CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

TV ucraineană: Românii se obișnuiesc să trăiască în frică. NATO ignoră provocările Rusiei

11 comentarii / 2099 vizualizări / 8 septembrie 2023

”Cum este să te obișnuiești cu frica într-o țară NATO? Acum, locuitorii satului românesc Plauru, de la granița cu Ucraina, știu. De câteva săptămâni, simt apropierea ” lumii ruse” de viața lor. Se pare că dronele inamice s-au simțit sufocate în Ucraina. Acum nu mai au frică să pătrundă pe teritoriul Alianței. La Bruxelles, s-a decis ca planul rusesc să fie ignorat și spun că nu văd intenționalitate în acțiunile Moscovei” se arată într-un reportaj difuzat de televiziunea ucraineană Canal 5.

”Plauru. Un sat obișnuit din sud-estul României din Delta Dunării. Viața aici, ca în orice provincie, era liniștită și calmă. Ani de zile, locuitorii au pășunat animale, au cultivat pământul și au pescuit în apele Dunării. Dar acum această viață fără griji rămâne o amintire. În noaptea de 4 septembrie, resturi de drone au căzut peste comunitate. În acest moment, Rusia a efectuat un alt atac asupra infrastructurii portuare a Ucrainei în orașele Izmail și Reni. Impactul a zguduit pereții și aproape că a spart ferestrele caselor. Vuietul de la armele inamicului a înspăimântat și animalele domestice.
Nu s-au înregistrat victime sau morți în urma atacului. Atacul rus a lăsat în urmă un crater mare și mai mulți copaci arși. Locuitorii spun: în timpul zilei, viața în Plauru este destul de obișnuită. Devine înfricoșător abia când vine amurgul. Atunci Rusia începe să atace fără milă Ucraina.
„Până acum, viața noastră a fost liniștită. Deși sirenele urlă des, avem de lucru, așa că ziua, uneori, uiți de amenințarea din jurul tău. Dar când vine noaptea, totul se schimbă. E întuneric… Nu știi unde va ateriza bomba. Sunt nopți în care nu poți dormi, nu se poate deloc”, spune un locuitor din Plauru pentru Canal 5.
Dar NATO? Liniile roșii s-au dovedit a nu fi atât de clare pentru Alianța Nord-Atlantică. Secretarul general al blocului este convins că atacul asupra teritoriului NATO a fost un accident nefericit. Rusia a făcut acest lucru aparent din întâmplare. Ținta a fost, desigur, nu România, ci Ucraina, care nu este membră NATO.
„Nu avem nicio informație care să confirme un atac deliberat al Rusiei. Și așteptăm rezultatele anchetei. Indiferent de acest rezultat, înregistrăm ostilități active, precum și atacuri aeriene în apropierea granițelor NATO. De asemenea, am avut alte cazuri, în special în Polonia și alte țări, așa că ne sporim vigilența”, a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
Nu este prima dată când ”cadourile” rusești din cer au ajuns pe teritoriul NATO. În martie anul trecut, o dronă de recunoaștere Strizh echipată cu o bombă aeriană a ajuns în Croația. De asemenea, în Polonia, Ucraina vecină și Moldova non-membră NATO. Dar Bruxelles nu face declarații dure. Alianța nu urmărește escaladarea. În loc de acțiuni decisive, se efectuează investigații și examinări îndelungate” concluzionează televiziunea ucraineană. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. ”Apropierea ” lumii ruse” de viața lor”? Se referă cumva la ei, la faptul ca sunt o țară ex-sovietică ce vorbeste limba rusă? O țară fostă sovietică, cu teritorii românești si populatie așijderea, in care pompăm zeci de milarde de euro din bugetul țării, dar nu ca sa le fie bine românilor de acolo, nu ca sa ne luăm inapoi teritoriile, nici măcar ca sa le fie bine românilor din România! Nu! Ca sa ii fie bine lui Zelenski & SUA! Cine e mai stalinist decat acest guvern de pitpalaci? Cine e mai brejnev decat acest Johannis care debitează zilnic, cu măreția prostului, numai idioțenii? Sau altfel: ce popor e mai idiot decat noi? De-asta speculează naziștii ăștia momentul cu ”rest de drone”, de zici ca este meteoritul secolului. Asa au procedat si cu Putin, au insistat până i-a atacat. Niste nebuni periculoși cărora politicienii români le-au cântat in strună.

  • bune spus.

 2. Se vede ca yankeii i-au invatat, pe langa ce stiau de la Goebels si Stalin, sa faca propaganda in interesullor. Boii de la Bucuresti, nu mai stiu de care stapan sa asculte si nu su t in stare sa urmareasca niciun interes al statului roman. Ei doar platesc, dar nu din buxunarul propriu.

 3. dupa englezi, ucrainenii sunt cei mai mari mincinosi din lume. Posibil sa treaca pe locul unu.

 4. Moarte nazistilor !!!

 5. VIDEO Rușii au aruncat în aer un tractor și s-au lăudat că au distrus …
  9 iun. 2023 · tractor-distrus-rusi Rușii au aruncat în aer un tractor și s-au lăudat că au distrus unul dintre cele mai avansate tancuri ale Ucrainei.

