CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Un miracol: ar putea schimba Putin din temelii clasa politica occidentala?

17 comentarii / 6492 vizualizări / 12 iulie 2022

Evenimente fierbinți din ultima perioadă încep să ridice tot mai mult întrebarea, la nivel occidental, dacă nu cumva leadershipul politic a ajuns într-un moment de criză profundă și trebuie schimbate urgent normele. Începînd cu cele morale. În tot mai multe state democrate, cetățenii iau cunoștință, stupefiați, de abateri grave de la morală și chiar lege ale propriilor conducători. Clivajul dintre marii lideri și oamenii ”de rînd”, vorba lui Iohannis, a atins cote fără precedent și s-ar putea ca asta să ducă la cutremure și mai mari decît cele care deja se produc. Cu largul concurs al lui Putin, sună unele teorii, care și-ar fi băgat coada. Dacă e așa, înseamnă că Occidentul se ciocnește cu cel mai mare paradox: l-ar putea face mai moral un personaj aflat pe ultima treaptă a valorilor morale.

În Marea Britanie, Boris Johnson s-a prăbușit în foarte mare măsură din cauza problemelor de moralitate care s-au adunat în ce-l privește pe el, personal, și al său partid. Cînd britanicii erau țintuiți în case de pandemie, Boris chefuia cu nerușinare. În plus, a numit în funcții grele oameni cu grave probleme de imagine, fără să se sinchisească.

În acest moment, partidul conservator studiază, cu spaimă, un studiu sociologic de la începutul acestui an, care relevă că aproape trei sferturi dintre britanici vor un politician mai degrabă corect, onest și fără pete în biografie mai degrabă decît unul eficient, care să se achite în mare măsură de promisiunile electorale. Studiază partidul și a înțeles deja că trebuie să îi numească lui Johnson un succesor care să corespundă profilului. Problema e că mai toți pretendenții au bube-n cap. Grea misiune pentru tories.

Nu doar în Albion se întîmplă asta. Și presa germană avertizează că s-a mers prea departe. La mega-petrecerea guvernanților de la SPD s-a lăsat cu droguri pentru viol, iar ancheta e în plină derulare. Alt scandal a fost produs de ministrul finanțelor, Christian Lindner, care tocmai a făcut o nuntă de un milion de euro pe luxoasa insulă Sylt.
Explodează scandalul Uber, lideri politici mari sunt suspectați că au luat șpăgi de la o companie de zeci de miliarde, iar președintele Franței, Emmanuel Macron, nu găsește replică mai bună decît aceea că a vrut doar să obțină niște locuri de muncă pentru compatrioți. Tocmai s-a inventat corupția benefică. Parcă Dragnea al nostru tot pentru niște locuri de muncă a fost condamnat.

La reuniunea G7 din Germania, occidentalii și-au văzut liderii ca la o serbare cîmpenească, veseli în sînul naturii, într-un loc de vis. Mai apoi, la summitul NATO, i-au văzut și mai veseli, la dineuri regale, muzee de top, la shopping și la runde foto de grup. Cu accent pe hainele de firmă.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, potențial candidat prezidențial, se ”conformează” și el. Aflăm pe larg că fiica sa, cerută în căsătorie pe o insulă exotică, va face o nuntă de poveste, trei zile și trei nopți, cu trei ținute diferite.
Opulență de top la un ins care a fost bugetar toată viața și om de stînga.

Candidatul pentru NATO (vorba vine!) Klaus Iohannis are demult reputația bătută în cuie de plezirist interesat numai de deliciile vieții: golf, tenis, schi, bucătărie moleculară, deplasări exotice. Reședință aranjată cu milioane de euro, cu piscină și teren de tenis cu nocturnă, alai la fiecare deplasare, șefă de protocol care îl secundează permanent atît de aproape că nu mai știi unde se termină unul și începe celălalt etc.

Nici George Simion nu iese din schemă, deși se vrea lider popular. Cu toată modestia pe care vrea să o afișeze, în ton cu imaginea partidului, liderul AUR o întoarce brusc și pune la cale nunta secolului, cu multe mii de invitați întinși pe cîteva hectare, cu boi la proțap, cisterne de băutură șamd.
Un contrast violent cu ce a transmis pînă acum AUR românilor, compasiune, empatie și modestie.

În România, colții tăioși ai crizei mușcă tot mai adînc din cetățeni, dar în Parlament și Guvern e bătaie pe vacanțe în cele mai ispitoare locuri, sub acoperirea de reuniuni, summituri, simpozioane, conferințe și tot așa, totul în numele și spre binele cetățeanului. Și pe banii lui. Neapărat în SUA, Franța, Germania, Anglia, Egipt, Australia, Japonia, Canada. Nu se înghesuie nimeni în Mongolia ori Kazahstan.

