CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9696 RON UP | 1 USD = 4.6562 RON UP | 1 GBP = 5.7565 RON UP

TVR – între isteria ”Revelionului lui Garcea” și muțenia de după dezastrul Eurovision

11 comentarii / 4141 vizualizări / 16 mai 2023

2023. România suferă o umilință istorică, ultimul loc la Eurovision, cu o melodie făcută pulbere de specialiști, inclusiv internaționali, încă înainte de concurs. Deci, se anticipa lejer dezastrul. 400 de mii de euro aruncați pe geam din banul public. Conducerea TVR e bine mersi. Nimeni nu cere capul președintelui Turturică. Comisiile de Cultură tac mîlc. Societatea civilă, și mai mîlc. Telectualii patriei, mucles.

2021. Revelion la TVR cu ”Vacanța Mare” și Dan Bittman. Vreo 50.000 de euro costuri. Rating de excepție pentru postul public. Se declanșează isterie națională. Demisia președintei Doina Grădea e cerută din zeci de piepturi, mai ales politico-civico-#reziste. Președintele Comisiei pentru cultură, Iulian Bulai, urlă că ”TVR a avut un program plin de bășcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanțare socială”. În plus, notează că au fost promovați ”oameni declarați fani ai teoriilor conspirațiilor”, cum ar fi Dan Bittman și Mugur Mihăiescu.
În plus, și-au permis ticăloșia să rîdă pe seama președintelui Iohannis.
”Voi chema la Parlament reprezentanții CNA pentru a ne oferi un punct de vedere”, a anunțat Bulai, precizând că ”Doina Gradea trebuie să plece din TVR”.
Useristul Marius Bodea cere desființarea TVR după ”monstruozitatea de Revelion”.
”O rușine și o insultă adresată publicului din România. Se poate scoate din grilă TVR? Avem această opțiune?”, a scris Oana Pellea, pe Facebook.
Reacție dură are şi Dorina Rusu, membru al CNA: ”În emisiunea de la TVR nu este vorba doar despre nişte glume proaste la adresa autorităţilor care gestionează criza generată de pandemie, ci despre faptul că televiziunea publică, într-un moment din an în care foarte mulţi oameni se uită la televizor, ia în derâdere regulile de protecţie anti-coronavirus, ba chiar instigă la nerespectarea lor” punctează Dorina Rusu, de la CNA.
Ministerul Sănătăţii, condus de Vlad Voiculescu, sesizează CNA privind showul de Revelion, al cărei mesaj, „prin discurs, mimică, instigă la nesupunere a publicului faţă de măsurile de protecţie luate de autorităţi”.
„Numeroasele derapaje, acte de cenzură, răfuieli interne, scandaluri publice financiare, ştiri şi acţiuni sistematice croite pentru a proteja PSD şi pentru a denatura activitatea partidelor de dreapta, talk-show-uri transformate în acte zilnice de propagandă pro-PSD şi de instigare a populaţiei pentru nerespectarea măsurile de protecţie împotriva Covid 19, toate aceste lucruri şi multe altele trebuie să fie devoalate în Parlament”, susține și deputatul Alexandru Muraru.
PNL și USR-PLUS propun înființarea unei comisii de anchetă după Revelionul de la TVR. Cîteva luni mai tîrziu, conducerea TVR e demisă, scandalul Revelionului fiind o piatră de moară grea.

După muțenia de acum, însoțind rușinea Eurovision, concluzia e că în România rufele murdare se spală doar la intern, nu și la extern, nu-i așa? Afară ne putem face de rîs, nu și înăuntru. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Garcea s-a retras în circul din politică, vîzând că nu mai are succes cu circul de la TV. Așa cum se întâmplă de obicei în România, orice dezastru este transformat de autori într-o victorie glorioasă.
  Ce să facă România cu tichia de mărgăritar a Eurovision? Mai bine participă la efortul de război al Imperiului Atlanticului de Nord care vrea să taie macaroana Rusiei imperaliste. Să vedem ce face cu China.

  • Doar tu, Garcea originalul, nu mai ai unde să te retragi din atâta inepţie şi nici cum să faci vreun bici din rahat, tot ce mai ai în cap. Aşa că crezi că te pricepi la toate, deşi nici la fund nu eşti în stare să te ştergi şi-ţi dai cu maca-maca pe la bot.

  • Pai tu esti prostul obsedat pe aici doar anti AUR si „Rusia imperalista”, si care nu spune nimic de fapt cand vrea sa spuna ceva, fiind inept.

 2. CIcă piesa a fost aleasă democratic prin votul telespectatorilor. Acest „cântăreț” care ne-a reprezentat este coleg cu băiatul lui Mario de Mezzo, mai mult, au scris textul împreună. Deci se explică voturile obținute de la membrii PNL care l-au selecționat. Puștiul ăsta nu are nimic. O voce de actor s-au cântăreț trebuie să aibă un timbru specific și care să nu irite. Nu am auzit decât răgnete.

 3. eurovision nu e un concurs muzical.
  e o parada de homosexuali ce mimeaza ca ar canta.
  asadar, concurentul trimis de Romania are perfect sens.

  • Nu sunt toți homosexuali. Mai sunt și transsexuali, travestiți, multiidentitari plus ucrainieni.

 4. E foarte simplu. Când ești politically correct nimeni nu se atinge de tine, chit că ești o pațachină. Când nu ești politically correct, vai de viețișoara ta… Ce ne mai mirăm atâta?

 5. Cui dracu îi pasă de Euroviziune?! Ăsta e subiect de scandal politic?

 6. Anul trecut organizatorii Eurovison si-au batut pur si simplu joc de imaginea Televiziunii Romaniei si indirect a fost un mesaj de umilire a Ministerului Afacerilor Externe si Presedintiei Romaniei in materie de imagine pozitiva si promovarea intereselor nationale a Romaniei. De aceia eu cred ca noi ca popor am fost bine reprezentati in competia Eurovisiion de anul acesta si trebuie sa apreciem inteligenta actutalului presedinte director general al TVR ireprezentata de Dan Turturica , ce in mod genial a permis ca Romania sa le trimina pe unul din cele mai jalnice personaj din zona artistica cu posibile tratasturi de patologie clinica in asa zisa competitie organizata pe principiile valorilor europene – un fel de limba de lemn….

 7. florin badilita – ultimele știri | adevarul.ro
  adevarul.ro › tag › florin badilita
  Olguţa Vasilescu, atac dur la adresa lui Iohannis: S-a consultat cu cel care mergea în chiloţi la metrou · Purtătorul de cuvânt al PSD, Lia Olguţa Vasilescu …

 8. Au uitat sa puna tate prostului.Se spunea odata ca cele mai multe prostituate sunt in Thailanda.A cazut in clasament intrecuta de Romania.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998