CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON DOWN | 1 USD = 4.5984 RON DOWN | 1 GBP = 5.8083 RON DOWN

Ultima șansă a suveranității: Renate Weber contestă la CCR măcelul din legile justiției

17 comentarii / 6014 vizualizări / 20 octombrie 2022

Instituția Avocatului Poporului, Renate Weber, a atacat azi la Curtea Constituțională a României noua Lege privind statutul judecătorilor și procurorilor, adoptată recent de Parlamentul României, informează siteul R3media, citînd luju.ro.

Cea mai importanta critica adusa de Weber privește eliminarea din lege a sancțiunilor pentru magistrații care nu respecta deciziile Curții Constituționale și ale Înaltei Curți de Casație si Justiție pronunțate în soluționarea recursurilor in interesul legii. Un adevărat atentat la suveranitate comis de Parlament prin abrogarea abaterii disciplinare constând in nerespectarea deciziilor CCR, precizează sursa citată.

În sesizare, Renate Werber, făcând trimitere la jurisprudența CCR, explica de ce nu se impune si nu este normala eliminarea sancțiunii pentru nerespectarea deciziilor CCR si ICCJ. De asemenea, Renate Weber demontează si teoria lansata de ministrul Justiției Cătălin Predoiu si preluata de alți parlamentari cum ca nerespectarea deciziilor CCR ar urma sa fie încadrată la abaterile disciplinare exercitarea funcției cu rea-credință sau grava neglijenta. Or, arata Weber, acest lucru nu constituie o garantei pentru înfăptuirea justiției cu respectarea deciziilor CCR si ICCJ.

„Dispozițiile art. 271 din Legea privind statutul judecătorilor si procurorilor contravin prevederilor art. 1 alin. (5), art. 124 alin. (3), art. 126 alin. (3), art. 132 alin. (1), art. 147 alin. (4) din Constituție motivat de lipsa de reglementare a răspunderii judecătorilor si procurorilor pentru nerespectarea deciziilor Curții Constituționale si ale Înaltei Curți de Casație si Justiție”, precizează Avocatul Poporului Renate Weber.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

17 Comentarii

 1. Mult, mult Succes! Tinem pumnii stransi!

 2. e mai greu.

 3. Problema e alta… nerespectarea deciziilor CCR nu ar trebui sa reprezinte “o simpla abatere disciplinara”, ci INCALCARE A ORDINII DE DREPT CONSTITUTIONALE… altfel spus, INFRACTIUNE!!!!
  Intrebarea este alta… cati dintre judecatorii care au incalcat deciziile CCR (si aia, nu putini) – cand incalcarea era prevazuta de lege – au fost sanctionati?!
  Incalcarea deciziilor CCR si a hotararilor judecatoresti (RIL-urile ICCJ) sunt fapte penale, nicidecum abateri disciplinare!
  Asa ca, domnii judecatori – aia de tot incalca Constitutia – ar trebui sa mearga la PISCARIE, nicidecum sa fie sanctionati! – ca nu au incalcat vreun Regulament de Ordine Interioara

  • *PUSCARIE…

   • a venit „vacanta mare”.
    („raspunderea disciplinara” e un fel de „malpraxis”,
    „numai cine nu munceste(pe ici,pe colo) nu greseste(cu ce?))

 4. Cel mai simplu( știu ca este pueril) ar fi sa le taie salariile! NU respecti Constituția atunci mUE sa te plătească! Punct!
  Si mai e ceva, eu ca Meltean , am voie sa nu respect legile care teoretic ar trebui sa respecte Constituția? Eu nu sunt așa ciumeg precum curvele și homosexualii din Justiție( apropo acel agent gay care i-a dat în gât pe aia de la BOR- dacă sunt bulangii isi merita soarta- de ce nu spune nimic despre judecătorii și avocații și procurorii care se iubesc sincer cu fundul?) așa ca aș vrea sa nu respect legile. Eu respect Constituția!
  Intreb si eu și nu dau cu parul

  • Subscriu !

  • De acord!

  • Nu “tai salariul” unuia care a incalcat legea – ca a comis o infractiune – ci il bagi la PUSCARIE!

  • Dam cu banul?

   • Nu aici tb postat!

 5. Daca tot ne indreptam, cu pasi siguri si repezi, spre desfiintarea Constitutiei Romaniei si a CCR… desfiintat-ti, pentru numele lui Dumnezeu, si mizeria aia numita CSAT! – o adunatura de impostori, de plagiatori… de neica-nimeni, unde doar unul (cica) ar fi fost ales!

  • Cum stabilim cine sunt neica nimeni, impostori, plagiatori s.a.m.d., caci e evident ca securistii striga „securistii”, impostorii striga „impostorii” si hotii striga „plagiatorii”? Ne luam dupa tine, sa-i alegi tu, Luluţa-Puţa?

   • Dăm cu banul?

 6. Au existat decizii ale Curtii Constitutionale aberante. De exemplu, decizia ca pensia speciala este constitutionala si nimeni nu se poate atinge de ea. Asa ca acesta ” pierdere a suveranitatii Curtii Constitutionale ” este benefica. Deschide calea spre abolirea acestei nedreptati.

 7. măcelul a inceput cu o mascaradă…….

 8. Doar faptul ca dna Weber a devenit ultima sansa a Constitutiei Romaniei spune totul despre noi.O natie de vanduti,slugi,puturosi,lasi,idioti si tot ce vreti dvs.Nu meritam sa existam intre popoarele lumii .

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998