CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Udrea arunca nucleara: congresul SUA, intoxicat de Kovesi si de CIA

0 comentarii / 5974 vizualizări / 2 aprilie 2018

Evenimentele se precipită dramatic: de peste mări și țări, Elena Udrea iese tot mai des la rampă și formulează amenințări, direct sau indirect, tot mai explicite. Și dure. Fosta ministresă, căreia ieri i se scria numele din oi pe versant de munte, iar azi e fugară, sugerează că nu se va supune deciziei justiției. Dar și că unii ar putea plăti scump prețul permanentizării statutului ei de fugar.

”Nu am de gînd să fac pușcărie pentru niște idioți” a spus Udrea aseară, la B1TV, parafrazîndu-l pe Țuțea. Intrată în direct prin telefon, din Costa Rica, Udrea a dat de înțeles că nu se va întoarce în țară dacă va fi condamnată, explicînd că nu recunoaște valabilitatea unui proces trucat (gala Bute). Totodată, ea s-a prezentat ca o țintă a lui Florian Coldea și a Laurei Kovesi.
Lovitura grea a venit de la Udrea indirect, însă, și nu în emisiunea de aseară, ci prin intermediul unei postări pe Facebook a portavocii sale, fostul deputat Gelu Vișan.

Două sunt țintele atacului, în opinia noastră.

Prima e Traian Băsescu, mentorul ei de odinioară.

Iată ce dezvăluie Vișan:

”Cu o noapte înainte de a depune denunțul împotriva SRI și a dictaturii Maior-Coldea-Koveși la DNA, mi-am dat seama că Elena Udrea va arunca țara „în aer”. Avusese acces la toate informațiile din zona puterii, fusese lângă Traian Băsescu, care se iluziona la un moment dat că le controlează (dimpotrivă, vedem acum ce șerpărie era în timpul său); Atunci, Elena Udrea a primit multe sfaturi să „nu depună denunțul”, că va urma „Apocalipsa”; și atunci, ca și acum, consider că depunerea denunțului Elenei Udrea împotriva Sistemului a fost un act de mare curaj, dar mai ales a fost momentul în care oamenii au început să afle despre Statul Mafiot. La două zile după Denunț i-au făcut șase (ȘASE) cereri de arestare, doar să tacă, să nu se vorbească despre ei.
Mi-aduc aminte, de exemplu, că după ce au arestat-o și am început să vorbesc public despre Sistem eram sunat periodic de Eugen Tomac care devenise din nou președinte PMP – prin arestarea Elenei Udrea care-și dăduse și demisia, și eram chemat în sediul PMP să nu mai zic nimic de Coldea și de servicii la televizor, (s-a lăsat destul de urât); într-un CNC la Alba Iulia au propus și să mă excludă pe motiv de declarații la TV împotriva DNA și SRI. Ba, mai mult, la a doua arestare a Elenei Udrea mi s-a spus textual: „uită-te bine la ea, că nu o să o mai vezi cinci ani!”, tot pentru a nu mai spune nimic despre Maior, Coldea, Koveși și Sistem, motiv pentru care i-am atacat și mai tare, mai ales că în cinci luni cât colindasem țara împreună în campania electorală, dar și înainte de prima, dar și a doua arestare, îmi spusese totul despre Sistem”.

De aici, o chestiune în afara oricărui dubiu: Traian Băsescu a încercat, el însuși, să-i închidă gura Elenei Udrea, de teamă, probabil, că acțiunile ei vor enerva și mai tare sistemul. Pentru că numai naivii și-ar putea imagina că Băsescu nu avea habar că proprii adjuncți de la partid acționau împotriva fostei lui pupile.

Nici nu e de mirare că Udrea a simțit încă de atunci nevoia să-i dea un avertisment tăios lui Băsescu. Unii își mai amintesc, poate, că în vara anului 2015, Udrea anunța public scrierea unei cărți de dezvăluiri privind diverse momente, inclusiv experiența arestului. Ulterior, spre a fi luată și mai în serios, ea dădea publicității un fragment din respectiva carte, în care relata o vizită la ea acasă (unde se mai afla Gelu Vișan) a lui Traian Băsescu. O vizită cam prea neprincipială:

”După ce am mâncat toţi trei, Traian Băsescu s-a întins pe canapea în living şi a aţipit în timp ce eu şi Gelu strângeam masa şi spălam farfuriile. Cred că era în jur de 15.00. Telefonul era lângă mine, aşteptând să primesc veşti de la avocaţi sau de la presă. A venit un mesaj de la domnul Chiciu, pe care nu am reuşit să îl înţeleg din prima citire. Era copia Deciziei de la ICCJ. Apoi am priceput. Mă arestau preventiv a doua oară… I-am spus calmă lui Gelu Vişan: „M-au arestat”. A înlemnit. Nu putea scoate niciun cuvânt. Am continuat tot eu: „Merg să îmi strâng lucrurile. Nu îl trezi pe Preşedinte”. În timp ce îmi făceam bagajul şi mă pregăteam pentru scandalul care urma, Preşedintele s-a trezit. Ne-a întrebat liniştit ce facem? I-am răspuns că am mâncat. Apoi a întrebat dacă a venit vreo veste? Gelu a apucat să spună atât: „Da. Au arestat-o”. ”

Să recunoaștem, de-a dreptul înduioșătoare relatarea despre somnul băsescian pe canapeaua udristă, după sarmale gătite de mama acesteia.
În fapt, era un avertisment serios că după picanterii ar putea urma și dezvăluiri mai grele. Cartea nu a mai apărut, semn că Traian își luase, probabil, niște angajamente ferme.

A doua țintă a atacului de azi e una cu adevărat grea: CIA.
Semn că Udrea s-a decis să joace tare.
Omul ei de încredere scrie, negru pe alb, că România are o democrație ”strict planificată de SRI, dar și de CIA”.

”Colaborarea definitivă dintre CIA și SRI atins apogeul în chestiunea închisorilor CIA de pe teritoriul României, din acel moment SRI și CIA, preluînd cu totul controlul politic al României, scuza lor fiind, ați ghicit, chestiunea rusească, pentru că la noi cu terorismul nu merge (…)
Avem deci „Dușmanul” – Rusia, avem și motivul conducerii țării de SRI-CIA. Din acest loc sunt amănunte(…)
Mai devreme decât cred ei, cu tot sprijinul CIA (să nu uităm totuși că între timp președintele SUA este Donald Trump), adevărul va ieși la iveală, pentru că așa este în democrație; și dacă tot suntem în democrație, poate aflăm și noi:
Cine a semnat, fără a avea calitatea și dreptul, uzurpând o calitate oficială, în numele Statului Român, angajînd Statul Român, fără să aibă acest drept, Scrisoarea către Congresul American în care se afirmă că ” Pe teritoriul României nu au existat închisori CIA”? Știa CIA că cel care a semnat nu are calitatea Oficială de a angaja Statul Român? Bineînțeles că știa, pentru că a participat împreună cu SRI la redactarea scrisorii.
Și în momentul în care Congresul SUA va afla?
Tocmai a aflat”.

Ori, cum se știe, cea care a supervizat ancheta din 2012 asupra scandalului închisorilor CIA în România a fost Laura Kovesi. O anchetă suspect de rapidă, soldată cu concluzia fermă că nu a existat așa ceva la noi. (O mușamalizare care a fost considerată drept o mare vulnerabilitate a ei inclusiv de către agenții Black Cube). Pe baza acestei concluzii oficiale, în SUA a fost întocmit un raport de către Senat, prezentat public în 2014.
Conform acestui raport, între altele, CIA plătise sume de ordinul milioanelor de dolari drept șpăgi pentru oficialii din țările unde se creaseră închisori și nu informase Departamentul de Stat despre existenţa închisorii din România, situaţie pe care ambasadorul din 2004, Michael Guest, o cataloga drept „inacceptabilă”.

Acum, aflăm de la Elena Udrea, prin Vișan, nu doar că CIA refuzase să informeze Departamentul de Stat, dar fusese coautoare din umbră – în mod complet ilegal – a documentului oficial prin care se dezmințea prezența închisorilor americane la noi.
Pe parcursul anului 2012, Udrea deținuse calitățile de ministru al Dezvoltării, deputat, președinte al PDL București și, mai ales, de hub informațional cotrocenist. Nu se pune problema că nu ar fi avut de unde să-i ajungă informații grele la urechi.
Mai rămîne de văzut ce amploare vor lua dezvăluiri de acest tip în perioada rămasă pînă la pronunțarea sentinței definitive în procesul în care a încasat deja ani grei de pușcărie.
Și cine ar trebui să tremure tot mai tare în fața unei femei care nu va mai avea nimic de pierdut. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998