CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un mister: de ce e tinut secret raportul MAI despre ”lovitura de stat”?

0 comentarii / 1993 vizualizări / 22 octombrie 2010

Deși a fost depus de cel puțin două săptămîni la CSAT, celebrul raport al MAI despre așa zisa tentativă de lovitură de stat din 24 septembrie, care a dus la demisia lui Vasile Blaga, este ținut la secret de către Palatul Cotroceni. Mai mult, nici măcar nu se mai suflă vreun cuvînt despre povestea în cauză, deși ne amintim că Traian Băsescu s-a umflat în pene ca un cocoș, în direct la TV, atunci cînd a vorbit despre urgența redactării unui asemenea raport.

De unde știm că raportul privind motivele care au dus la încălcarea legii de către polițiștii care au manifestat pe 24 septembrie, în fața palatului Cotroceni, a fost finalizat și înaintat CSAT?

Simplu: a spus-o chiar Vasile Blaga, pe 12 octombrie, în cadrul emisiunii ”100%” de la B1TV: ”După cîte ştiu, Ministerul Administraţiei şi Internelor a trimis spre preşedinţie acest raport” a spus fostul ministru, pe care îl putem bănui de orice, numai că ar fi greșit informat, nu. El a reafirmat informația, în cadrul aceleiași emisiuni: ”colegii din Ministerul Administraţiei şi Internelor au transmis deja (raportul n.n.) spre CSAT”.

Totodată, Blaga a negat cu tărie că ar fi fost vorba de o tentativă de lovitură de stat, așa cum susținuse Elena Udrea: ”Nu ştiu de unde are doamna Udrea aceste informaţii. Eu pot să vă spun foarte clar că în MAI, în structurile lui şi nu numai din structurile MAI, din informaţii pe care în mod obişnuit le primim din alte structuri din sistemul de ordinul siguranţă publică noi nu am avut astfel de informaţii”. Blaga a susținut că decizia de a încălca legea a fost luată de polițiști pe loc, fără să fi existat un plan prestabilit: ”asta e realitatea pură a ceea ce s-a întâmplat acolo, din toate datele pe care le am”.

Întrebare: ce urmărește președinția prin îngroparea raportului MAI, ale cărui concluzii opinii publică le așteaptă de trei săptămîni, în condițiile în care s-a vehiculat de la cel mai înalt nivel politic teoria unei lovituri de stat? Cumva documentul respectiv spulberă din temelii scenariul puciului, dar anumite forțe politice au tot interesul ca acesta să nu fie dezamorsat, pentru a putea fi vehiculat și în viitor, pe fondul unor eventuale alte mișcări de protest care vor avea loc? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998