  -vor sa ni-l omoare!!!!!!!!!!!

 6. Ucrainienii nesimțiți au “uitat“ că teritoriul vecin de pe care au venit resturile dronei era tot românesc și ăla, până ni l-au furat ei, prin laba jegoasă a eroului lor național, Nikita Hrușciov. Și nu locuia picior de ucrainian pe acolo.

  • „Este suficient să spunem că Nikita Hrușciov și Leonid Brejnev, a căror biografie de partid a fost cel mai strâns asociată cu Ucraina, au condus Partidul Comunist al Uniunii Sovietice (PCUS) timp de aproape 30 de ani”, a remarcat Putin.
   [“Suffice it to say that Nikita Khrushchev and Leonid Brezhnev, whose party biography was most closely associated with Ukraine, led the Communist Party of the Soviet Union (CPSU) for almost 30 years,” Putin remarked. ]
   https://www.trtworld.com/magazine/how-ukrainian-origin-leaders-dominated-the-soviet-union-53932
   „Was Brezhnev Russian or Ukrainian?
   Brezhnev’s ethnicity was given as Ukrainian in some documents, including his passport, and Russian in others.”
   Ucraina a fost Uniunea Sovietica, nu Rusia.

 7. ,, Într-o întorsătură uluitoare a evenimentelor, efortul de război mult așteptat al NATO în Ucraina s-a dovedit a fi un eșec colosal, care amintește mai mult de un fiasco teatral decât de o campanie militară condusă de oameni precum CIA și armata americană. Recentele lovituri cu drone controlate de NATO asupra Moscovei s-au dovedit a fi simple niște înțepături asupra armurii Rusiei, deoarece au declanșat o mișcare de răzbunare care a luat pe toată lumea prin surprindere: greva de răzbunare a Rusiei. Într-o serie de mișcări calculate, Rusia a distrus sediul de informații al Ucrainei a decimat aproape toate depozitele de arme și a devastat depozitele militare care găzduiau echipamente critice pentru reparații de tancuri și avioane de luptă, ca să nu mai vorbim de vehiculele de atac puternic blindate. De parcă nu ar fi fost suficient, Rusia a demontat sistematic peste jumătate din sistemele de apărare aeriană susținute de NATO ale Ucrainei, împrăștiate strategic în regiune. Cea mai devastatoare lovitură pentru NATO a venit odată cu anihilarea sediului serviciilor secrete ucrainene. Alături de distrugerea acestui centru vital de informații au fost agenți de informații care transportau coduri foarte clasificate și informații de top, cruciale pentru operațiunile militare și comunicarea dintre NATO, CIA, Ucraina și grupurile de mercenari americani. Au apărut rapoarte de la mai mulți agenți de informații americani, care sugerează prezența cizmelor americane la sol în Ucraina, implicate activ în antrenarea soldaților, manipularea tancurilor și chiar pilotarea avioanelor de luptă. Dar undele de șoc nu se termină aici. Acum este evident pentru Cabala și pentru liderii ei că planul lor măreț de a impune sancțiuni și embargouri asupra Rusiei a dat înapoi spectaculos. În loc să paralizeze economia Rusiei, aceste măsuri au catapultat-o din neatenție într-o eră de prosperitate fără precedent. Țări precum Pakistan, China, India și America de Sud stabilesc parteneriate comerciale solide cu Rusia, ceea ce duce la volume record de comerț. Economia Rusiei este înfloritoare, iar construcția unui imperiu de infrastructură, estimat la un trilion de dolari uluitor, atrage investiții din peste 120 de țări, încă de la înființarea BRICS. O piață rusă în plină dezvoltare a locuințelor, construcțiilor și sistemelor financiare se confruntă cu o creștere exponențială și bate recorduri în stânga și în dreapta. Eșec masiv războiul NATO în Ucraina.’’

 8. Vor transformarea Romaniei in zona de razboi.
  SUA trimit peste noi mai multe avioane F-16.
  Secretarul de stat Antony Blinken a vorbit azi 8 septembrie cu ministrul român de Externe, Luminița Odobescu, despre ancheta desfășurată de autoritățile din România în cazul resturilor de dronă care au fost găsite pe malul românesc al Dunării, aproape de granița cu Ucraina.
  Blinken și Odobescu au discutat despre securitatea spațiului aerian al României, dar și despre prezența suplimentară a unor aeronave F-16 ale forțelor aeriene ale SUA.
  Blinken a reafirmat „sprijinul SUA față de România” (Ucraina, mai degraba) și a anunțat că SUA vor trimite avioane de luptă F-16 pentru a consolida misiunile de poliție aeriană în România, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

 9. Oare de ce ii freaca grija pe nazistii ucrainieni de soarta romanilor?
  Romanilor din Ucraina le taie accesul la invatarea limbii romane, au adancit canalele navigabile punand in pericol Delta Dunarii etc.
  Prea multi netrebnici sunt disperati sa ne ajute sa trecem strada!
  Actorasul Z este innebunit ca nu i-a reusit contraofensiva (cei mai multi mercenari plecand) si cauta cu disperare sa atraga Romania, ca tara NATO, in razboi.
  Pana cand sa intoarcem si celalalt obraz,carpelor de conducatori?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998