CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Uluitor, Iohannis ar fi fost avertizat despre pandemie!

9 comentarii / 15292 vizualizări / 21 aprilie 2020

Dacă sunt adevărate informațiile care au bubuit în Israel zilele trecute, după ce au fost lansate de Channel 12, rezultă că președintele Klaus Iohannis a știut din timp de existența unei epidemii extrem de periculoase, care urma să se transforme în pandemie. De când ar fi știut Iohannis? Stați bine pe scaun. Și spălați-vă pe față. Din prima săptămână a lunii noiembrie 2019. Ce s-a întâmplat atunci? Serviciile americane de intelligence, conform presei israeliene, care prezintă și documente în acest sens, ar fi informat Israelul și rând pe rând toți partenerii NATO, inclusiv România, asupra epidemiei declanșate în China la Wuhan. Cândva, spre sfârșitul lunii ianuarie 2020, deci cu o întârziere de peste două luni și jumătate, întrebat fiind de un jurnalist, Klaus Iohannis a calificat epidemia drept o știre oarecare de presă. E strigător la cer!
Să fim foarte atenți la câteva date și informații, pe care este bine să le punem acum cap la cap. Conform informațiilor și documentelor presei israeliene, serviciile de intelligence ale Statelor Unite, nu se precizează care, ar fi obținut în prima săptămână a lunii noiembrie informații despre un virus extrem de periculos, cu o viteză uriașă de propagare, care a contaminat primele persoane în provincia Wuhan, care numără 60 de milioane de locuitori. Considerând această informație ca având o importanță capitală și fiind de interes major în plan geostrategic, respectivele servicii de informații de pe malul Potomacului, cu certitudine cu avizul președintelui Donald Trump sau poate chiar din inițiativa acestuia, reacționează loial și responsabil și informează de îndată pe canale secrete Israelul și toate statele NATO. Dezvăluirea, având o mare greutate și o mare credibilitate, întrucât – din nou, atenție mărită – venea imediat după surprinzătoarele demiteri operate de către conducerea statului chinez împotriva conducerilor politice ale regiunii Wuhan și ale orașului. În mod normal, toate autoritățile acestor state ar fi trebuit să ia cuvenitele măsuri, pentru a nu se ajunge la soluția de avarie, cea vizând distanțarea socială a sute de milioane de cetățeni ai planetei. Dar acest lucru nu s-a întâmplat.
Să pornim de la premiza că o televiziune serioasă din Israel, cum este Channel 12, nu a înnebunit. Și că a publicat această informație bombă după ce datele au fost verificate și confirmate. În aceste condiții, este interesant de văzut care a fost circuitul informației în lume în general și în România în special. Știrea vorbește despre serviciile de intelligence, în sensul că acestea au informat statele. Statele Unite au mai multe servicii de intelligence. Dintre care cel mai puternic este CIA. Rezultă că CIA sau un alt serviciu de informații american a distribuit informații aliaților NATO. Dar cui putea să o facă? NATO este o structură militară și politică. Informația putea fi transmisă fie miniștrilor Apărării, fie serviciilor secrete ale armatelor NATO, fie principalelor servicii secrete din fiecare stat membru, care colaborează cu CIA, dacă CIA a obținut și a difuzat informația. Din perspectiva României, ce rezultă?
Printr-un raționament care nu poate fi decât corect, rezultă un parcurs cât se poate de clar al acestor informații bombă transmise de Washington. Indiferent pe ce canal ar fi venit, întrucât în România există o comunitate a serviciilor de informații, există un Consiliu Suprem de Apărare a Țării și un președinte al acestui Consiliu, care este și președintele României, informația despre virus existentă deja în prima săptămână a lunii noiembrie ar fi trebuit în mod obligatoriu să fie adusă în mod direct sau indirect la cunoștința lui Klaus Iohannis.
Dar Klaus Iohannis nu a reacționat în niciun fel în prima săptămână a lunii noiembrie 2019. Sau, dacă a avut vreo reacție, aceasta nu a fost în niciun caz publică. În plan public, el a reacționat mult mai târziu, abia în acest an, când, întrebat de un jurnalist în legătură cu pericolul unei epidemii în România, a catalogat întrebarea drept rezultatul unei simple informații de presă. Deci fără prea mare valoare operativă. În mod obligatoriu, pasul următor este să ne punem următoarea întrebare. După ce Klaus Iohannis a primit informația vizând epidemia cu coronavirus pe canale oficiale și cât se poate de serioase, cum a reacționat? A considerat această informație drept serioasă, dar strict secretă și a tratat-o