CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un hot la drumul mare

0 comentarii / 1456 vizualizări / 5 august 2012

Cum a ajuns procurorul Marius Iacob hot la drumul mare? La propriu. Cum a ajuns acest avocat al statului in situatia penibila de a confisca, fara niciun titlu legal, documente? Si nu orice fel de documente. Ci chiar listele de alegatori. Cele oficiale. Cele originale. Cele care nu se pot misca, pana la incheierea procesului electoral, fara acordul expres al Biroului Electoral Central. Cum a ajuns un inalt reprezentant al Parchetului sa declanseze o ancheta strict interzisa de lege, atat timp cat nu s-a incheiat referendumul? Ce anume l-a impins la aceasta faradelege?
Raspunsul consta intr-un nume. Laura Codruta Kovesi. Procurorul general al statului. Al unui stat pe care Traian Basescu pretinde ca l-ar fi reformat. Mai ales in materie de justitie. Un stat despre care acelasi Traian Basescu sustine ca, prin venirea USL la putere, este in mare pericol. In sensul ca USL ar incerca sa atenteze la libertatea Justitiei. La libertatea carei justitii? Acelei reformate de domnia sa? A unei justitii care, iata, in aceste zile, este pusa intr-o situatie penibila? A unei justitii care isi trimite un inalt reprezentant la lupta politica? La practicarea prostitutiei?
Detaliile acestei operatiuni de furt de documente, de care se face responsabil procurorul Marius Iacob, au fost aduse in atentia opiniei publice. Toata lumea este in tema. Toata lumea stie ca este strict interzisa efectuarea vreunei anchete a Parchetului in timpul procesului electoral. Toata lumea stie ca procesul electoral al acestui referendum se va incheia dupa ce Curtea Constitutionala va transmite Parlamentului concluziile ei. Deci candva in luna septembrie. Cum de si-a permis, in aceste conditii, un procuror sa inhate documentele oficiale care apartin Biroului Electoral Central? Si sa le inhate la drumul mare, in strada deci, fara nicun fel de temei legal si fara niciun fel de document de predare – primire. Cum spuneam, raspunsul se numeste Kovesi. La fel ca si in situatia lui Daniel Morar, si mandatul Laurei Codruta Kovesi e expirat. Si este bine ca-i asa. Pentru ca, sub conducerea ei, activitatea Parchetului General a fost injosita prin savarsirea de acte si fapte la comanda politica. Pana la urma, de politie politica. Tot sub conducerea acestei doamne, care nu are in trecutul ei niciun fel de performante profesionale, bilanturile au fost tot mai triste. Numarul cauzelor penale a crescut exponential. 2 milioane, raportate de Kovesi, numai in anul precedent. Ori traim intr-o tara de infractori si Parchetul este incapabil sa faca fata, ori procurori ai doamnei Kovesi au fabricat pretinsi infractori. Una din doua.
Dar sa revenim la chestiune. Doamna Kovesi tine cu dintii de scaun. Daca nu de scaunul ei, care ar fi ilegal sa mai stea ocupat de aceeasi persoana, atunci de scaunul lui Morar. Viseaza, de fapt, la o rocada cu acesta. El, procuror general, ea, sefa la DNA. Ceea ce ar contraveni literei si spiritului legii. Dar ce conteaza? Asta le-a promis Traian Basescu.
Pentru a-si putea continua in acelasi fel nefasta cariera, Kovesi si Morar au nevoie sa-l mentina pe Basescu la putere. Sa-l reintoarca la Cotroceni. Pentru asta se fac ei luntre si punte. Pentru asta a fost incalcata legea. Din acest motiv, procurorul Marius Iacob a devenit hot la drumul mare. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998