CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ultima lovitură a hienei

10 comentarii / 12426 vizualizări / 18 februarie 2016

Traian Băsescu a ratat. Dar a fost destul de aproape de ţintă. Cele cinci televiziuni din grupul Antenelor nu au fost aruncate în stradă. Cel puţin pentru moment. Dar hiena s-a devoalat. Este singurul om politic care a cerut, cu subiect şi predicat, suprimarea acestor voci din presă.
Grupul Antenelor a performat, în mod cert, devenind cel mai constant şi competent critic al regimului Băsescu. Cu tot ceea ce a presupus acest regim. Al unei hiene politice. Este de presupus că ziariştii acestui grup de presă, prin dezvăluirile pe care le-au făcut, practic, zi de zi, au făcut ca populaţia să priceapă, mai devreme, că este înşelată. În primul rând, a fost înşelat de reprezentanţii acestui regim. Apoi, cu certitudine, de ofensiva, fără echivalent în istoria recentă, pe care au desfăşurată, susţinând acest regim, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai presei înrolaţi, fie în serviciile secrete, care i-au fost şi i-au rămas fidele lui Băsescu, fie angajaţi direct ai unor oameni de afaceri, arondaţi Palatului Cotroceni.
Această moştenire a hienei a rămas. Şi o vedem acţionând în toate sensurile. Cheile despre care vorbea Băsescu, din justiţie, sunt şi ele acolo. La Înalta Curte. Alte chei sunt în conducerile operative ale serviciilor secrete. Şi, în fine, în parchet şi DNA. Ca să nu mai vorbim de o parte semnificativă din CSM.
Nu ar trebui ca cineva să se lase înşelat de aparenţa unui binom sau trinom care a întors armele împotriva lui Traian Băsescu, punându-se, vezi Doamne, bine cu nouă Administraţie Prezidenţială. De ochii lumii au existat câteva anemici schimburi de replici în contradictoriu între Traian Băsescu, pe de o parte, Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi, pe de altă parte, şi chiar între Băsescu şi Livia Stanciu, preşedinta Înaltei Curţi. Dar atâta tot. Între aceştia nu există şi nu poate exista un conflict real. Ca atare, Traian Băsescu, din nou, în ciuda aparenţelor, nu este vânat de către procurori. Dosarele sale mari, cele despre care presa a relatat cu lux de amănunt, se află la păstrare, în sertarele instituţiilor abilitate şi sub un strat gros de praf. Pe măsură ce acesta se depune, se apropia şi prescripţia pentru faptele comise.
Atâta timp cât funcţionează binomul sau trinomul, atâta timp cât la butoanele SRI se află, în continuare, Florian Coldea, cadorisit de diversele guverne cu un buget cât cinci ministere, vor exista, în continuare, suficienţi ofiţeri acoperiţi în presă şi în ONG-uri, care să răspundă ordinelor pe unitate. Ca să nu mai vorbim despre informaţii. Mecanismul infernal, pus la punct în ultimii zece ani, de utilizare a informaţiilor obţinute de SRI, în special, dar şi de către alte servicii secrete, îi transformă pe toţi românii care au cât de cât o influenţă asupra societăţii în care trăiesc, fie în ţinte vii, care trebuie distruse, fie în cârpe şantajabile.
Pentru că una dintre isprăvile hienei a fost devierea perverse a serviciilor secrete de la funcţia lor. Care este funcţia lor? Aceea de a culege informaţii ţinând de siguranţa naţională şi de a furniza, de câte ori este necesar, aceste informaţii însoţite, când trebuie, şi de analize, decidenţilor politici. Adică beneficiarilor legali. Şi ce a făcut, de fapt, SRI, sub Coldea? A organizat un sistem prin care au fost colectate nu numai informaţii ţinând de siguranţă naţională, ci şi orice altfel de informaţii legate de sute de mii de persoane. Principalul beneficiar al acestora, precum şi a analizelor efectuate devenind instituţia însăşi. Astfel, SRI a devenit stat în stat şi s-a privatizat, atât ca instrument politic, cât şi ca instrument economico-financiar.
Iar acest instrument, aşa cum arătam mai sus, dezvoltat ca un cancer, sub aparenţa unui stat de drept şi a cărui natură reală este ignorată încă de partenerii noştri euro-atlantici, a funcţionat şi funcţionează ca o armă redutabilă a hienei. De aceea este pur şi simplu uimitor că, de această dată, Traian Băsescu a ratat lovitură preconizată împotriva Antenelor. Şi, iarăşi, este greu de înţeles şi ţine probabil de un veritabil miracol tresărirea de demnitate pe care a avut-o, miercuri, Senatul României, o instituţie altfel transformată, şi ea parţial, într-un instrument SRI, cealaltă parte fiind alcătuită din armata oilor de teracotă. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

  1. Mare jeg esti, SRS! Adica ce faci tu acum? Dai idei, transmiti subliminal solutii? Puscariasule!

  2. Mai este sef de serviciu Hiena ? Pentru cine ? In nici un caz pentru Romania!

  3. „Hiena” a fost si este o javra ordinara.

  4. In gradina zoologica numita,,pamant,,hiena,, e la putere cam peste tot!Protectorul gradinii e derutat si nu mai poate nici el sa faca fata ,,hienei,,!

  5. Si cand te gandesti cati mai sunt cei care pupa pu(a)la hienei.

  6. ATENȚIE ! D-le SRS; Jegul, Hiena, nu ar fi fost el așa de tare și încă mai este, dacă n-ar fi fost votat de cca. 5 milioane de români, care seamănă cu el, în mod deosebit la cel de al doilea mandat. RUȘINE !

  7. Numai postaci peste tot nu poți sa citești si tu niște comentarii de oameni sănătoși la cap,

  8. Asta este adevarul domnule Sorin Rosca Stanescu aveti perfecta dreptate.Parlamentul a dormit o foarte lunga si nepermisa perioada de timp.Nu ar fi rau daca macar de acum încolo sa se ,,trezeasca,,cum trebuie.

  9. Nu d-le Druta nu l-au votat 5 milioane, foarte multe voturi au fost furate.

  10. Ba a reusit. A3 e mult mai cuminte decat inainte fara durerile de cap ale acuzatiilor de razbunare politica. Succes 80% cu costuri de 20% – afacerile pot arata si asa.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998