În Europa, SUA, Canada etc se produc vertiginos mutații sociale. Oamenii nu mai suportă crizele produse de pandemie, de războiul din Ucraina, de problemele cu energia, inflația, prăbușirea nivelului de trai.

Dar cel mai grav, trec prin aceste crize văzînd, concomitent, cum ai lor lideri se răsfață în lux deșănțat, pe față, fără jenă.
Americanii au inflație record, prețuri imense la benzină, infrastructură la pămînt, șomaj în creștere, dar află că administrația Biden vrea să pompeze zeci de miliarde în înarmarea și refacerea Ucrainei. Ce o fi în sufletele lor?

Neamțul de rînd află de la un coleg de cabinet al ministrului cu nunta de un milion de euro că la iarnă va plăti facturi cu 4 cifre. Ce o fi în sufletul lui?
Dar al olandezului, care află că ferma lui trebuie lichidată pe motiv de poluare cu azot, în timp ce aeroporturile mega-poluatoare sunt protejate atent de guvern? Puternicii planetei se pot dispensa de vacile amărăștenilor, dar nu și de călătoriile de lux cu avionul, privat ori de linie, la clasa first ori business. Nu-i de mirare că la toate summiturile pe teme de ecologie se adună zeci de chartere la ușă, poluînd cît toate mașinile la un loc. Greta nu se mai vede, o fi leșinat de indignare.

Europenii aud de cîțiva ani că trebuie să facă sacrificii, să strîngă cureaua, să economisească, în timp ce liderii benchetuiesc și își fac bunker de milioane pentru, cică, discuții securizate întru binele cetățeanului.
Cheful cu droguri al SPD-ului la putere în Germania se face în paralel cu centrele de încălzire pentru la iarnă, cînd lipsa gazelor poate transforma mulți nemți în boschetari rebegiți de ger.

Șocurile produse în occident de o serie de evenimente și dezvăluiri recente sunt puse de mulți observatori pe seama serviciilor secrete din est, rusești, chinezești și poate nu doar ele. Un argument greu de eludat e rapiditatea cu care ele s-au succedat, fără precedent, am spune. Nici asasinarea lui Shinzo Abe nu pare a fi ceea ce se acreditează oficial, ci tot o lucrătură grea, din afară. Who’s next, se întreabă nu puțini.

Civilizația occidentală e zguduită la proporții nemaiîntîlnite după al doilea război mondial, începînd cu leadershipul vestic, suferind de incompetență și putregai moral.

Presa, observatorii politici, analiștii, societatea civilă, chiar clasa politică în sine clamează tot mai mult nevoia unei schimbări majore de paradigmă.
Plutește nevoia unei resetări a criteriilor de selecție a politicienilor, ca și a agendelor lor, a comportamentului manifestat public.

Nu e clar dacă această nevoie chiar va fi satisfăcută, în final, dar, în acest nedorit caz, nu e clar cum va reacționa mulțimea. Deja, violența e la ordinea zilei în capitalele occidentale.

Dacă se vor produce, totuși, marile schimbări și se va confirma, eventual, și amestecul Rusiei ori al Chinei în scandaluri, ironia sorții va deveni supremă. Blocul comunist își va fi luat o neașteptată și bizară revanșă la trei decenii de la pierderea războiului rece. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

17 Comentarii

 1. În anul 1545 Biserica Catolică, pirn papa Paul al III lea a declanșat o CONTRAREFORMĂ. Reforma lui Luther făcuse ravagii în rândul credincioșilor, în contextul unor abuzuri exacerbate ale clerului catolic din toată Europa vestică. Principala directivă a contrareformei catolice a fost: „combaterea abuzurilor și corupției din sânul Bisericii”. Modelul politicii occidentale (euro-americane) a eșuat. Băieții trebuie să se replieze. Cârtițele rusești plantate din epoca sovietică în lumea occidentală vor acționa diversionist mulți ani de acum încolo. Încurcă-le Doamne al Neamului Românesc (și al tuturor neamurilor pământului -pentru unii fundamentaliști nepricepuți) mințile rușilor și ale americanilor ca s-o ducă și românii bine.

