CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Ucraina continuă să ne împingă spre conflict: ”România să doboare dronele și rachetele rusești!”

12 comentarii / 2573 vizualizări / 8 septembrie 2023

România trebuie să-și anunțe disponibilitatea de a doborî rachete și drone rusești pe o anumită rază în numele protejării propriilor frontiere, a declarat azi una dintre marile portavoci ale lui Zelensky, consilierul ucrainean Mihail Podolyak.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Podolyak acuză regimul de la București de lașitate, comparînd oficialii români cu miei tăcuți, și îl somează să adopte o declarație belicoasă la adresa rușilor.

„Desigur, nimeni nu se aşteaptă ca NATO să invoce articolul 5 şi să intre în război cu Rusia din cauza unei drone căzute pe pămînt românesc. Nu este cazul. Rusia îşi permite să folosească spaţiul aerian al României şi al altor vecini pentru a lansa atacuri asupra Ucrainei pentru un singur motiv. Pentru că se tace”.
„Poate că merită să clamezi mai ferm inadmisibilitatea de a încălca propriul spaţiu aerian. De exemplu, prin declararea disponibilităţii de a doborî aceste rachete şi drone pe o anumită rază pentru a-ţi proteja graniţele. În cele din urmă, punctul cheie este că este necesar să ajutăm Ucraina cît mai curând posibil cu sisteme suplimentare de apărare aeriană, să le desfăşurăm în zonele de frontieră. Acest lucru va creşte semnificativ securitatea ţărilor care se învecinează cu Ucraina şi va limita capacităţile speculative şi provocatoare ale Rusiei. Este nevoie de acţiuni simple, nu de ”tăcerea mieilor”…”, a mai afirmat el.

Mesajul lui Podolyak este de o gravitate devastatoare, pentru că el postează România – și alți vecini, adică cel mai probabil Bulgaria și Moldova – într-o complicitate cu Rusia, căreia i s-ar permite atacarea Ucrainei din spațiul său aerian.

La ora la care el formula acuzația, guvernul României decidea alocarea a 155 de milioane de dolari pentru modernizarea urgentă a infrastructurii portului Constanța, scopul fiind facilitarea tranzitului mărfurilor ucrainene.
Tot azi, guvernul român pregătea calculul cheltuielilor făcute cu ajutorarea Ucrainei, pentru a cere Bruxellesului o lesă ceva mai lungă privind deficitul bugetar, lucru care, foarte probabil, nu se va întîmpla.

În locul gratitudinii, Ucraina sfidează și acuză România, forțînd intrarea ei în conflict cu Rusia.
Declarația lui Podolyak a venit aproape imediat după ce în presa ucraineană a bubuit o dubioasă înregistrare video din care ar rezulta amploarea exploziei produse de drona rusească pe pămînt românesc.

Spunem dubioasă pentru că e foarte ciudat cum cineva a avut șansa să filmeze cu telefonul mobil în puterea nopții exact pe direcția exploziei. Pentru a elimina posibilitatea ca filmarea să fie contestată ca putînd proveni de oriunde, cel care filmează spune ”Vai, România!”.
Prea bun, prea ca la carte, vorba reclamei.

Filmarea ucraineană lasă în ofsaid cumplit capii armatei române, generalii Daniel Petrescu și Viorel Pană, ca și pe amiralul Mihai Panait, care aseară, la Antena 3, au spus categoric că nu a existat o explozie: „Ne-am concentrat pe pista falsă a unei explozii. Până în acest moment, şi probabil ancheta va dovedi, nu există urme de explozibil la faţa locului”.
Ca și pe președintele Senatului, Nicolae Ciucă, cel care a dat asigurări publice identice: ”Am înţeles din tot ceea ce s-a întâmplat acolo că nu există urme ale unei explozii, ci a fost un aparat de supraveghere asupra căruia s-a pierdut controlul şi s-a prăbuşit pe teritoriul României”.

