CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Ultima oră: Ucraina recunoaște că a adîncit canalul Bâstroe și zice că are acordul Bruxellesului

19 comentarii / 6289 vizualizări / 19 februarie 2023

Mesaj oficial al ministerului Infrastructurii din Ucraina, pe contul de Twitter:

”Pentru prima dată de la obținerea independenței, pescajul navelor care trec prin Canalul Bystroe a crescut de la 3,9 la 6,5 m. Este o oportunitate grozavă pentru capacitatea fluvială a Dunării și cifra de afaceri a exporturilor portuare porturilor. Continuăm să dezvoltăm clusterul portuar al Dunării împreună cu partenerii noștri europeni”.

Trei informații importante de aici:
1) Ucraina a început dragarea și nu doar decolmatarea canalului Bâstroe.
2) Operațiunea va continua.
3) Operațiunea se face în acord cu ”partenerii europeni”, dar nu se vorbește, cum era firesc, și de cei români. Europeni sunt și rușii care au invadat Ucraina. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

19 Comentarii

 1. Pentru ce am intrat noi in UE? Ca sa fim bataia de joc a celor care nu sunt membri UE? Ca sa le facem concesii, ca asa vrea Bruxelles-ul? Parlamentul României sa il cheme urgent pe zevzecul de Aurescu sa raspunda la interpelari, sa ne spuna ce acord a dat Bruxelles-ul unui stat care nu este membru, ca sa faca ce vrea cu un alt stat care este membru ? Von der rahat asta, vi se pare normală la cap? Pai atunci pe Putin de ce il mai acuzăm, ce fapte mai judecăm, daca vine Zelenski sa faca din RO moșia lui mă-sa si a lui Azov? Putin nu ne-a luat nimic.Treaba lui ce face cu Ucraina, de-ar face mai repede! UE ne-a luat suveranitatea? Noi nu mai decidem? La naiba cu UE, cu conducatorii ei corupti, slugi ale serviciilor si ale americanilor. De Ungaria de ce nu isi bate joc ni-meni?

  • Pe ucranieni ii doare in basinos.Care sunt partenerii europeni?.Ce au facut ptr.deconspirarea acestei lucrari pe 90 de km autoritatile romane,recte politia de frontiera ,guvernatorul Deltei Dunarii,MAE,politia fluviala,sri si alte numeroase jigodii platite din ban public.NIMIC.Ramane cum am spus ieri”suntem fii ploii.

 2. Fierb de furie ca un alt stat ne distruge teritoriul, fac ce lucrari vor ei noi nu facem nimic.
  Romania trebuie sa blocheze accesul ucrainenilor pe teritoriul Romaniei, cu exceptia refugiatilor de razboi.
  Ura si dezgustul pe care le am eu si milioane de alti romani pentru ucraina si populatia ei de porci nerecunoscatori urca pana la cer.
  Si noi putem bloca Dunarea cu niste „vase scufundate” cum ne-au facut si ei.

 3. Inteligenti ,practici si cinici urmasii lui bandera: stiu sigur ca singura riposta pe care o vor primi din partea poporului de chelneri (vorba lui Dungaciu si Cristoiu) vor fi astea de p-aci: adice niste litere insirate pe ecranele tabletelor si mobilelor. Sau pe hartie ( probabil moale, si hartia si protestul, ca sa nu zgarie nici la popou nici la figurat) din partea micului tigan cu manusi albe (ca orice chelner care se respecta, n’est pas?) Adica au subiecte de ras la un pahar de vodka si cam atat. Slava!

 4. […] datele despre adevarul din spatele lucrarilor de pe Canalul Bastroe, a fost preluat ca stire doar de Bogdan Tiberiu Iacob pe inpolitics. implicarea Bruxelles’ului in acest dezastru find deocamdata palmata, desi Ucraina nu […]

 5. Dormi mai departe, Iohannis…

  • Ai spus si tu odata un adevar. Asta face nea pres.

 6. si daca ue zice sa ne aruncam in fantana, ne sinucidem?

 7. Iar nu o să putem face nimic și dacă facem cui îi pasă? Doar Ucraina e in război și are voie să facă orice că să se apere! Cine suntem noi?

 8. Se pare că SUA sunt în spatele dragării canalului Bâstroe de către Ucraina: Vor să facă o bază maritimă în Delta Dunării. Un proiect de lege aflat în Senatul Statelor Unite trasează criteriile de care ar urma să țină cont administrația de la Washington în finalizarea și aplicarea viitoarei Strategii de dezvoltare și securitate a regiunii Mării Negre. ”Documentul intitulat „Black Sea Security Act of 2022” a fost introdus în Senat vara trecută de senatori din ambele partide – Republican și Democrat – și a fost adoptat în decembrie de Comisia pentru Relații Externe a Senatului SUA”, spune Europa Liberă.