  • dar care să le facă rău „minților rușilor și ale americanilor ca s-o ducă și românii bine”.
   Până mai ieri spuneai că „Doame al neamului românesc” să facă rău „minților rușilor și ale americanilor” ca s-o ducă (numai) românii bine.
   Eşti preot acum şi faci slujbe pe aici? Te mai faci bine vreodată?
   Alţii sunt „fundamentalişti nepricepuți”, iar tu eşti sănătos si priceput?
   La ce te pricepi? La religia inventată de tine?

   • Dacă tot te frământă problema, să-l întrebi pe patriarhul Daniel de ce preoții lui se roagă și-l invocă în slujbe pe Dumnezeul lui Israel – Domnul din Sion. Tot preoții lui se roagă pentru pace peste Israel și pentru ridicarea zidurilor Ierusalimului. Iudeo-creștinism ajuns la faza de iudeo-cretinism.

    • Vezi că o iei razna rău de tot
     Probabil nu mai ai nici o şansă şi îţi şi place boala în care ai căzut. Nu mai nici o obligaţie reală ca om pe lume. Eşti nebunul legitimat al familiei sau al „Neamului Românesc“, care să te ţină în braţe ca pe un neputincios.
     Repeţi aceleaşi inepţii.

    • În sens larg, Sion înseamnă locul poporului lui Dumnezeu, fie că acesta este poporul evreu, fie că noul ales al lui Dumnezeu sunt neamurile care au primit legământul primenit cu El, cum e cazul creştinismului, care a primit Noul Testament, respins de evrei,.
     Iar Sionul propriu-zis este un loc sfânt şi pentru musulmani, nu este doar al evreilor.
     Sion înseamnă, de asemenea, „muntele Domnului“, şi un alt termen pentru „guverne sau națiuni” (spun şi cred creştinii).
     Iar strict creştin, Muntele Sion reprezintă „Împărăția lui Dumnezeu“, Noul Ierusalim (Apocalipsa 21: „se uită înainte la Noul Ierusalim care va coborî din cer”).
     Vechile denumiri ale evreilor (din Vechiul Testament), sunt luate de creştinism în sensul nou, primenit de Noul Legământ cu Dzeu. Notele de subsol ale bibliei creştin ortodoxe îţi sugerează clar, prin trimiteri, că vechile nume au noi sensuri, lărgite sau preschimbate, în creştinism.

  • Atacarea Bisericii Ortodoxe Române este doar un vârf de iceberg al loviturilor pe care s-a gândit dă le dea Vasilică Militaru.
   Alte lovituri asupra românilor apar străveziu în Statutul de la „Asociaţia Neamul Românesc” a lui.
   La „Registrul ONG” (de la ministerul Justiţiei), la asociaţia lui, la punctul 2, după ce statuează că „Neamul Românesc” sunt toţi cetăţenii români, scopul declarat al asociaţiei este ca cetăţenii români să „să accepte convieţuirea paşnică şi constructivă a indivizilor şi colectivităţilor aparţinând altor neamuri”.
   Iniţial apăruse la Bacău (de unde-i Militaru), în 1995, cu „Asociaţia pentru Tineret Neamul Românesc“, cu scopul declarat „să reunească tinerii cetăţeni români şi străini, fără deosebire de rasă, sex sau religie…”. De ce şi-ar propune cineva sa activeze ca să-i aducă pe străinii de altă rasă, culoare şi religie să se unească cu tinerii români?
   „Asociatia” sunt el si sotia lui.

   • Delirul tău fundamentalist nu rezolvă problemele românului. Pierdeți timpul cu prostii, în timp ce Neamul Românesc piere. Ierarhia bisericească a avut 33 de ani la dispoziție să refacă societatea românească. A eșuat lamentabil și deplorabil. Sună ceasul Istoriei iar ei bat câmpii cu SIonul.

    • Tu vrei să încarci Biserica de răspunderi ale cezarului, în afara scopului ei, că să propui tu altă biserică, una rezultată şi continuatoare a terorii securiste a „fenomenului Piteşti“ de spălare a creierelor în închisorile şi torturile comuniste. Castrarea minţilor ce s-a făcut acolo tu vrei să fie o nouă religie a cedării din start în faţă duşmanilor naţiei. Atâta te duce mintea!
     Iar cu Sionul tot degeaba te agiţi, căci Matei, Ioan și Pavel, ca autori ai Noului Testament, se referă la Sion în context creştin (nu evreiesc, cum pretinzi tu satanic):
     „În Sion o piatră care face pe oameni să se poticnească și o stâncă care îi face să cadă, și cel ce crede în El nu va fi niciodată rușinat“ (Romani 9:33). La 1 Petru 2:6 suntem lămuriţi că această piatră din Sion este Isus, „o piatră unghiulară aleasă și prețioasă“.
     La fel, în viziunea sa despre sfârșitul timpurilor, apostolul Ioan a văzut cum „pe muntele Sionului stătea Mielul și împreună cu el 144.0000 de oameni care aveau numele Lui și numele Tatălui său scrise pe frunte” (Apocalipsa 14:1), mielul fiind Iisus Hristos, iar muntele Sion al acestei viziuni nemaifiind simbolul religiei evreilor, ci noul Ierusalin al lumii creştine.

