CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ultimatumul lui Ponta: Ori SRS exclus, ori pica acordul USL

0 comentarii / 1492 vizualizări / 17 mai 2013

Dacă Sorin Roşca Stănescu e în continuare senator PNL, atunci acordul USL nu se respectă, afirmă premierul Victor Ponta.

„Noi ieri când ne-am prezentat la şedinţa USL ne-am prezentat cu un dosar de declaraţii, de acţiuni, e vorba de legi pe care domnul senator le-a susţinut împotriva Guvernului. (…) Picătura a fost o declaraţie a domnului Sorin Roşca Stănescu, făcută cred la postul Realitatea TV, în care a spus că este foarte mândru de votul de luni din Senat, în care pentru prima dată în Senat s-a creat o altă majoritate: PNL-PDL-PPDD. Ori dacă lucrurile stau aşa, colegii de la PNL trebuie să ne spună: e o altă majoritate? Deja lucrurile sunt deja serioase”, a spus Ponta, conform Agerpres.
Premierul a mai spus că niciodată nu a mai fost atât de nervos precum în declaraţia referitoare la senatorul Sorin Roşca Stănescu şi relaţiile din cadrul USL. El a mai atras atenţia asupra faptului că nu e prima dată când senatorul liberal are astfel de abateri şi a apreciat că este vorba de o campanie de denigrare a PSD. „Ca mod de abordare, în general, şi în relaţiile particulare şi în cele politice, foarte rar spun în public dacă mă nemulţumeşte ceva. Dacă ajung la momentul în care să spun în public, înseamnă că s-a umplut paharul”, a declarat primul ministru.
El a reamintit de asemenea că între PSD, PNL şi PC există un acord care a fost menţinut timp de mai bine de doi ani, iar atunci când au fost momente dificile, prin înţelepciune şi prietenie, problemele au fost rezolvate fără a invoca textul acordului. El a mai precizat că în această situaţie, problema nu a putut fi rezolvată pe căile obişnuite deja. „Eu nu cred, sincer, şi vorbesc aici de oameni pe care îi respect, raţionali, şi cu care am dus bătălii importante împreună, eu nu cred că liberalii între relaţia cu PSD şi un personaj cum e domnul Sorin Roşca Stănescu îl vor alege pe Sorin Roşca Stănescu”, a spus Ponta.
Premierul a atras atenţia asupra faptului că după ce anul trecut România a fost afectată de criza politică, printr-un context neaşteptat, a devenit cea mai stabilă ţară din regiune.El a apreciat că stabilitatea politică şi capacitatea de conlucrare instituţională între preşedinte, Guvern şi Parlament au avut efecte pozitive inclusiv asupra stabilităţii economice. Premierul a mai afirmat că va avea o discuţie cu liderul liberal Crin Antonescu. „Noi am invocat acordul USL. Dacă acordul nu se respectă, înseamnă că nu mai avem acord. Nu se pune problema să nu avem coaliţie de guvernare. Se pune problema că într-adevăr trebuie să facem un alt acord al USL, în care să scriem: domnul Sorin Roşca Stănescu are voie să ne facă în toate felurile pe cei de la PSD şi noi nu trebuie să spunem nimic. Pentru că varianta pe care am prezentat-o şi pe care PSD nu o acceptă este aceea de a scoate şi noi de la PSD trei senatori care să îl facă toată ziua în toate felurile pe Crin Antonescu sau pe liberali. Nu vreau aşa ceva”, a declarat Ponta.
Premierul a mai spus că nu îl satisfac scuzele prezentate în mod public, joi, de Sorin Roşca Stănescu, adăugând că doreşte să ştie foarte clar dacă acesta este în continuare senator liberal. „Vreau să fie foarte clar: dacă Sorin Roşca Stănescu este în continuare senator PNL, atunci înseamnă că acordul USL nu se respectă”, a spus Victor Ponta.
El a adăugat că este important de ştiut dacă în deciziile dificile care trebuie luate în continuare, USL este solidar, menţionând că PSD a fost solidar cu ministrul Varujan Vosganian în soluţionarea problemei Oltchim, aşa cum a fost solidar şi cu ministrul Relu Fenechiu în ceea ce priveşte CFR Marfă.
Premierul a mai spus că aşteaptă un gest din partea conducerii PNL, măsură necesară şi pentru membrii PSD care vor să se asigure că Sorin Roşca Stănescu lansează critici la adresa social-democraţilor în nume strict personal, fără a avea o susţinere şi din partea altor liberali.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998