Din filmul ucrainenilor rezultă contrariul, că a fost o explozie de anvergură, care ar fi trebuit să se audă de la kilometri întregi.

Lucrurile nu se prezintă bine.
Oficialii români par complet depășiți de situație, reacțiile lor sunt defazate și date, oricum, peste cap de pozițiile Ucrainei; ministrul Apărării chiulește de la ședința de guvern, un for în care trebuia dezbătută situația creată, de dragul unei ceremonii militare care ar trebui să fie ultima din cariera lui; premierul Ciolacu tace mîlc; președintele Iohannis nici vorbă să convoace CSAT, considerînd că situația nu e suficient de serioasă. (De fapt, statistic vorbind, cele mai multe ședințe CSAT din mandatele lui Iohannis au fost pentru dezbaterea bugetelor armatei și serviciilor secrete.)

Între timp, se analizează ceea ce ar putea deveni un nou breaking news planetar, după cea conform căreia avem prima țară din NATO atacată de arme rusești. Anume că avem prima țară din NATO cu o populație strămutată din cauza atacurilor rusești, e vorba de sătenii din zona unde a căzut drona.

Scandalul nu se stinge, ci ia amploare. România nu poate tăcea la infinit, pisica trebuie ruptă în relația cu Ucraina.
Așa cum deja am scris acum două zile, sunt șanse reale să asistăm la o diversiune majoră creată de americani cu mîna ucrainenilor, în numele unor evenimente fierbinți care vor urma peste ocean.

La jumătatea lunii ar putea avea loc la Washington un vot în congres pentru impeachmentul președintelui Joe Biden, un pas spre demiterea acestuia, potrivit anunțului făcut azi de congresmenul James Comer, președinte al Comisiei de Supraveghere și Responsabilitate.
Pe 20 septembrie, Zelenski va trebui să prezinte în cadrul Consiliului de Securitate pentru Ucraina, cu prilejul Adunării Generale a ONU, un raport asupra evoluției războiului și, mai ales, a contraofensivei.
Tot în această lună, congresul trebuie să adopte bugetul federal, incluzînd pachetul de 24 de miliarde de dolari pentru Ucraina cerut recent de Biden.

Ori, presa americană scrie că bugetul ar putea cădea la vot, nu doar din cauza ajutoarelor pentru Ucraina, ceea ce ar băga guvernul în incapacitate de plată. Nervii sunt la limită, America se confruntă cu probleme majore, iar peste trei luni se intră la ei în anul electoral, cu alegeri prezidențiale și parlamentare. Calculele nu sunt doar economice, ci și politico-electorale, de acum.

Semințele unui conflict direct între Rusia și NATO, întrezărit deja în zona noastră, poate servi foarte bine susținerii anumitor poziții pe scena politică de la Washington, iar dacă așa stau lucrurile, e de așteptat să asistăm la evenimente care să potențeze și mai mult situația.
Marea întrebare e dacă abulicii oficiali români sunt exploatați în orb sau sunt parte a scenariului, ambele variante fiind la fel de viabile. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

 1. „O dronă militară ucraineană a fost găsită la Sulina”. Stirea aceasta e din mai 2023 (data si el ProTv, la stiri).
  În martie 2023, o alta drona militară ucraineană s-a fost găsită în România, în Bistriţa- Năsăud. Aparatul de zbor a fost depistat de un localnic pe un câmp.
  Ar trebui cumva sa lovim si noi Ucraina?

 2. Credeam ca s-a epuizat subiectul. Ucraina loveste aceste drone astfel incat sa cadă pe teritoriul nostru. Dronele sunt definite in tratatele internationale? Exista o legislatie specifică privind folosirea dronelor? Nu! Cand NATO a lovit Serbia cu avioanele care decolau din RO, Serbia nu ne-a atacat. Daca tot insistă acesti mizerabili din Ucraina, eu zic sa reactivăm subiectul Bîstroe, care este mult mai important. Ceea ce au făcut ei acolo nu este motiv de război pentru RO? Ne-am cam săturat de mizerabilii ăștia!