ca atare sau pur și simplu, prins de iureșul evenimentelor politice din România, pe care în mare parte tot el le-a declanșat, a pus informația la sertar? În primul scenariu, dacă a luat informația în serios, este de presupus că a adoptat cu discreția cuvenită și o serie de măsuri de natură a preveni declanșarea unei epidemii în România, și ca o a doua linie de apărare, în situația în care acest lucru nu era posibil, de natura a-i limita consecințele negative. Numai că aceste măsuri nu s-au văzut. Despre ele nu s-a vorbit nici măcar în mediile cele mai înate și cele mai privilegiate din România sub aspectul informațiilor cu caracter sensibil. Pe cale logică, rezultă că, dintr-un motiv sau altul, Iohannis a recurs la cel de-al doilea scenariu. Acela de a pune pur și simplu la sertar informația sosită de la Washington.
Suntem acum în scenariul numărul doi. Dacă așa stau lucrurile, atunci se pune firește întrebarea de ce pentru președintele Klaus Iohannis a fost mai important să ignore pericolul propagării în România a unei epidemii de coronavirus? Ce îl preocupa în perioada respectivă, a doua săptămână a lunii noiembrie și până la sfârșitul anului, pe președintele Klaus Iohannis? Dacă mergem puțin înapoi și consultăm agenda politică, vom observa cu ușurință că ea era concentrată asupra declanșării alegerilor parlamentare anticipate, care urmau să fie suprapuse cu alegerile locale și să măture „ciuma roșie” de pe scena politică. Trecuse o lună de la dărâmarea Guvernului Dăncilă printr-o moțiune de cenzură. La Palatul Victoria se instalase Guvernul Orban 1, iar premierul anunța că făcea scurtă la mâna dreaptă semnând demiteri și numiri în administrația publică centrală. Erau declanșate anchete peste anchete sub forma unor operațiuni de audit în toate instituțiile administrației publice centrale și locale. Florin Cîțu, ministrul Finanțelor anunța găuri uriașe în buget lăsate de PSD și anticipa depășirea cifrei de deficit.
Dacă președintele Klaus Iohannis s-ar fi concentrat asupra epidemiei, care se putea transforma și s-a și transforat de altfel în pandemie, agenda sa politică ar fi suferit de îndată schimbări majore. Ar fi fost nevoie de stabilitate politică, de un Guvern puternic, susținut parlamentar și în baza unei colaborări cu opoziția. Diabolizarea PSD ar fi trebuit să fie oprită. Și ar fi trebuit să vedem încă din luna noiembrie primele măsuri legate de prevenirea epidemiei și de diminuarea consecințelor unei crize economice la nivel mondial și național, care urma să se instaleze cu viteză. Nu am văzut însă nimic din toate acestea. Ca un veritabil Don Quijote, Klaus Iohannis a luat în piept morile de vânt, sub pretextul că epidemia este o simplă știre de presă. A spus-o cu eleganță, ferindu-se să o taxeze drept fake news.
Ceva mă reține, cel puțin pentru moment, să fiu ceva mai caustic. Mă reține faptul că, din informațiile de care dispun, nici în celealte state NATO nu au fost adoptate cuvenitele măsuri. Și nici măcar în Statele Unite ale Americii. Să fi greșit toți în frunte cu cei mai puternici aliați ai noștri, iar conducerea României să fi adoptat pur și simplu o atitudine de mimetism? Informația, care este o veritabilă bombă de presă la nivel mondial, lansată de presa israeliană, mai trebuie verificată și documentată. Ziariști din lumea întreagă ar trebui să mai sape, pentru ca ea să devină certă. Dacă se confirmă, atunci cumva respectiva informație se află, vrem sau nu vrem să recunoaștem, la temelia războiului economic la nivel global care s-a declanșat cu repeziciune sub ochii noștri și la capătul căruia vom avea națiuni învinse și națiuni învingătoare. Dacă însă informația este falsă și totuși i se dă curs rând pe rând în toate statele NATO, impactul ei ar putea fi devastator. Comparabil cu impactul pe care l-a avut informația falsă furnizată de serviciul britanic de informații MI6 și care a oferit Statelor Unite pretextul de a declanșa războiul împotriva Irakului și a mătura de la putere regimul lui Saddam Hussein.
E important să observăm că în ambele variante posibile, în niciun fel Serviciul Român de Informații nu putea rămâne străin. Chiar dacă această informație din prima săptămână a lunii noiembrie 2019 ar fi fost transmisă de la Washington pe alte canale, ea inevitabil trebuia să ajungă și pe masa de lucru a directorului SRI Eduard Hellvig. Poate, dacă primește cuvenita dezlegare, mai devreme sau mai târziu, acesta ne va spune câte ceva. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Este evident că Iohannis a știut, via SRI.

