CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Udrea: ”USL este o tocanita care se destrama”

0 comentarii / 1345 vizualizări / 28 septembrie 2011

În ultimele săptămâni, USL a început să se destrame, uniunea partidelor de opoziție semănând cu ”o tocăniță” de doctrine politice care nu pot fi niciodată omogene, susține ministrul Elena Udrea.

”De câteva săptămâni, sub ochii noştri, se petrece un proces foarte clar de destrămare a USL. Liderii celor trei partide componente au ajuns la capătul răbdării unii cu ceilalţi, se ameninţă, şantajează şi acuză reciproc în şedinţele la care participă. Un ochi neavizat ar spune că este rezultatul firesc al unei construcţii politice de tip Frankenstein: pui împreună socialişti, liberali şi conservatori, rezultând o tocăniţă de doctrine şi idei. Cum însă aceşti oameni nu se ceartă pe principii sau pe propuneri de soluţii pentru guvernare (pentru că, personal, nu am văzut niciuna), realizezi atunci că aroganţa este ceea ce este fatal proiectului USL. Au început, practic, să-şi împartă funcţiile de conducere înainte de a fi câştigat efectiv alegerile. Aceşti oameni nu au nicio soluţie pentru guvernare, în schimb ştiu că trebuie să genereze un algoritm politic, care se dovedeşte a fi dezavantajos pentru toţi (…)

”Accidentalul Crin, izolat la conducerea PNL”
Dacă mergem mai departe şi privim la nivelul partidelor, vom vedea lucruri şi mai interesante. Antonescu a rămas singur – nu văd pe nimeni care să-i dubleze mesajul politic sau să-i fie alături. Dinu Patriciu, Călin Popescu-Tăriceanu, Ludovic Orban, Teodor Meleşcanu, Varujan Vosganian sau chiar Andrei Chiliman au ajuns să fie în tabăra indezirabililor lui Crin Antonescu. Singur, singurel, accidentalul preşedinte al PNL se zbate să ne convingă că el este adevăratul liberal – cel care i-a luat în braţe pe Ponta (copilul politic al lui Năstase), pe Oprescu (copilul politic al lui Iliescu) şi pe Geoană (copilul politic al lui Hrebenciuc). De partea cealaltă, la PSD, faliile se adâncesc. Mircea Geoană spunea aseară la Tvr1 că sunt foarte mulţi oameni în partid care-l susţin”, scrie Elena Udrea, pe blog. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998