CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un Guvern extrem de scurt

0 comentarii / 1628 vizualizări / 15 decembrie 2014

Asa va fi Guvernul Ponta IV. Unii dintre ministrii vin pentru a aplica un buget gata servit. Negandit de ei. Nedezbatut de ei impreuna cu functionarii din Minister. Vor juca la liber impusa. Si, evident, data fiind situatia complicata, sub aspect economic, in care se gaseste Romania, noii guvernanti se vor lovi cu capul in sticla.
Dar Victor Ponta, iata, isi trage, din nou, sacii in caruta. Pentru a patra oara. Poate rasufla usurat. Majoritatea rezista. Se afla, in continuare, la Palatul Victoria.
Pe care il transforma in buncar. In ultimul sau punct de rezistenta. Exact la fel cum Traian Basescu a transformat in buncar, incepand din 2009 si, mai ales, din 2012, Palatul Cotroceni.
Din acest buncar, Ponta va incerca sa salveze ceea ce ar mai putea fi salvat. Puterea sa din PSD. PSD ,chiar si cand nu va mai fi la guvernare, va continua, cel putin un timp, sa fie cel mai mare partid din Romania. Cu un electorat ceva mai numeros decat al noului Partid Liberal. Ca atare, pentru Ponta este extrem de important sa poată sa-si exercite, in continuare, autoritatea asupra PSD.
Numai ca istoria nu iarta pe cei infranti. Dimpotriva. Ea este nemiloasa. Astfel incat, Victor Ponta va pierde, nu dupa multa vreme, atat functia de premier, cat si conducerea PSD. Pentru o vreme, haturile ii scapa printre degete. (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998