CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un gest care a socat: Unchiul din SUA al premierului desemnat, onorat recent de Erdogan

1 comentariu / 3787 vizualizări / 23 decembrie 2016

Într-un interviu apărut azi, în EVZ, mama premierului desemnat, Muezel Geambec, face o dezvăluire interesantă: ”Astăzi dimineață (ieri – n.r) la ora 5.00 a sunat telefonul, era unchiul meu, profesorul Karpat, m-a sunat să întrebe despre Sevil, dacă e adevărat că a fost propusă premier. I-am confirmat, dar nu am comentat”.

 

Pentru familia Sevilei Shhaideh e o veste bună faptul că unchiul din America nu își uită rubedeniile din România și ține legătura activ cu ele.

Interesant de menționat despre reputatul istoric Kemal Karpat e altceva, însă: acesta era cunoscut, de ani buni, drept un apropiat al lui Fethullah Gulen, dușmanul de moarte al regimului de la Ankara, a cărui extrădare Erdogan o cere îndîrjit, pe motiv că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din Turcia, din acest an.

Cu toate acestea, spre stupoarea multora, acum cîteva săptămîni, Kemal Karpat s-a numărat printre laureații “Presidential Culture and Arts Grand Awards”, oferit de regimul Erdogan unor personalități din domeniile respective, pentru ”muncă de pionierat în domeniul istoriografiei și al analizei sociale”.
Gestul lui Erdogan a alimentat speculații că noul ayatollah de la Ankara încearcă să-l lase pe adversarul său de peste ocean fără susținători.

În luna iulie, reamintim, Osman Koray Ertaş, ambasadorul Turciei în România, a acuzat, nervos, că gruparea din spatele loviturii de stat din Turcia are 11 şcoli în România, iar acestea ar fi finanțate de către Fethullah Gulen din SUA. Atît ambasadorul, cît și Ali Bozçalişkan, consulul general al Turciei la Constanţa, au cerut autorităților române închiderea urgentă a rețelei școlare amintite.
Sigur e că, speriați de posibilele represalii ale turcilor, conform relatărilor din presă, mii de părinți și-au retras copiii de la școlile guleniste. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. O info care ridica actiunile personale ale premierului propus; oameni de onoare se recunosc unii pe altii, indiferent de taberele in care viata i-ar afla.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998