CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

UDMR acuza: DNA are o problema de credibilitate

1 comentariu / 2337 vizualizări / 21 februarie 2018

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Attila Korodi, consideră că DNA are o problemă de credibilitate în urma scandalurilor apărute în spaţiul public şi este nevoie de mecanisme de reglare, pentru că lupta anticorupţie este foarte importantă. El afirmă că actuala şefă a DNA îşi va duce mandatul până la sfârşit.

„Eu cred că are o problemă de credibilitate (nr. – DNA), pentru că răspunsurile date instituţional de DNA la scandalurile care la ora actuală există încă nu sunt concludente şi problema care se pune e dacă nu vor apărea şi alte astfel de scandaluri, alte înregistrări, alte lucruri care sunt aduse de diferite persoane în faţa opiniei publice şi dacă nici acelea nu sunt aduse cu argumente sau contraargumente, nu sunt analizate serios instituţional şi societatea românească nu va primi un răspuns solid, atunci această instituţie DNA va pierde enorm de mult şi va pierde România atunci, probabil”, a declarat deputatul Attila Korodi, la RFI, citat de Agerpres.

Acesta a vorbit de „câteva nelămuriri, mai ales privind cazurile din Ploieşti” şi de alte alte elemente „care arată că în DNA există sau pot să existe anumite metodologii, practici, care nu sunt corecte”, şi a punctat faptul că singurele instituţii care pot spune dacă aceste informaţii sunt veridice sunt Inspecţia Judiciară şi CSM.

Deputatul UDMR a subliniat că „DNA sau orice instituţie nu are cum să depindă de un singur om”, şi că este nevoie de mecanisme de corectare, de reglare a unor probleme care apar, pentru ca opinia publică să nu rămână cu imagina unei instituţii ineficiente, sens în care singura care va pierde în acest scandal va fi DNA. În opinia acestuia, Laura Codruţa Kovesi îşi va duce mandatul până la capăt, în anul 2019.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. […] 0 comentarii / 22 vizualizări / 21 februarie 2018 […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998