CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un mister: de ce e obsedat Victor Ponta de comunistul Che Guevara?

0 comentarii / 4360 vizualizări / 11 martie 2010

”Eu și Crin suntem ca Che Guevara și Fidel Castro” spune noul lider al PSD, Victor Ponta, iar afirmația sa începe să te pună serios pe gînduri. Asta pentru că se împlinesc în această lună șase ani de cînd Ponta a dezvoltat o veritabilă obsesie față de sîngerosul lider comunist, care făcea revoluție cu mitraliera în junglele sud-americane. Întrebarea e care ar putea fi dedesubturile acestei fascinații pe care comunistul-terorist o exercită asupra liderului PSD și ce ne-ar putea spune ea despre personalitatea acestuia.

2004 – ”Micul Titulescu” devine Victor ”Che” Ponta
În primăvara anului 2004, Victor Ponta a decis, brusc, că nu mai vrea să fie ”Micul Titulescu”, ci noul Che Guevara, pe care l-a plasat inclusiv pe tricouri distribuite la reuniunile tineretului social-democrat. El a dezvoltat, ulterior, o pasiune pentru tricouri, cămăși și pulovere roșii și a militat pentru schimbarea culorii PSD din albastru în roșu, pentru că „Roșul reflectă o lipsă de complexe față de ce a fost culoarea roșie înainte de 1989”. Ba chiar a făcut tot posibilul pentru a face un concediu de odihnă, alături de Daciana Sîrbu, în America de Sud, locul de acțiune al lui Che. Celebrul revoluționar comunist, reamintim, a fost un criminal sîngeros, responsabil, între multe altele, de moartea a mii de deținuți politici în închisoarea Cabana, pe care a condus-o cîteva luni. Una dintre lozincile preferate era „Să creăm noi Vietnamuri!”, iar marea pasiune erau loviturile de stat, pe care le căuta în Africa atunci cînd America de Sud nu îi mai oferea senzații tari. Confuz în gîndirea politică ce era, probabil, doar un pretext pentru adrenalina oferită de guerrilla perpetuă, Guevara a reușit să enerveze pe toată lumea: ruși, americani, africani, pe camaradul Fidel Castro și a sfîrșit executat în Bolivia, în urma unei operațiuni în care s-a implicat CIA.

Che Guevara si Fidel Castro, acesti Ponta si Antonescu ai Americii de Sud

Discipolii lui Guevara: Victor Ponta și teroriștii ELN
În prezent, în afara lui Victor Ponta mai există cineva profund inspirat de învățăturile lui Che Guevara: e vorba de organizația latino-americană Armata de Eliberare Națională (ELN), aflată pe listele cuprinzînd grupările teroriste identificate de Departamentul de Stat al SUA şi de Consiliul UE și ale căror activităţi pot afecta, conform SRI, stabilitatea mondială şi siguranţa naţională a României. ELN este o grupare marxistă insurgentă, formată în anul 1965 de către intelectualii din mediul urban, inspiraţi de ideile lui Fidel Castro şi Che Guevara. ELN s-a specializat în activităţi teroriste care au vizat răpiri, deturnări de aeronave, atacuri cu bombă, extorcări şi război de gherilă. Anual desfăşoară sute de răpiri în scop de recompensă, ţintele fiind angajaţi străini din marile corporaţii din industria petrolieră. În mod frecvent, execută atacuri asupra infrastructurii energetice, asupra conductelor petroliere importante şi asupra reţelei de distribuţie a energiei electrice.

Psihiatrul Florin Tudose: ”Fantasma Che Guevara ascunde, la Ponta, o lipsă de model”
Cu ani în urmă, obsesia lui Ponta pentru Che Guevara putea fi explicată prin energia și avîntul specifice vîrstei fragede. Azi, însă, lucrurile stau altfel și ar putea fi privite și în altă lumină. Ponta a ajuns la vîrsta maturității, este lider de partid, a fost ministru în guvernul unei țări pro-occidentale, aliat strategic al SUA, dar continuă să fie obsedat de modelul Che Guevara. Teribilism sau altceva?
Pishiatrul prof.univ.dr.Florin Tudose, șeful secției de profil de la Spitalul de Urgență, e înclinat să creadă că e vorba de ceva mai mult decît teribilism. Obsesia tanarului presedinte al PSD pentru revolutionarul Che Guevara ascunde “o fantasma”, “o lipsa de model” care justifica aceasta “boala de tinerete” a social-democratului, explica psihiatrul Florin Tudose, in exclusivitate pentru Inpolitics.
“Che Guevara a fost un medic, un revolutionar de extrema stanga, care, ca orice latino-american, milita pentru actiunea directa. Este foarte greu de inteles de ce un tanar ca Victor Ponta, nascut la ceva vreme dupa epoca lui Che Guevara, isi face un idol din acest latino-american”, este de parerea psihiatrul. “Ar fi fost de inteles ca Victor Ponta sa isi faca un model din revolutionarul Simon Bolivar care era, e drept, un intelectual cu doctrina. Mai cu seama ca Bolivar a dus revolutia pana la sfarsit”, a adaugat Florin Tudose. “Alegerea ca model a revolutionarului Che Guevara este lipsita de inteles, la fel cum fara de inteles a fost momentul in care Ponta vroia sa puna cocorii rosii drept simbol al PSD. Che Guevara reprezinta o fantasma, o lipsa de model care justifica aceasta boala de tinerete a lui Victor Ponta”, este verdictul psihiatrului. “Comparatia facuta de Ponta, cum ca el ar fi Che Guevara si Crin Antonescu ar fi Fidel Castro, este interesanta, fiindca Crin, e drept, este mai rational in acest cuplu. Nu le doresc insa lui Ponta si lui Crin sa aiba destinul cuplului Che Guevara-Fidel Castro”, mai spune Florin Tudose. (Razvan Gheorghe/Bogdan Tiberiu Iacob)

O idee de imn pentru PSD…

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998