CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Udrea – sase ani definitiv. Dar a scapat fara 11!

3 comentarii / 3173 vizualizări / 5 iunie 2018

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a condamnat-o definitiv, azi, pe fostul ministru Elena Udrea la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute” pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a respins apelul declarat de Udrea şi de către ceilalţi inculpaţi, fiind menţinută sentinţa dată de instanţa de fond.
În primă instanță, judecătorii i-au aplicat pedepse Elenei Udrea pentru fiecare infracţiune de care a fost acuzată – 5 ani, 4 ani şi 6 ani pentru fiecare dintre cele trei infracţiuni de luare de mită, precum şi 6 ani pentru abuzul în serviciu, în final magistraţii luând decizia să contopească pedepsele şi Udrea să primească pedeapsa cea mai mare, de 6 ani.
Spre norocul ei, fostul ministru a fost condamnat după vechiul cod penal, care lăsa cumulul pedepselor la latitudinea judecătorilor, iar aceștia au aplicat doar pedeapsa cea mai mare. Noul cod penal, intrat în vigoare la 3 ani după gala Bute, i-ar fi adus Elenei Udrea un spor obligatoriu de 5 ani de închisoare, conform art.39 privind cumulul pedepselor, ceea ce ar fi dus sentința pînă la 11 ani de închisoare. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Asta-i Justitia din Romania! ……… Justitie corupta care se joaca cu vietile oamenilor intr-o tara cu prosti. Vor plati si Kovesi si acesti nemernici care executa ordinele date de SRI si DNA.

  2. udrea a cazut la „si altele” ca proasta… cand a avut sansa sa-i „dea in gat”, a gandit ca ponta si dragnea… „sa vedem, poate ca e baieti buni”… proasto, ticalosii de caracter nu-s niciodata „buni”…

    • Udrea a căzut pe cazul Kovesi, Coldea, Tolontan.
      Miliardele tocate pe investițiile PDL, de toată bășcălia, au fost investigate doar de Oana Zamfir.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998