CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9633 RON DOWN | 1 USD = 4.6099 RON DOWN | 1 GBP = 5.7790 RON UP

UDMR acuza: ICCJ apara serviciile secrete

2 comentarii / 3248 vizualizări / 14 aprilie 2019

Lupta pentru a demonstra nevinovăţia celor doi bărbaţi din Ţinutul Secuiesc – István Beke şi Zoltán Szőcs – condamnaţi la câte cinci ani de închisoare pentru terorism continuă pe plan internaţional, a anunţat vineri în cadrul unei conferinţe de presă de la Budapesta, Zoltán Lomnici, preşedintele organizaţiei civile Consiliul Demnităţii Umane.

Fostul preşedinte al instanţei supreme din Ungaria a informat că în interesul celor doi bărbaţi – condamnaţi, deşi sunt nevinovaţi, în opinia sa – s-a adresat deja CEDO, iar în sprijinul demersului său a beneficiat de susţinerea parlamentarului Fidesz, István Bajkai, care a dat la tradus în maghiară şi engleză, pe propria cheltuială, întreaga documentaţie a procesului.

La rîndul său, László Fejér, senator UDMR, a declarat, citat de agenția Hirado.hu, că Înalta Curte de Casație și de Justiție din România apără serviciile secrete prin respingerea cererii de revizuire a sentinţei şi doreşte să intimideze maghiarii, secuii, să se asimileze în societatea majoritară sau să părăseasăc ţara. Politicianul UDMR a mai spus că a depus o solicitare la secretariatul general şi la preşedinţia Consiliului European, prin care informează asupra jignirilor aduse maghiarimii, şi aşteaptă răspuns.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România (ICCJR) i-a condamnat în iulie 2018 pe István Beke şi Zoltán Szőcs la câte cinci ani de închisoare cu executare, pentru fapte de terorism, pentru că din interceptări şi petarde găsite în locuinţa lui Beke a concluzionat că cei doi intenţionau să amplaseze o bomă artizanală la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, de 1 decembrie 2015, în piaţa centrală din Târgu Secuiesc.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Prostii. Secuii au fost asimilați de maghiari cu peste 200 de ani în urmă. Ca atare, a rămas doar ținutul secuiesc. Cei doi sunt cetățeni români, au încălcat legea în România, şi trebuie să suporte urmările, la fel ca alți infractori.
    Şi cred că oficialii maghiari ar trebui să aibă restricții în nenumăratele „vizite de lucru” în țara noastră.

  2. Sunt sigur ca le-a fost inscenata treaba de un agent, tot ungur, din organizatie sa ascunda alt scandal – la vremea aia cred ca au spus si care, parca ala cu Sky News si armele.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998