CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9207 RON DOWN | 1 USD = 4.6726 RON DOWN | 1 GBP = 5.7178 RON DOWN

Udrea, succesoarea lui Basescu

0 comentarii / 1912 vizualizări / 22 noiembrie 2010

Se implinesc 5 ani de cand am lansat un scenariu care i-a socat pe multi. Si care nu a fost credibil, decat pentru foarte putini initiati. Anuntam, nici mai mult, nici mai putin, ca noul Presedinte Traian Basescu, abia mutat la Palatul Cotroceni, isi stabilise succesorul. Stabilise persoana care, in viziunea sa, urma sa preia sefia statului dupa 10 ani. Iar acea persoana era Elena Udrea. Astazi, acest scenariu le pare cititorilor la fel de incredibil ca in urma cu 5 ani?
La scurt timp de la depunerea juramantului in calitate de presedinte nou ales al Romaniei, domnul Traian Basescu a decis sa faca un demers cu bataie lunga. A trimis un demnitar al partidului la New York, pentru a achizitiona o biblioteca in beneficiul Elenei Udrea, cu care avea o relatie speciala. La acea data, Elena Udrea era sefa Cancelariei prezidentiale. Demnitarul PD-L a primit misiunea sa caute carti de politica, care ar fi utile pentru pregatirea unui viitor sef de stat. In acest scop, el a solicitat sprijinul consulatului. Si a primit acest sprijin. Pe aceasta cale, informatia a fost propagata in cerc restrans si, tot pe acest canal, ea a ajuns pana la mine.
Acum stiu cu certitudine ca domnul Traian Basescu nu a citit cartile de politologie. Dar se pare ca doamna Elena Udrea le-a citit. O dovada in acest sens poate fi identificata in conduita ei politica. Este din ce in ce mai indrazneata, din ce in ce mai sigura de sine si din ce in ce mai ingenioasa. In ciuda unei presiuni mediatice uneori in exces, in ciuda atacurilor la care este supusa, din partea adversarilor politici, dar si din partea rivalilor din PD-L, ea iese intarita la capatul fiecarei batalii. Aceasta conduita bine calculata, aceasta evolutie bine gestionata a fost surprinsa, cu mult timp in urma, si de Ion Cristoiu, in mai multe analize pe care le-a facut.
Drumul Elenei Udrea catre institutia prezidentiala trebuie, insa, sa urmeze un anumit traseu. Ea este ministru si a dobandit o buna experienta in administratia centrala. Ca activista PD-L a atins masa critica. A reusit performanta de a conduce cea mai importanta organizatie. Cea de Bucuresti. Chiar daca nu a facut-o in mod oficial, este clar ca are intentia ca, sprijinita atat de Presedinte, cat si de conducerea PD-L, sa incerce sa candideze pentru Primaria Generala a Capitalei. Cu Elena Udrea, doctorul Sorin Oprescu va avea probleme mari. Pentru ca impotriva lui se vor alia nu numai cetatenii care alcatuiesc electoratul PD-L de Bucuresti, nu numai activistii partidului, ci si reprezentanti ai unor institutii ale statului, subordonate si controlate politic de Presedintele Traian Basescu. Daca Elena Udrea va reusi performanta de a cuceri Capitala pana la presedintie, nu va mai avea de facut decat un singur pas.
Daca Elena Udrea va deveni primar general al Capitalei, atunci, cum scriam ieri, Bucurestiul va deveni o imensa parcare marca Dorin Cocos. Daca ea va deveni succesoarea lui Traian Basescu, atunci posesorii auto pot rasufla usurati. Intreaga tara va deveni o parcare. O parcare in care, vorba doamnei Raluca Turcan, Elena Udrea va parcurge traseul Kill Bill. Eroina facuta posta, de unii si de altii, la debutul carierei.(Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998