CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un haiduc la primarie si o smecherie electorala extrem de periculoasa

5 comentarii / 4454 vizualizări / 25 ianuarie 2016

De parcă nu erau situația internă și cea externă suficient de tensionate, în România se mai coace un scandal politico-electoral zdravăn pornind de la o șmecherie electorală ieftină, dar nu lipsită de periculozitate. Protagonist, un politician care se chinuie să umple culoarul naționalist-extremist lăsat liber de Vadim Tudor, l-am numit pe Bogdan Diaconu, și al său partid România Unită.

Ieri, la Romexpo, a avut loc primul congres al PRU, Partidul România Unită, al cărui președinte a fost ales creatorul său, deputatul Bogdan Diaconu, fost pesedist și conservator. Cu același prilej, Diaconu a anunţat că va candida pentru postul de primar general al Bucureştiului şi că partidul său va merge singur la alegeri.

Congresul nu s-a remarcat prin nimic deosebit, cu o mică excepție. Mică, dar cu potențial mare.

La eveniment, liderul PRU a anunțat oficial formarea unei grupări paramilitare, denumită ”Patrula lui Vlad Țepeș”, coordonată de partid și formată din tineri conduși de un luptător K1, celebrul Daniel Ghiță, cooptat în conducerea formațiunii.

Delegaților, dar și opiniei publice, le-a fost prezentat grupul de tineri îmbrăcaţi în uniforme bleumarine, cu tricolorul pe piept, în partea dreaptă, sigla partidului pe mâneca dreaptă şi pe spatele cărora scrie ”Patrula lui Vlad Ţepeş”.

„Patrula lui Vlad Ţepeş va veghea ca cei sărmani şi uitaţi de autorităţi să nu fie victimele interlopilor, tâlharilor, hoţilor cu diplomă. Dacă statul român nu ne apără, ne vom apăra singuri, trebuie să dăm un semnal că România nu este sat fără câini, în care oricine urlă mai tare sau se ia de cei slabi şi neajutoraţi are câştig de cauză”, a spus Ghiţă, conform Mediafax.

Sportivul a mai spus că va colabora cu autorităţile statului român şi va informa autorităţile, însă ”Patrula lui Vlad Ţepeş” va acţiona în cazul în care nu o fac autorităţile.

De ce spunem că ne aflăm în fața unei șmecherii electorale ieftine, dar, în egală măsură, periculoasă?

Simplu.

Deputatul Bogdan Diaconu e prea experimentat în ale politicii ca să nu știe un amănunt banal: Constituția interzice explicit, la art.118, alin.4, ”Organizarea de activităţi militare sau paramilitare în afara unei autorităţi statale”.
La fel de explicit o interzice și legea partidelor politice 103/2004, care, la art.3, alin.4, stipulează că ”Partidele politice nu pot organiza activitati militare sau paramilitare si nici alte activitati interzise de lege”.

Gruparea ”Patrula lui Vlad Țepeș” e una paramilitară după toate regulile.

Odată anunțată oficială și prezentată public ca atare, urmează, în mod obligatoriu, autosesizarea Parchetului, declanșarea unei investigații temeinice – mai ales că ne aflăm în fața une premiere politice – și luarea măsurilor care se impun. Măsuri care pot merge, legal, pînă la desființarea PRU.

Bogdan Diaconu știe toate astea, dar, aproape cert, exact pe ele mizează, pentru a-și spori exponențial popularitatea.

Trebuie spus că anunțarea publică, pe diverse canale, încă înaintea congresului de ieri, a formării grupului ”Patrula lui Vlad Țepeș”, a fost bine primită de mulți români, comentariile de pe Facebook fiind concludente.

Ideea unei organizații care s-ar pune cu bîta pe interlopi, hoți de buzunare, tîlhari etc, în beneficiul românilor cinstiți a fost, dintotdeauna, seducătoare, mai ales atunci cînd autoritățile se dovedesc prea blînde cu infractorii.