  • SUA trimit peste noi mai multe avioane F-16.
   Secretarul de stat iudeu Antony Blinken a vorbit azi 8 septembrie cu ministrul român de Externe, Luminița Odobescu, despre ancheta desfășurată de autoritățile din România în cazul resturilor de dronă care au fost găsite pe malul românesc al Dunării, aproape de granița cu Ucraina.
   Blinken și Odobescu au discutat despre securitatea spațiului aerian al României, dar și despre prezența suplimentară a unor aeronave F-16 ale forțelor aeriene ale SUA.
   Blinken a reafirmat „sprijinul SUA față de România” (față de Ucraina, mai degraba) și a anunțat că SUA vor trimite avioane de luptă F-16 pentru a consolida misiunile de poliție aeriană în România, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

 3. Noi nu avem politicieni care să spună cu fermitate precum premierul Ungariei că războiul ucrainienilor nu e treabă noastră..Iar dacă SUA are ceva de disputat cu Rusia să o facă fără intervenția noastră în vreun fel. Am văzut exact cum s-au retras din Afganistan, din Irak și cu ce consecințe pentru populația rămasă acolo în urma războiului

 4. Posibil că e doar începutul ; visurile Kievului se prăbușesc, și zănaticii care au crezut că „dolarii Americanilor” pot rezolva orice pe lume, vor „face totul” pentru a-și prelungi existența – de fapt, agonia. A nu se uita că acolo, în așa-zisa „ucraina”, s-au acumulat, fără niciun control, „arme Oc-cidentale”; și orgolii nemăsurate și experiență de luptă și mercenari „fără niciun căpătâi”, plini de „stimulente” și de „sete de sânge” („sete” mult lăudată de „cei cu nasul pe sus”, incapabili să discearnă între crimă și „eroism”).
  Până nu-i prea târziu, „bătrâna Europa” ar trebui să se solidarizeze și să se debaraseze de „ide-ologia SUA”. Să conștientizeze urmările „ucrainizării Europei” și să-și construiască un răspuns propriu la întrebarea :
  – Cum se va „disipa” și unde se va „deversa” valul de „puroi” naționalist-bezmetic și criminal, „re-suscitat” și „cultivat” prin fals, abuz și minciună, în întreg spațiul „Baltica-Nipru”, de către cei care, după ce au „confiscat” SUA (implicit și NATO), pierzându-și și busola și direcția, au ajuns să se creadă „Stăpânii Lumii”?

  Cu privire la „reacția României”, pe (pseudo)incidentul „Drona”: colosală greșeală, de a căuta să nege sau „să o scalde” cu existența probelor, când atitudinea corectă nu era decât una singură : interzicerea categorică a amestecului „ucrainei” în politicile României, căci iată, «cine se ameste-că în tărâțe, îl mănâncă porcii ».
  Chiar nu se găsește nimeni care ”să-i bage undeva”, așa, „pe Românește”, pe toți „ăștia” care cred că ne pot juca „hopa-tropa” la nesfârșit, facându-și planuri peste capul nostru?

 5. Da, e vremea când România trebuie să-și asume cu curaj destinul și să lase teama și compromisurile la o parte. Războiul a început. Să ne arătăm demni de înaintașii noștri eroici și neîmblânziți, de la Decebal la Ștefan și la Mareșal.
  Ostași, asupra barbarilor ruși, foc nimicitor!

  • lui Soros si lui Biden, taratura putrinda

   • Scoate-ți limba din pizda mă-ti că ți s-a urcat sifilisul la creier.

    • Vezi ca ai gome siffilitice confluate si scursuri cleioase peste tot, nu doar la cap, cadavrule putrind. Mars pe front cu tine, de vrei raboi, sa sugi pulile la haholi.