 9. Este de remarcat profesionalismul cu care serviciile secrete „române” au păstrat secretul până când faptul a fost consumat – până și ucrainienii pare că s-au mai scăpat. Asta, pentru minți înguste, ar aduce a țnaltă trădare dar cum serviciile nu servesc interesele românești (sunt doar plătite de români) ci ale partenerului strategic, nu mai este înaltă tradare ci „mission accomplished”. Îmi vine să plâng….

 10. Noroc ca toata problema asta se va rezolva de la sine…. Ucraina ca stat nu mai are nici un viitor, probabil la un moment dat, cand se vor schimba si lacheii jalnici care cica ne conduc, vom negocia situatia direct cu rusii… care probabil, paradoxal, se vor dovedi mai de inteles decat gunoaiele astea..

 11. Da, probabil ca firmele americane sunt in spatele acestor actiuni, daca ar fi largirea canalului Bastroe si numai pentru exportul de cereale. Desi la despartirea de URSS in 1991, cultivarea plantelor GMO era interzisa in Ucraina, astazi 80% din cultura de soia si 10% din cultura de porumb sunt modificate genetic. In timpul lockdown-ului Covid, Zelenski a liberalizat vanzarea proprietatii agricole catre straini, interzisa prin moratoriul din 2001, astfel ca firmele Monsanto, Cagill, DuPont etc. au putut cumpara tot ce si-au dorit. Ucraina va deveni nu o baza militara , ci o baza cerealiera de top, pentru culturi de GMO si utilizarea extensiva a ierbicidelor interzise in Europa , de genul Round Up ( Glyphosate ). Europa va fi invadata de GMO-uri si intoxicata cu ierbicide, lucru care se intampla, pentru exemplificare, chiar de pe acum.

  • Intotdeauna, de secole, Ucraina a fost granarul Europei (nu Romania, cum ni se spunea noua la scoala). Cand tarina Ecaterina i-a obligat pe evrei sa traiasca in aceasta vasta regiune („Pale of Settlement”, cu Ucraina in centru), acestia, evreii, au organizat comertul si exportul agricol de aici, imbogatindu-se peste masura (pe seama saraciei taranului slav, iobag) prin experturile in Europa occidentala, pana in Spania.

 12. Din colonie ne-am downgradat la subcolonie. Tara-sclavizata altor colonii, Ucraina, Austria, Ungaria, Olanda.

  Diferenta este ca Ucraina primeste vizite de la stapan la Kiev (Joe Biden). Romania nu primeste vizite de la stapani in Bucuresti.
  Colonia Ucraina are linie de contacta directa la stapan, stapanul raspunde la telefon cand este sunat.
  Subcolonia romania are linie directa la alti sclavi care ne dau ordine si ne cearta.

  Exempli gratia astazi :
  Antena 3 : Consilierul lui Zelenski despre Canalul Bâstroe „Avem alte priorităţi, e război”, a transmis acesta referitor la lucrările de dragare de pe Canalul Bâstroe al Dunării. ”

  Adica pe scurt „mars”. romania a ajuns pizda Ucrainei. Nici macar sub Stalin nu am indurat ce induram acum de la ucraineni si americani.

 13. Uniunea Europeană nu mai are viitor. Viitorul ei a fost deja spulberat
  .de propria-i aroganță. Începutul sfârșitului a fost declarat în decembrie 2022 odată cu refuzul austriaco-olandez de integrarea Bulgariei și României în spațiul Schengen. Acest început al dezmembrării UE înseamnă de fapt începutul unei noi construcții: UNIUNEA BALCANICĂ ȘI EST EUROPEANĂ că o asociere de state suverane clădită pe baza unor interese comune. Fenomenul este foarte complex și merită a fi studiat. Pentru mai multe detalii vă stau la dispoziție.

 14. Ucraina și UE fac cu noi ce vor,iar capii noștri nu fac nimic altceva decât să se ungă cu cremă la dos,pentru ca să nu albă dureri. Ne călăresc toți, care cum vrea. Dar și noi!?!? Precum boii pe coadă. Este groasă!

 15. Ucraina este un cancer.

  • Un cancer pentru vecinii ei si pentru alte nationalitati decat rutenii si evreii.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998