CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Umilinta maxima: sefa PNL habar n-are de Constitutie

2 comentarii / 9231 vizualizări / 11 aprilie 2017

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a simțit nevoia să reacționeze după valurile stîrnite în ultimele zile de platforma de dreapta lansată de organizația sectorului 2 din București, dar a reușit doar să se facă iar de rîs. Mai precis, șefa liberalilor a dovedit că habar n-are de Constituție, confundînd termenii ”garantat” și ”gratuit”.

Turcan a declarat, ieri, la finalul ședinței comisiei de unificare a PNL, referitor la propunerile lui Viorel Cataramă privind privatizarea învățământului superior și a sistemului de sănătate, că este bine că în partid se lansează teme de dezbatere, dar acestea trebuie să se încadreze în limitele Constituției.

„În PNL există libertate de opinie, e bine că lansează teme în dezbatere, dar temele lansate în dezbatere trebuie să fie în limitele constituționale. Or, Constituția României spune clar că cetățenilor li se garantează acces gratuit la educație și la servicii medicale”, a spus Raluca Turcan, conform Agerpres.

Replica a venit prompt din partea afaceristului liberal, acesta atrăgîndu-i atenția fostei pedeliste, într-o postare pe Facebook, că nu cunoaște Constituția:

”Printre altele, dna Turcan spune: ”temele lansate in dezbatere trebuie sa fie in limitele constitutionale…or, Constitutia Romaniei spune clar ca cetatenilor li se garanteaza acces gratuit la educatie si la servicii medicale”.
Hai sa analizam:
1. Referitor la sanatate Constitutia spune: ”dreptul la ocrotirea sanatatii este garantat”
Deci este garantat, nu gratuit, o confuzie regretabila, mai ales ca nici vorba de gratuitate, atat timp cat noi toti, platim taxele reprezentand contributiile pentru sanatate.
O intreb pe dna Turcan: plata contributiei pentru sanatate este neconstitutionala?
Fac o paranteza: tot Constitutia spune ca ”accesul la cultura este garantat”, atunci de ce platim bilet de intrare la teatru?
2. Referitor la invatamant Constitutia spune: ”dreptul la invatatura este asigurat prin invatamantul general obligatoriu…invatamantul de stat este gratuit”
Invatamantul superior nu este deci obligatoriu, prin urmare statul poate organiza aceasta forma de invatamant (si atunci acesta este gratuit), dar nu este obligat de Constitutie sa faca acest lucru, este strict o chestiune de vointa politica!
Asadar, propunerile noastre sunt in litera si spiritul Constitutiei!
In incheiere, doresc sa mentionez urmatoarele:
– in afara de ploaie, soare, vant si alte cateva lucruri, nimic nu este gratuit in lumea in care traim!
si
– legile si Constitutia sunt facute de oameni, tot ei le pot schimba!
Vreau sa spun ca este dreptul constitutional al fiecarui partid politic sa lupte pentru schimbarea Constitutiei sau a unor legi, atat timp cat considera ca acest lucru este benefic societatii; in definitiv, si pentru asta facem politica!” scrie omul de afaceri. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. IATA CUM RESAPATUL V.C.( OCHI ALBASTRI INIMA ZBURDALNICA) A AJUNS SA TINA LECTII DE DREPT CONSTITUTIONAL UNEI ANALFABETE POLITICE…. PAI DIN CATE STIU R.T. AR TREBUI SA ABSOLVE INTAI STUDIILE ELEMENATARE ….

  2. Catarama ar face bine intai sa dea inapoi banii furati de la SAFI, dupa care sa faca si puscarie pentru prima mare escrocherie din istoria post-decembrista a tarii. La iesire, sa faca avere din nou pe cai legale, si abia dupa aia sa ne dea sfaturi. Pana atunci, este doar un securist imbuibat care profita de banii escrocati prin SAFI in anii ’90, o crrva care o face pe virgina, profitand de memoria scurta a natiei.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998