CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Ultima crimă a regimului Zelenski

3 comentarii / 580 vizualizări / 16 noiembrie 2023

Sau, mai bine spus, crima cea mai recentă. Un preot în vârstă de 69 de ani din Ujgorod, aflat sub stare de arest, este recrutat în mod forțat în armată și urmează să fie trimis pe front. Se află în prezent în arest la domiciliu. Și printr-un alt abuz la fel de revoltător a fost condamnat la trei ani de închisoare, fără a avea dreptul la un proces în apel. Oare ce este în capul lui Zelenski?
În termele aflate în proximitatea Bucureștiului, cele mai elegante din Europa, precum și în stațiunile turistice din România și din statele unde s-au refugiat ucraineni, pot fi observați cu ochiul liber zeci de mii de tineri, oameni în putere, proveniți din Ucraina care, cum-necum, s-au sustras obligației de a merge pe front și de a lupta pentru eliberarea teritoriilor luate cu japca de ruși. Dar iată că aceștia nu suferă niciun fel de repercusiuni nici din partea autorităților statelor gazdă, și nici din partea președintelui Ucrainei. I-a cășunat pe un preot ortodox. Oare de ce?
Dimitri Sidor, pentru că așa se numește cea mai recentă victimă de etnie română a lui Zelenski, rector al Catedralei Ortodoxe, care este parte a Mitropoliei Ortodoxe Ucrainene, se face vinovat pentru că a încercat să apere drepturile rutenilor. Care reprezintă o minoritate în Ucraina, la fel cum reprezintă o minoritate și în România. În România, rutenii au drepturi egale cu drepturile românilor și ale celorlalte minorități, inclusiv dreptul de a fi reprezentanți în Parlament, unde au un deputat. În Ucraina, stat pe care Volodimir Zelenski ține morțiș să-l împingă în Uniunea Europeană și în NATO, stat care, așa cum pretinde el, este democratic, minoritățile continuă să fie lipsite de drepturi egale cu cele ale majorității.
Desigur, în Ucraina, sub aspectul Bisericii Ortodoxe, există o particularitate pe care trebuie să o subliniem. Decenii la rând și chiar și în timpul războiului declanșat de Putin, ortodoxia ucraineană, în loc să devină autocefală sau, în ceea ce-i privește pe conaționalii noștri, să se alinieze Patriarhiei Române, a continuat să fie închinată Moscovei. Ceea ce, din punctul de vedere al regimului Zelenski, a reprezentat o trădare a interesului național al Ucrainei. Ceea ce nu justifică însă numeroasele acte de represiune, deseori violentă, împotriva credincioșilor ortodocși de etnie română. Și cu atât mai puțin obligarea prin forță a lăcașelor de cult ortodoxe din regiunile locuite de cei 400.000 de români să organizeze slujbele și predicile nu în limba română, ci în limba ucraineană. Și cu atât mai greu este de acceptat calvarul pe care îl îndură părintele Dmitri Sidor.
Am publicat pe CorectNews, tot astăzi și strigătul de revoltă al Gral. Bg.(ret) Bartolomeu Constantin SĂVOIU, sub titlul „Oprimarea românilor din Ucraina continuă”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Ar fi cazul ca obedienta colonie sa se ridice de la stadiul de sluga si sa puna conditii. Sa se opuna inceperii discutiilor de aderare a ucrainei la mUE pe motiv de opresiune a romanilor. De asemenea sa nu mai dea nici un leu ucrainenilor stationati in tara. Dar indrazneste sa faca asta?

  2. Ca Zelenski este un cabotin obraznic, rusine a neamului lui( nu a fost primit in Israel) stie toata planeta.
    Mai putin Klaus Africanul, care ii da cu generozitate banii NOSTRI

  3. pe bune : „eliberarea teritoriilor luate cu japca de ruși” Cand au fost Crimea si Odesa ucrainene ????? Cand au cucerit haholii Crimea !? In 1874 erau haholii pe p’acolo !? Odesa era locul de relaxare al tarilor rusi si nu a haholilor ! propaganda ieftina … ai albit DEGEABA „maestre” …..

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998