CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9696 RON UP | 1 USD = 4.6874 RON UP | 1 GBP = 5.7148 RON UP

Tunurile pe Klaus Iohannis

5 comentarii / 3570 vizualizări / 27 martie 2015

Este atipic. Suspect de neobișnuit ca, la un timp atât de scurt de la victoria în alegerile prezidențiale a unui om politic, acesta să fie, brusc, atacat, cu atâta virulență, de un grup de persoane destul de fragil. Cum este construcția creată în jurul televiziunii B1 TV. În definitiv, Iohannis se bucură de încrederea a 80 % din populaţie. Și, în aceste condiții, este firesc să ne întrebăm: ce îi mână în luptă pe noii săi adversari declarați, însoțiți de inevitabilul grup de postaci?
Pentru a da un răspuns corect întrebării de mai sus trebuie ca, în prealabil, să lămurim două chestiuni. Prima, se referă la ADN-ul acestui grup cvazi-jurnalistic, construit de familia George Păunescu. A doua, se rezumă astfel: cine este autorul sau cine sunt autorii presdigitaţiei? Pentru că, în definitiv, ziariștii de la B1 – firește, o parte dintre aceștia -, precum și postacii care îl atacă acum, la baionetă, pe Klaus Iohannis nu sunt decât agenți de influență, conștienți sau mai puțin conștienți.
B1 TV este o televiziune creată de către George Constantin Păunescu, un agent al securității române, care a primit numeroase misiuni în străinătate și care, imediat după căderea regimului Ceaușescu, a fost surprins în timp ce, pe de o parte, arunca bani în canalizare – teancuri și teancuri de dolari americani, iar pe de altă parte, încerca să ascundă aceeași bani, care defulau cu rețea cu tot. Atacat de presă în anii `90, George Constantin Păunescu, care mai păstrase, în afara canalului, sume consistente din banii Securității, a ales să-și facă, el însuși, un instrument de propagandă, pentru a se apăra și a contraataca și, astfel, a apărut ziarul „Curierul Național”. Ulterior, a apărut, din același motiv, televiziunea B1, care, mai întâi, l-a slujit pe Ion Iliescu, apoi l-a periat pe Emil Constantinescu după care, l-a slugărit, de-a dreptul, pe Traian Băsescu. În felul acesta, George Constantin Păunescu și familia și-au continuat nestânjeniți afacerile, multe dintre ele pârâte și, cele mai multe dintre ele legate de fostul partener de la Moscova. Astăzi, a doua generație Păunescu face același lucru. Este o tradiție a familiei.
De aceea, nu întâmplător, la B1 TV s-au aciuat câțiva pseudo-jurnalişti, despre care se vorbește, pe șleau, cum că ar fi ofițeri acoperiți. Cazul Turcescu. Și, aproape, cazul Sorinei Matei, care stă și el să explodeze. În spatele scenei, în fundalul B1 TV se întâmplă, însă, o serie de lucruri și mai interesante.
Radu Moraru, autorul unei îndelungate emisiuni „Nașul”, de la B1 TV și, actualmente, promotorul unei televiziuni cu același nume, prieten și el ani îndelungați cu Traian Băsescu și cu întreaga echipă din jurul acestuia, a început o serie a dezvăluirilor. Conform lui Moraru și a celor consemnate de el pe blog, la butoanele B1 TV se află, în persoană lui Sorin Oancea, un om al SRI. Cu conexiuni directe și constante la Florian Coldea. Unul dintre oamenii de decizie ai presei de opinie, care execută comenzile celui care conduce, încă, operativ Serviciul Român de Informații. Binomul SRI – DNA, din ce în ce mai atent monitorizat, semnalat și reclamat de observatorii și analiștii scenei publice românești, își întinde, astfel, tentaculele și asupra acestei redacții de știri, a postului B1 TV. Iar în ultima vreme, respectivi în ultimii ani, este de notorietate că personaje precum Nicolae Dumitru, zis NIRO, sau Elena Udrea au finanțat B1 TV, care, deloc întâmplător, lucrează în parteneriat, atât sub aspect editorial, cât și financiar, cu „Evenimentul Zilei”, căzut pe mâna aceluiași grup și condus, efectiv, de Dan Andronic, omul de casă, atât a lui NIRO, cât și al lui Florian Coldea. Și poate nu doar om de casă.
Iată, așadar, că cei care, astăzi, au pus tunurile pe Iohannis, mișcându-și în aceeași direcţie și postacii, deși conștienți că se luptă împotrivă unui curent popular, nu par a fi, deloc chiar, lipsiți de mijloace. Ei dispun, atât de mijloace material redutabile, din banii strânși în vizuină, cât timp marea corupție instituţionalizată a lucrat cu motoarele ambalate în plin, sub protecţia regimului Traian Băsescu, cât și de logistica asigurată de tot ceea ce controlează încă Florian Coldea în Serviciul Român de Informaţii, în alte servicii secrete, în Direcţia Naţională Anticorupţie și în justiție.
Are loc, sub ochii noștri, o bătălie în toată regulă, extrem de dură, în care ținta este Klaus Iohannis, credibilitatea acestuia, credibilitatea măsurilor pe care acesta încearcă să le impună, pentru a schimba, în bine, societatea românească, o bătălie în care cei care au pierdut alegerile încearcă să scoată, la bătaie, întreg arsenalul.
Din această perspectivă, atacurile declanșate de B1 TV nu reprezintă decât prima salva de tun. (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Iohannis este un rasfatat politic in prezent. Nu are de ce sa se planga, toata lumea il tamaiaza pana la lehamite. Parca am retrai peroada lui Basescu din 2005-2006. De aceia, Rosca-Stanescu nu trebuie luat in serios, probabil ca Ciripoi se vrea gratiat si s-a apucat de lins in cur la Iohannis.

  2. SRS linge si el dosul neamtului, despre care gurile rele din Sibiu spun ca e pe invers, sa-l scape din parnaie.

  3. Explicaţia este simplă:KVJ nu este un produs al sistemului mafiot comunist-securist.Ca urmare,”sistemului” îi este frică de el,nu neapărat politic cât că îşi pierd averile dobândite în mod mafiot.În legătură cu Coldea şi SRI,este normal ca aceştia să fie circumspecţi fiindcă în primul rând EI sunt capul sistemului mafiot format de Băsescu.CoKo se simte ameninţat şi pasibil de eliminare,deci,montând atacurile contra lui KWJ se apără printr-un potenţial şantaj:dacă ne schimbi,te distrugem.Numai că nu mor caii când vor câinii….

  4. Nu stiu ce emisiuni urmareste SRS la puscarie.B1 TV este chiar o tribuna a „”Iohanismului”” , promovand comunicatele inepte si toti cantatorii in struna a noului imparat!Daca SRS crede ca gasca PNL -PDL ii va reduce pedeapsa, se inseala amarnic!

  5. @Lucifer,

    Omonimul tau din iad te-ar trimite in cazan la reciclare. KVJ este omul sistemului, atfel nu ar fi ajuns in fruntea lui, iar SRI si DNA ii netezesc drumul pentru a detine puterea suprema, pozitia lui actuala fiind subminata de celelalte centre de putere. Oricat incearca unii sa mascheze realitatea, totusi Basescu nu a fost chiar „stapanul inelelor” din moment ce a fost suspendat de doua ori. Daca Romania a cunoscut o perioada de boom economic in primul mandat al lui Basescu, in regimul lui Iohannis acest lucru va fi imposibil, indiferent ce geniu liberal va deveni prim-ministru.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998