 2. Asa zisa clasa politica occidentala, pe care o imita și maimuțele noastre, nu prea mai are nimic în comun cu cetățenii tarilor lor și cu problemele acestora. „Liderii” au ajuns în vârful puterii susținuți de diverse organizații oculte și nu au valoarea decât de sclavi ai acestora. Asa se explica trecerea lor meteoric pe la conducerea guvernelor și statelor vestice. Lucrurile au mers pana acum intrucat Occidentul avea avantajul tehnologic și militar în fata Estului și putea jefui liniștit restul lumii, vezi războiul din Iraq, Primăvara Araba, criza din Venezuela, Siria etc. Acum s-a înălțat polul asiatic iar Occidentul a întrat în criza. Însă numai cetățenii sai, bogații lui vor sa se scoată acum pe seama propriilor conaționali. În scopul asta a fost criza Covid după care s-a întrat într-o etapa noua cu Olanda. Jocul se încinge și a devenit pe cât de interesant pe atât de pagubitor, insa trebuie urmărit cu atenție.

 3. Mult ai mai vorbit ca sa nu comunici nimic (nou)

  • Ba chiar a spus, și tu ești doar un Gică contra. Maimuțoii ajunși la puetere, așa cum se prefigurează și viitorii lideri pe care tu-i susții necondiționat, sunt puși de serviciile secrete. De asta nu sunt în stare de nimic. Drama nu este că sunt puși de niște oameni din servicii secrete ci faptul că ei servesc numai interesele unei oculte care controlează deja serviciile secrete românești. Cunoscătorii știu despre ce este vorba.

   • Tu, „cunoscătorule”, eşti în stare de ceva?
    La ce te pricepi de bază? La subminarea Bisericii?

 4. Poate nu se observă, dar abia acum s-a încălzit „războiul rece”

 5. […] Bogdan Tiberiu IACOBSursa: inpolitics.ro […]

 6. Se pare că trebuie să-l multiplicăm pe Drulă și să dăm clonele la export…

 7. HELLO, ACESTA CARE IL SCUIPI AZI PE DUMNEZEU! SI ITI BATI JOC DE CRESTINI SI DE CREDINTA. AS VREA SA ITI VAD MOACA SI REACTIA DUPA CE AFLI CA AI CANCER SAU O BOALA INCURABILA LA CINEVA DRAG. SA TI DE USUCE MANA DACA VREI SA ITI FACI CRUCE! PROSTII SATANEI…DATI DIN GURA SI LATRATI SI SCUIPATI PE DUMNEZEU PANA DA NECAZUL PESTE VOI. MINTEA VOASTRA PUTREDA VA SOPTESTE CA VOI NU AVETI NEVOIE DE DUMNEZEU CA VOUA NU VI SE POATE INTAMPLA SA MURITI CA PROSTII. SUNTETI VACCINATI CU SERUL IDIOTILOR! DAR CAND O SA VEZI CUM TE MANANCA BOALA, CUM RUPI USA LA BISERICA SA TE SCAPE DUMNEZEU…CARE DUMNEZEU? ALA PE CARE L-A SCUIPAT MA-TA? CARE TE-A EDUCAT O VITA INCALTATA?! TRADATORI,LINGAI, SLUGI NETREBNICE, FATALAI SI IMPOTENTI, CARE TRAIESC DOAR SA ISI UMPLE GAURILE TRUPULUI?! LEPRE PROGRESISTE …LAS CA TE ASTEAPTA BISERICA SI DUMNEZEU CAND DAI CU OCHII DE TANTI CU COASA! ATUNCI SA STRIGI LA SOROS CA EL A INVENTAT RELIGIA VITELOR PROGRESISTE…CA NU VA PLACE CREDINTA POPORULUI…VA PUTE ROMANIA!!! GHIORTANI SI PARVENITI CARE VA TINETI PUTA LA PIPI CU 2 DEJTE ….IN LOC SA ISI PUNA PREZERVATIV TAC-TU, A DORMIT PE EL, DE A SCOS O LOAZA PROGRESISTA…AVORTONI VII..mama voastra de scoliti LGBT…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998