CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un mister: de ce s-a separat Boc de Basescu de Ziua Nationala?

0 comentarii / 1328 vizualizări / 1 decembrie 2011

Premierul Emil Boc a fost huiuduit azi, la Alba Iulia, după ce a participat la manifestările de Ziua Națională. Adevărata știre ar putea fi însă aceea că premierul a ales să sărbătorească aniversarea națională separat de Traian Băsescu, ceea ce, pentru un personaj ca Emil Boc reprezintă un lucru de-a dreptul neobișnuit, menit să alimenteze speculațiile din ultima vreme legate de răceala dintre palate.

Aproximativ două mii de persoane au participat, azi dimineaţă, la ceremoniile organizate la Alba Iulia pentru a marca Ziua Naţională a României, între care un ceremonial de depuneri de jerbe şi coroane de flori la statuile lui I.I.C. Brătianu şi Iuliu Maniu din centrul municipiului. Prezent la eveniment, premierul Emil Boc s-a ales cu huiduieli și cu scandări ”Hoții” la adresa lui și a celorlalți pedeliști de față, precum Traian Igaș sau Valeriu Tabără.

Ceea ce e cu adevărat straniu, însă, e faptul că Boc a ales, în premieră, să serbeze Ziua Națională separat de Traian Băsescu, mai ales după o absență de doi ani a șefului statului de la asemenea ocazie, dat fiind că anul trecut el a ales să meargă în Kazahstan, de 1 decembrie.
Încă și mai stupefiant, Boc a ales exact orașul în care s-au adunat reprezentanții actualei opoziții, în frunte cu Ponta, Năstase, Antonescu, Daniel Constantin etc.

E un mister de ce nu a stat premierul la București, acolo unde Băsescu a asistat la parada militară de la Arcul de Triumf și unde s-a recurs, din informațiile care se vehiculează, la serviciile a sute de ofițeri, activi ori rezerviști, ai serviciilor secrete pe post de figuranți, ca să nu apară incidente de tipul celor de la Alba Iulia.
Doar dacă nu cumva, așa cum spuneam, Emil Boc a vrut dinadins să dea un semnal public de distanțare în raport cu Cotrocenii și de apropiere de opoziție, cea care i-ar putea da, la o adică, o mînă de ajutor în cazul unei tentative de debarcare de la cîrma guvernului. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998