CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ultimul comunist, ultimul infractor

0 comentarii / 1485 vizualizări / 4 decembrie 2012

Va amintiti? In prima sa campanie prezidentiala, intr-o confruntare finala cu Adrian Nastase, cel pe care pana la urma l-a azvarlit dupa gratii, Traian Basescu a recunoscut ca este ultimul comunist. Acum, din postura de guvernator al Romaniei, demis politic de catre cetatenii care l-au sustinut altadata, el a mai facut un anunt important. Si anume ca va refuza ca in noul guvern sa numeasca vreun ministru cu dosar penal. Uluitor. Cand te gandesti ca afirmatia ii apartine celui care a ajuns, incarcat cu un urias dosar penal, presedinte al Romaniei. Si care, intre timp, a mai acumulat cateva.
Este adevarat! Atunci cand a candidat la alegerile prezidentiale, Traian Basescu avea un dosar penal cat casa. L-a si prezentat presei cand inca era primar general al Capitalei. Acoperea uriasa masa de consiliu. Pus pe muchie. Nici macar de-a latul. Era faimosul dosar “Flota”. Pentru care cativa colegi de-ai sai statusera mult timp dupa gratii. Conform acestui dosar, Traian Basescu, in calitatea sa de vioara a doua la Ministerul Transporturilor, ar fi prejudiciat statul roman cu sute de milioane de dolari. Eu unul, asa cum fac intotdeauna, i-am acordat prezumtia de nevinovatie si am semnalat o serie de abuzuri pe care, si atunci, le faceau procurorii. Mai multe expertize facute de profesionisti au constatat prejudiciul. Pana cand Daniel Morar, actualul interimar la Parchetul General si fostul sef DNA, butonasul lui Traian Basescu, a comandat o noua expertiza, facuta de un amator, si, in fine, prejudiciul a ajuns zero. In conditiile in care, tot la zero, fusese adusa si cea de-a opta flota comerciala a lumii.
Dosarul acesta al flotei disparute nu a fost incheiat. Ci doar inghetat. Pentru ca, intre timp, la insistentele lui Adrian Nastase, Traian Basescu nu a fost arestat si, topaind pe un val anti-PSD, a reusit sa isi castige primul mandat prezidential. Imunitatea sa este discutabila. Intre timp, priceput de felul lui, Traian Basescu s-a mai incarcat cu niste dosare penale. Unul este “Casa din Mihaileanu”, pe care a pus laba incalcand mai multe acte normative. Si cand a fost deconspirat de catre presa, a declarat ca da casa inapoi statului. Ceea ce pana la urma a uitat sa faca. Mai exista un dosar in camara DNA, pastrat intact pana la momentul oportun, legat de incalcita poveste a unor transferuri de terenuri, case si bani, unde avem de-a face si cu posibile fapte de luare si dare de mita, cu trafic de influenta, cu evaziune fiscala dar si cu spalare de bani. Fiind vorba de mai multe persoane si uitandu-ne atent in procedura penala, putem constata ca aici s-ar pune problema unui grup criminal organizat.
Carevasazica, la Palatul Cotroceni, in fruntea unui guvern fantoma platit din bani publici, se lafaie un fost presedinte, devenit guvernator dupa ce romanii au aplicat o procedura de demitere politica si care este incarcat, cel putin in constiinta – daca mai are asa ceva sau daca a avut vreodata -, cu niscaiva dosare penale. Iar acest cetatean, ca sa ma exprim elegant, incarcat cu dosare penale dar beneficiar, asa cum este firesc, al prezumtiei de nevinovatie, isi permite sa afirme ca niste alti cetateni, si ei beneficiari ai unor prezumtii de nevinovatie, in caz ca ar avea dosare penale si ar fi desemnati in Cabinetul Ponta 2 sau in orice alt cabinet, nu vor fi admisi la juramant, din simplul motiv ca au acelasi statut cu el. Cu Traian Basescu.
Asa ca ne aflam acum in strania situatie de a-i recomanda lui Traian Basescu sa fie consecvent cu sine. Sa-si aplice aceeasi norma cu care ii ameninta pe ceilalti. Oricum, ultimul comunist se dovedeste a fi si ultimul prezumtiv infractor. Conform prezumtiei procurorilor. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998