CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ultima săptămînă a bizarului candidat Cîrstoiu?

0 comentarii / 2400 vizualizări / 15 aprilie 2024

Că neinspiratul candidat la primăria Capitalei al marii alianțe PSD-PNL va fi înlocuit nu e, în opinia noastră, o chestiune de ”dacă”, ci doar una de ”cînd”, cel mai probabil în această săptămînă urmînd să aibă loc momentul tip ”dragă Stolo”. Sunt toate semnele că așa se va întîmpla, repetînd un scenariu care a mai existat cîndva la primăria generalaă. Dar marea întrebare e dacă înlocuitorul medicului va cîștiga, pentru că altminteri, să schimbi un perdant cu alt perdant ar fi catastrofal pentru cele două mari partide de guvernămînt.

Cătălin Cîrstoiu, candidatul ”scos din pălărie” de coaliție, are o prestație atît de dezamăgitoare încît devine suspectă. Prea mult amatorism bate la ochi. Candidatul nu are program, nu are carismă, nu are materiale de campanie, nu are vorbele la el, merge prea des cu metroul și face paralele exagerate între problemele capitalei și cele medicale. În plus, vin pe bandă dezvăluiri despre aspecte neprincipiale din activitatea sa, și asta mult înainte să fi fost măcar înscris oficial la BEC.

Sunt indicii temeinice că alianța PSD-PNL vrea să repete scenariul Băsescu din 2000. Ne amintim atunci cum, spre surprinderea generală, în perspectiva alegerilor la primăria Capitalei din iunie, PD desemnase pe 31 martie un candidat de care nu auzise, practic, nimeni, George Nistor, viceprimar al Bucureștiului.

Timp de săptămîni, Nistor a făcut o campanie ștearsă, mediocră, eșecul fiind ca și bătut în cuie de mai toată lumea. Fix în ultima zi de depunere a candidaturilor la Biroul Electoral Municipal a venit bomba: Nistor a fost înlocuit cu impetuosul și arhicunoscutul Traian Băsescu.
Întrebat direct de presă de ce s-a produs această schimbare de ultim moment, Băsescu a răspuns hăhăind: „Nu vi se pare o ofertă mai bună?”.

La rîndul său, președintele PD, Petre Roman a spus că nu dorește să planeze nici un fel de suspiciune „despre vreo manevră machiavelică” asupra acestei schimbări de candidat, dar că Bucureștiul îl merită pe Băsescu. Roman a spus că fără această schimbare „PD se afla în situția de a nu figura în rîndul partidelor cu recunoaștere”.

„Ce faci, mînca-ți-aș? Ai venit pe ultima sută de metri?” i-a transmis la acea vreme lui Băsescu legendarul Rică Răducanu. (Bogdan Tiberiu Iacob – Materialul complet aici)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998