CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Uluitoare exercitii de simulare

0 comentarii / 1416 vizualizări / 13 martie 2012

Toate exercitiile de simulare la care ma voi referi au o legatura directa sau indirecta cu UDMR. Asadar, daca analizam cu multa detasare si cat se poate de lucid situatia populatiei minoritare din Tinutul Secuiesc, vom constata ca oamenii din aceasta zona istorica au aceleasi probleme ca si romanii din restul tarii. Ba s-ar putea chiar spune ca nu le-a slujit cu nimic secuilor faptul ca cel mai longeviv partid aflat la guvernare in istoria recenta a Romaniei a fost UDMR. De ce? Pentru ca UDMR nu le-a reprezentat interesele decat in scop declarativ. In Tinutul Secuiesc s-au facut pentru oameni si mai putine lucruri decat in alte parti. Prin urmare, UDMR simuleaza un interes real pentru un trai mai bun al secuilor sau pentru autonomia Tinutului Secuiesc. Este firul de la care vreau sa apuc un ghem politic extrem de interesant.
In hora asa-zisei autonomii, despre care vom auzi vorbindu-se foarte mult in data de 15 martie si imediat dupa, s-a prins si o organizatie creata pentru a exploata sentimentele de nemultumire si de neimplinire reala ale secuilor. O organizatie care pretinde ca le reprezinta interesele. Si care, pentru a fi credibila, lanseaza, intr-o cadenta din ce in ce mai mare, provocari, plasandu-se la limita unor actiuni anticonstitutionale. Si aceasta organizatie politica nu face altceva decat sa simuleze, beneficiul urmarit fiind sustinerea financiara de la Budapesta si obtinerea unei alonje politice in intentia de a-si trimite oameni intr-o viitoare guvernare. Cu rezultatul pe care il vedem si la UDMR. Insusirea unei parti cat mai consistente din cascavalul Romaniei.
Sa ma tragem putin de ghem. Sa vedem ce se intampla, de fapt, cu noul partid al pastorului Laszlo Tokes. Acest domn are, in mod cert, de multe ori un discurs sovin. In ciuda faptului ca a ajuns, gratie Presedintelui Traian Basescu, neatentiei UDMR si sustinut direct de premierul Bulgariei, Viktor Orban, ditamai vicepresedintele al Parlamentului European. De ce se agita Laszlo Tokes? O face, in primul rand, pentru a obtine avantaje pentru secui sau o face pentru a avea acces la fondurile financiare oferite de Budapesta si la parghii de putere politica la Bucuresti? Tokes a oferit, cu o zi in urma, o declaratie devastatoare impotriva UDMR, pe care il face responsabil, alaturi de celelalte partide din coalitiei, de o politica falimentara. Si de politizarea demersurilor vizand emanciparea minoritatii maghiare. Dar si Tokes simuleaza. Din plin. Pentru ca, la momentul oportun, partidul sau va bate palma cu UDMR.
UDMR, strans cu usa prin faptul ca, pentru prima data, va avea inca doi competitori politici cu care isi va disputa voturile maghiarilor si destul de izolat in raport cu Budapesta, agita de mama focului arma nationalista. Intr-o incercare disperata de a-si largi, pe aceasta cale, frontul electoral. De aici discursurile, din cand in cand extrem de acide, legate de autonomia Tinutului Secuiesc si, mai nou, demersul de tip kamikaze in chestiunea UMF Targu Mures.
Dar si tema UMF Targu Mures este partial falsa. Adica simulata. UDMR simuleaza pretentia unei facultati autonome a maghiarilor pentru a obtine cu totul altceva. Ceva ce pana la un punct deja exista la Targu Mures. De aceea, si PDL si Guvernul Ungureanu simuleaza la randul lor. Ca dau ceea ce nu dau. ( Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998