    • dupa ce ti i-a facut terci sifilisul terţiar

 6. Articolul 5 din tratatul NATO, semnat în Washington DC, pe 4 aprilie 1949, a fost un punct cheie al discuțiilor create de tensiunile dintre Ucraina și Rusia. ‘
  ,,Părţile convin că un atac armat împotriva uneia sau mai multora dintre ele, în Europa sau în America de Nord, va fi considerat un atac împotriva tuturor părţilor şi, în consecinţă, sunt de acord că, dacă are loc un asemenea atac armat, fiecare dintre ele, în exercitarea dreptului la autoapărare individuală sau colectivă, recunoscut prin art. 51 din Carta Organizaţiei Naţiunilor Unite, va sprijini partea sau părţile atacate, prin realizarea imediată, individual şi împreună cu celelalte părţi, a oricărei acţiuni pe care o consideră necesară, inclusiv folosirea forţei armate, în vederea restabilirii şi menţinerii securităţii în spaţiul Atlanticului de Nord. Orice astfel de atac armat şi toate măsurile adoptate ca urmare a acestuia vor fi imediat aduse la cunoştinţă Consiliului de Securitate. Aceste măsuri vor înceta după adoptarea de către Consiliul de Securitate a măsurilor necesare pentru restabilirea şi menţinerea păcii şi securităţii internaţionale. ,,

  Asdar, Romania nu are niciun motiv de a se baga in rahatul jidanilor paduchiosi.
  Romanii nu trebuie sa se sperie pentru ca tradatorii Criminali din Romania, chiar si Clonatul ZoiAnus, nu au sange in instalatie ca sa strige : ,,Romani, la arme !’’ pentru ca primii impuscati ar fi chiar politrucii criminali si tradatori care au omorat romanii cu antenele 5G si cu ,,vaccinul’’ ucigash, asa ca nu au curajul sa le da arme romanilor, fie ei si in afara termenului de incorporare, conform Constitutiei.
  Cei care au facut armata pe timpul lui Ceausescu au jurat sa apere Republica Socialista Romania nu clolonia Romania, asa ca li se falfaie de legile militare actualedin colonia Romania, attat timp cat ei nu pot fi incorporati sub aceasta lege noua satanista. Asa ca acesti rezervisti, odata ce primesc arme si cartuse de razboi pot face ce vor cu criminalii de la conducerea statului roman, pentru ca rezervistii isi apara tara pentru care au jurat cu mana pe steag, nu apara organizatiile sataniste ca Partilele Criminale si Tradatoare sau Masoneria satanista plina de impotenti si retardati.
  Cei care nu au facut armata deloc sunt doar carne de tun care vor muri de inima la primul foc de arma tras asupra lor. Despre cei ramasi in viata nu se va sti ce s-a intamplat cu ei pentru ca vor fi dati disparuti pe campul de lupta din spatel e casei. O astfel de armata de stransura care sa lupte impotriva unei armate adevarate ca cea a Rusiei este o gluma sinistra si macabra.
  Dar romanii s-ar mobiliza exemplar daca Satania Nazista a lui Zelensky ar ataca Romania Ortodoxa si i-ar face pe jidanii paduchiosi tzandari. Jidanii nazisti poponari o cauta cu lumanarea si s-ar puteasa o gaseasca daca mai insista cu minciuni si scorneli jegoase. Paduchiosi lor, nu va dati la urs fara par !

 7. Ca scenariu se poate lua in considerare ca chiar Ucraina a trimis drona de provenieta incerta(ruseasca???) in Romania.Modul in care ne terfelesc tot timpul arata „gratitudinea”lor ptr. ce facem ptr. ei.Niste jigodii de „hoholi”care nu vor avea un succes in relatia cu rusii niciodata.Scarbe ordinare care daca castiga ceava in acest razboi o sa vedem ,sper cum ii vor trata pe cei care au dat o mana de ajutor sa treaca prin necaz.Mai mare rusinea cum se comporta conducatorii nostri in frunte cu Onanis, de acceptam asemnea invective fara a lua atitudine.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998