  Ce a făcut cu informația? A încercat să profite! Bineînțeles, la nivelul de IQ specific instituțiilor implicate.

  Ce le-a trecut securiștilor prin cap? Organizarea alegerilor anticipate (pe 6 martie 2020 Wuhannis planta copăcel în grupul PNL, căcându-se pe Constituție), profitând de întoarcerea sutelor de mii de cerșetori și zilieri care molfăie MuiePSD în fiecare propoziție.

  „Să demitizăm un pic răceala!!!” :)

 2. Dar Sparanghela Merkel l-a avertizat ? Oricum, e ca si cum ai avertiza un Dulap, un Cuier sau un Ficus !… Tot aia !

 3. Parcă, cine spunea că atunci când primești o informație, o citești, și după aceea te numești a
  fi „un om informat”?
  Nu era, aceasta, o mărturisire sinceră a d-lui. kwi că e incapabil de a procesa o „informație”?

  Ca să folosești o informație trebuie, mai întâi, să ai capacitatea de a construi un sistem propriu
  de gândire, în care, respectiva informație, să-și găsească o valoare logică…
  Dar nu are, și tocmai asta i-a fost principala „calitate” pentru care a fost propulsat până la ran-
  gul de Președinte!
  Prin urmare, chiar de va fi primit „informația”, până nu a primit și clarificările cu privire la „modul
  de utilizare”, nu a făcut nimic altceva decât să urmeze poruncile anterioare, în direcția aservirii
  complete a țării.
  Abia când „stăpânii” lui au hotărât că pot schimba tactica „anticipate” cu una bazată pe „efectul
  Corona‘ asupra populațiilor” (în scopul obținerii puterii absolute), a lins tot pe unde scuipase, și
  a sucit-o ca la… Berlin.

