CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un fost băsist aruncă bomba: Dosariada pe bani grei a fost creată de Băsescu, nu de Coldea

0 comentarii / 3671 vizualizări / 29 mai 2024

Deputatul PSD Radu Cristescu, fost membru al partidului lui Traian Băsescu, aruncă o bombă în spațiul public, afirmînd, pe Facebook, că sistemul deschiderii de dosare penale unor nume grele doar pentru a fi ”optimizate” pe bani grei nu este creația lui Florian Coldea, ci a însuși fostului președinte, și asta încă de la începutul mandatelor sale, în 2005. Cristescu mai spune că aici stă și secretul promovării unui maior de 30 în postul de șef operativ al SRI, stupefiind pe toată lumea la acea vreme: Coldea a avut din capul locului misiunea cotrocenistă de a produce bani negri și nu de a prinde spioni și teroriști.

”Vi se pare că musiu Coldea e nașul mecanismului de dat foc casei pentru a o stinge tot el pe bani grei? Nu dragii mei, el a fost doar executantul. Nașul sistemului a fost Băsescu însuși. Vă întrebați toți cum l-a numit Băsescu pe FC nr.2 în SRI cînd era doar ”un maioraș”? Exact de asta. Băsescu a conceput și creat dosariada la ordin care să fie rezolvată pe bani negri grei, țintele fiind mari oameni de afaceri, dispuși să plătească milioane. Coldea era doar unealta care urma să fie folosită în sistem; Băse l-a ”verificat” în Irak, unde Coldea a deturnat la ordinul lui banii pentru răscumpărarea ziariștilor în beneficiul matelotului, iar după ce a ”corespuns” l-a făcut mare șef. Maiorașul a ajuns pe post de general cu 4 stele. Prima mare victimă a fost Dinu Patriciu, arestat o noapte și confruntat cu perspectiva: marchezi banul, scapi. Nu-l marchezi, nu scapi. Și Patriciu a marcat la greu și a ieșit.

Și acolo, ca și în cazul Coldea-Trăilă, a fost implicat un avocat de renume, care a făcut legătura între arestat, DNA și Băsescu. (Ca o picanterie, negociatoarea de la Cotroceni, alta decît avocatul pomenit, care l-a vizitat pe Patriciu în arest a fost filată, la plecare, de alt serviciu decît SRI). Au urmat mulți alții. Băsescu lua grosul, Coldea și alții mai mici își luau procent. Ulterior, Coldea a luat-o pe cont propriu, dar asta e deja altă poveste. Important e, cum spuneam, că nu el a fost creatorul mecanismului de extorcare, ci tătucul care l-a scos din anonimat și l-a făcut mare sculă, peste noapte: Traian ”Petrov” Băsescu!…” a scris deputatul, a cărui soră, trebuie menționat în treacăt, a fost procuroarea care în 2005 l-a reținut o noapte după gratii pe Dinu Patriciu, apoi l-a eliberat. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998