CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ultima repetitie generala inaintea celui mai mare miting de dupa 1990

0 comentarii / 1574 vizualizări / 18 mai 2010

Și astăzi, Guvernul și Președinția României au fost huiduite cu foc și patimă de sute de sindicaliști bugetari, ca o ultimă repetiție generală în vederea anunțatului miting de amploare, de mâine, 19 mai, la care sunt așteptați nu mai puțin de 60 de mii de participanți.

Pentru că Primăria și Poliția au făcut recomandări ca în ziua următoare, bucureștenii, care „au posibilități alternative de transport”, să folosească mijloacele RATB și Metroul, cei mai mulți au căutat să-și rezolve încă de astăzi problemele. Astfel, pe majoritatea marilor bulevarde, traficul a fost deosebit de aglomerat, indiferent de oră, creându-se ambuteiaje în jurul marilor intersecții.

Pe la prânz, protestatarii s-au retras, atât din Piața Victoriei, cât și de la porțile Palatului Cotroceni, la recomandarea liderilor și organizatorilor manifestațiilor de mâine, cel mai probabil, pentru a avea timp să se odihnească, pentru marea acțiune, mult așteptată de toată lumea. Între timp, autoritățile, situate de cealaltă parte a baricadei, își pregătesc, la rândul lor, dispozitivul, în caz că lucrurile vor scăpa de sub control.
În zona Piețelor Victoriei, Aviatorilor și pe străzile adiacente, au fost dislocate trupele antitero, SRI, SPP, etc, echipate corespunzător și utilaje ale pompierilor, capabile să disperseze la nevoie, cu tunurile de apă, manifestanții. Sindicaliștii cu care am vorbit, cred că vom avea parte de cel mai mare miting de la Revoluție încoace, așa cum, tot de atunci și măsurile luate de un guvern al României sunt cele mai nepopulare. (Răzvan Mateescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998