CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un mister: de ce e blocata motivarea condamnarii lui Basescu?

7 comentarii / 3219 vizualizări / 17 februarie 2020

Europarlamentarul Traian Băsescu se confruntă cu o situație neobișnuită, care îi afectează planurile politice, ce ar putea include candidatura la primăria generală. Mai exact, nici pînă azi el nu a primit motivarea deciziei prin care judecătorii Curții de apel București au stabilit că a făcut poliție politică, ceea ce înseamnă că nu se poate stabili termenul de recurs.

Traian Băsescu a declarat, la emisiunea ”Gîndurile lui Ion Cristoiu” a Mediafax, că ia în calcul candidatura la primăria generală, dar se lovește de un impediment: ”Aș candida, dar nu candidez, nu pot candida pentru că am un proces cu CNSAS, am pierdut în primă instanță”. Băsescu a explicat că nu se poate duce la la Înalta Curte decît după redactarea motivării de către prima instanță, lucru care nu s-a întîmplat pînă acum.

”Sincer să fiu nu mă deranjează că a întârziat motivarea, pentru că poate se uită la toate documentele, și la punctul meu de vedere. Însă am decis să am un comportament stoic, aștept, când voi avea motivarea, fac imediat în termenul legal întâmpinare la Înalta Curte și dacă mi-aș rezolva problemele până atunci, pozitiv, nu văd de ce nu aș candida la Primăria Capitalei.” a mai spus fostul președinte.

Condamnarea lui Băsescu, reamintim, a survenit în septembrie anul trecut, iar legislația prevede că deciziila instanțelor se motivează în cel mult 30 de zile de la pronunțare, cu o singură excepție: ”În cazuri temeinic motivate, termenul poate fi prelungit cu câte 30 de zile, de cel mult două ori”, se prevede, mai nou, în Legea organizării judiciare.
Peste trei zile, se împlinesc patru luni de la verdictul în procesul lui Băsescu, ceea ce înseamnă că s-a depășit cu 30 de zile perioada maximă de prelungire.

De aici, o întrebare firească: cine și de ce blochează motivarea Curții de Apel și îl ține pe Traian Băsescu legat politic de mîini și de picioare? (B.T.Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Am vazut niste sondaje de opinie; se pare ca numarul acelora care (mai) vor “un cap in gura” e in crestere.
  Se spune ca inteleptul invata din greselile altora iar prostul nici din ale sale.
  Sa luam aminte!
  “Hai Basescu la putere / Scapa tara de lichele”
  “De perversi si mafioti / Pune-i la respect pe toti”
  E tare de tot, nu?
  P.S. Raman la parerea ca singura functie sociala, reala, a lui TB e aceea de “barometru” al prostiei si inculturii.

 2. Daca sondajul cu marinarul pe locul 2 este corect, nu poti decat sa te minunezi de cantitatea de debili mintali care traiesc in Capitala.

 3. Amanarea motivarii ii profita lui Petrov…indiferent ce stabileste instanta (si tocmai ce si-a reafirmat Coldea puterea in justitie…), Basescu e turnatorul Petrov si au fost oameni „terminati” de el, a recunoscut-o…Probabil, se asteapta reabilitarea „institutiei” turnatorului, prin similitudinea cu „avertizorul de integritate” si s-a vazut cat de util e societatii…Altfel, CNSAS-ul ala sinecuristic si aburitor ar trebui sa se sesizeze, sa adune documente si despre noii turnatori, noii tortionari (cu nimic mai putin odiosi decat aia din anii 50) si sa trimita in instanta dosare grele, cu victimele stiute de o tzara…Sondajele de opinie, la noi, sunt instrument securistic de dezinformare si de manipulare…uitati-va la marii supozitori, ai cui sunt si de unde primesc cifrele!
  P.S. Basescu inca e detinatorul informatiei, n-a plecat cu mana goala de la Cotroceni, unde serviciile lucrau in interesul lui personal si n-are niciun scrupul in a folosi ce stie…cum credeti ca a ajuns europarlamentar?!

 4. Si, ce te faci ma, alcoolicule buhait, daca arunca cineva pe piata documentele care te privesc si nu au fost scoase din diferite arhive…..
  Daca negi ca ai fost Petrov, atunci, poate, ai fost ofiter de securitate activ !!!
  In plus, poate ca la Anvers te-a recrutat cineva si esti si acum asa !!!

  • Johannis si ai lui au starea naturala de betie fara alcool…..Nu vezi in ce criza ne-a bagat? Basescu si beat a condus mai bine tara si masina (vezi intilnirea cu Becali si Steaua)…….dar, astia si sa bea numai apa si tot ne baga in rahat!

 5. Nu ca i-as plange de mila lui base matrafoxatul; dar asta este justitia independenta, care se milogeste pentru pensii speciale (desi nu merita nici salariile, oricum prea mari pentru ceea ce fac, sau nu), din Romania normala si educata a lui klaun retard. Concluzia- dosarele se fac la ordin pentru persoane care trebuiesc impiedecate, scoase din joc , din functii, la un moment dat. Ce se mai aude cu dosarul lui Barna???

 6. Ma conteaza azi asta!? Petrov si-a facut datoria pt care a fost instruit de mic…a distrus Romania spre multumirea Stapanilor ei…in acest timp p.limea se uita cu invidie la personaj…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998