CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un gest al normalitatii: Gruparea Chiliman spune adio PNTCD

0 comentarii / 1767 vizualizări / 2 iunie 2014

Inițiativa România Liberală a decis încetarea parteneriatului cu PNȚCD, subliniind că un comportament politic onest și deschis obligă la asumarea responsabilității pentru rezultatul slab obținut în alegerile europarlamentare din 25 mai.

„Opțiunea pentru menținerea PNȚCD la periferia politicii românești, prin perpetuarea logicii conflictuale pe mize mici, determină Inițiativa România Liberală să constate încetarea parteneriatului cu PNȚCD. Obiectivul sprijinului nostru pentru PNȚCD a fost contribuția, alături de toți țărăniștii, la renașterea partidului lui Corneliu Coposu. Acest obiectiv este însă imposibil de realizat în condițiile menținerii PNȚCD ca partid închis, periferic și măcinat de conflicte absurde. IRL refuză să intre în jocul războiului pentru ștampile, război care a generat dezastrul partidului lui Corneliu Coposu”, se arată într-un comunicat de presă al IRL transmis azi Agerpres.

Potrivit comunicatului, membrii IRL din conducerea PNȚCD au demisionat din funcțiile în care au fost aleși în noiembrie 2013, iar acest tip de asumare ar fi trebuit urmată de un gest similar din partea președintelui partidului, pentru a putea declanșa procedurile de organizare a unui Congres al PNȚCD.

„Apreciem că revenirea PNȚCD în prim-planul politicii românești, participarea sa la procesul de unificare a dreptei sunt condiționate de adaptarea partidului la realitățile României de azi, de deschiderea partidului către oamenii care vor să se implice politic, precum și de readucerea alături de partid a membrilor excluși ca rezultat al conflictelor care au măcinat PNȚCD în ultimii ani”, se mai arată în comunicatul de presă al IRL.

 

foto.cugetliber.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998