primul raport al Comisiei Europene care constată lipsa de voinţă politică a Guvernului şi majorităţii parlamentare de a combate corupţia.
„Prin aceasta, Comisia Europeană pune semnul egal între Guvernul Boc şi Guvernul Năstase în ceea ce priveşte tolerarea corupţiei, a conflictelor de interese, a fraudei fondurilor europene. Raportul subliniază eşecul Guvernului în a asigura un cadru adecvat de funcţionare a ANI şi de control al averilor şi conflictelor de interese, de asemenea, regrese în controlul fondurilor europene, prin instabilitatea legislativă privind DLAF, şi ineficienţă în evitarea conflictelor de interese în cadrul procedurilor de achiziţii publice”, a mai spus Chiuariu.
Totodată, fostul ministru al Justiţiei a apreciat că actualul Guvern este incapabil să dea un mesaj pozitiv în ceea ce priveşte capacitatea instituţiilor statului de a garanta corectitudinea utilizării fondurilor publice.

Pe de altă parte, unul dintre aspectele pozitive remarcate în raport este adoptarea de către Parlament a codurilor de procedură civilă şi penală, a mai spus Tudor Chiuariu.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998