 4. Nu mai are importanta ce a stiut si ce a facut Iohanis…am stabilit, deja, numai din atitudinea si comporamentul sau public, individul are mari probleme de „distantare sociala” patologica, ca sa fiu corect politic…El chiar isi inchipuie ca toate informatiile la care are acces, prin fisa postului, sunt confidentiale si secrete, in sensul in care nu trebuie sa le mai afle nimeni…Dar, serviciile alea platite nesimtit, ba si cu banii deturnati de la Sanatate, ele stiu care le e fisa postului, stiu catre cine au depus juramant, stiu ca, intr-o tara democratica, deci si in Romania, constitutional se subordoneaza Parlamentului, adica, alesilor poporului, care, era musai sa fie informat si odata cu asta, sa se ia masuri de pregatire…Aici e tradarea, asta e lovitura de stat de tip militar, ca, niste servicii (militare) au intors armele impotriva propriului popor si s-au subordonat unei functii care, constitutional, n-are nimic a face cu comanda exclusiva si arbitrara asupra vreunei structuri militare…Poate revede cineva si statulul SPP-ului, care, dintr-un serviciu de gardieni de vipuri s-a transformat (in ce baza legala?) intr-un serviciu secret, de escorta (la propriu si la figurat) la dispozitia privata a presedintelui… E clar ca avem probleme imense de functionare constitutionala a statului, dupa ce institutiile statului s-au predat statului paralel (cu legea), nici macar Parlamentul nu-si vede de atributiuni…unde sunt rapoartele de activitate ale serviciilor secrete, unde sunt avertismentele date presedintelui pentru abuzurile extrem de grave si derapajele de la democratie, unde sunt analizele serioase asupra starii natiei, alea pe care trebuia sa le prezinte presedintele, unde sunt rapoartele date in fata Parlamentului de acest individ, dupa intalnirile sale externe…Daca Dancila a fost anchetata pentru „intalniri secrete cu evrei”, o chestie de-a dreptul abominabila, de ce nu-l ancheteaza nimeni pe Iohanis pentru intelegeri secrete (ilegale si abuzive), ale caror urmari le platim toti, in bani, robi, ori victime colaterale?!

 5. Vreau si eu geaca din aia ca a lu dom presedinte!

 6. Cand a avut el o reactie rapida? Cum vorbeste asa gandeste si asa actioneaza- lent, foarte lent. Apoi intradevar avea alte preocupari (!). Ciuma rosie trebuia pusa cu botul pe labe, cu orice pret. Numai ca virusache i-a dat planurile peste cap. Si daca totusi romanii nu au foat afectati la cap de virus, vor plati ciumei galbene asa cum se cuvine. Spre disperarea lui klaun cel iute, la manie…

 7. Ca a stiut si nu a facut nimic mi se pare normal. Cam asta a fost atitudinea generala atunci, si in primul rand in SUA.
  Ca, obsedat de anticipate a bagatelizat la sfarsit de Februarie, cu ” o raceala usoara”, asta da, e grav.

 8. O propaganda de ciori, specific caracterului de defaimare folosit de sistemele comuniste de dezinformare, cu date actuale! Nu Iohannis sau Romania trebuia sa atraga atentia asupra Pandemiei , ci China ca tara de unde a gemerat pandemia de Corona Virus 19. Urmatorii rersponsabili, daca ce scrie articoliul ar fi adevarat ci nu Fakenews ar fi fost NATO Comander, deasemenea Brussels trebuia sa anunte ca o obligatie fara echivoc, si desigur in final conducatorii de Stat din Romania, Guvernul Romaniei, Conducatorii Partidelor Politice, Conducerera Ministerului Sanatatii din Romania. Deci uite cite paliere sunt pina al fface vinovat pe Iohannis. Articol de cioroi ieftin!

 9. George
  aprilie 26, 2020 at 20:09 pm, Răspunde
  O propaganda de ciori, specific caracterului de defaimare folosit de sistemele comuniste de dezinformare, cu date actuale! Nu Iohannis sau Romania trebuia sa atraga atentia asupra Pandemiei , ci China ca tara de unde a gemerat pandemia de Corona Virus 19. Urmatorii rersponsabili, daca ce scrie articoliul ar fi adevarat ci nu Fakenews ar fi fost NATO Comander, deasemenea Brussels trebuia sa anunte ca o obligatie fara echivoc, si desigur in final conducatorii de Stat din Romania, Guvernul Romaniei, Conducatorii Partidelor Politice, Conducerera Ministerului Sanatatii din Romania. Deci uite cite paliere sunt pina al fface vinovat pe Iohannis. Articol de cioroi ieftin!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998