O reacție brutală, dar cît se poate de îndreptățită legal și moral, a statului împotriva PRU și a grupării sale anexe îl poate victimiza, cum spuneam, serios pe Bogdan Diaconu, neo-haiducul care atacă Primăria Generală.
Ne aducem aminte cît de mult i-a folosit victimizarea – pentru o miză mult mai mică, niște semnături de sprijin respinse – lui Sorin Oprescu, cînd a cîștigat prima oară primăria generală.

Diaconu va apărea public drept un om care, în vremuri disperate, a încercat soluții disperate, dar a fost blocat prompt de sistemul ticăloșit și complice al infractorilor.

Într-o perioadă în care nervii sunt deja întinși de problema imigranților, iar problema grupărilor paramilitare începe să îngrijoreze și state europene mai puternice decît România, apariția grupului ”Vlad Țepeș” e exact cireașa de pe tort.

Și e greu de crezut că povestea e pritocită doar în mintea liderului PRU, mai ales că există deja precedentul Jobbik din Ungaria, cu a sa Garda Ungară, desființată de tribunal după nenumărate scandaluri.
În debutul acestui an, presa europeană semnala, oricum, apariția pe bandă rulantă, pe fondul conflictului din Ucraina și al scandalului imigranților, mai ales în centrul și estul Europei (Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Lituania etc) dar și în Germania, a formațiunilor paramilitare, mai toate cu background politic.

Pe de altă parte, o eventuală pasivitate a procurorilor în chestiunea respectivă se poate dovedi la fel de gravă, din motive pe care nici nu are sens să le mai înșirăm. Dacă nou înființata trupă de ”ordine” apucă să fie implicată în 2-3 incidente, fie ele și aranjate, dar bine recepționate de marele public, mai înainte de intervenția Parchetului, problema se poate complica cît se poate de serios. (Bogdan Tiberiu Iacob)

 

foto: gazetadespania.es

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Pentru asta a trebuit sa dispara Vlad Hogea. Si nationalistii autentici.

    • ieseanul Vlad Hogea a fost asasinat , era incomod pentru neonazistii stalinsiti din tara.

  2. daca insitutiile statului sunt pasive, inseamna ca partidul asta rusofil pru e creat de sri cu buna stiinta, la fel cu m frontul national e creatia serviciilor secrete franceze. plus ca like-urile pe facebook ale penibilului pitic diaconu au crescut cam suspect de repede. iar ghita , ca sportiv in k1, la lupte, nu are cum sa nu fie recrutat de servicii. in fine… ori kgb , ori sri l-au creat si il protejeaza pe acest pitic oaches diaconu

  3. Asta care a scris articolul, e nici mai mult nici mai putin decat un cretin.
    Iar cum romanii pun botu’ la orice gogoasa pe care o scoate elegant un fraier pe gura sau prin tastare, e normal sa se induca in eroare in halul asta.
    Toate tarile au asa „armate”. Toate sunt in colaborare cu autoritatile. Toate isi fac treaba. Noi de ce dracu’ sa nu avem o asa armata?!? Voi chiar nu v-ati saturat de toti smecherii care se cred mafioti italo-americani sau descendenti ai lui Scarface?!? Nu vedeti ce fac tiganii astia si cum autoritatile nu le fac nimic pt ca aia de sus ii protejeaza pt ca dau voturi multe?? Pai ia mergeti la ANAF si interesati-va cati tigani isi platesc taxele si impozitele la stat!! Asa ca voi, romanilor, fiti prosti in continuare si platiti-le si pt ei. La TV e plin de tigani. Peste tot e plin de tigani. Dar nu ma mira, ca doar sunt 5.5 mil. de tigani in Romania azi. In 15 ani; s-a dus dracu tara asta. Si imi ziceti mie ca astfel de armate nu sunt binevenite pt ca voi vedeti doar partea politica a situatiei?!? FORMATI VOI MA CEVA ASEMANATOR daca nu vreti sa se ocupe vreun politician cu initiativa de asa ceva. Dar ce faceti voi?? Stati si bagati gogosi in mintile romanilor aia cand va fura unu’ pe strada sau va sparg casele si politia sta cu mana’n cur, sunteti primii care urlati dupa justitie.
    Faceti dracu’ ceva daca aveti voi solutii si nu mai fiti cretini!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998