CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un mister: de ce tac Casele Regale europene la moartea Regelui Mihai?

13 comentarii / 27493 vizualizări / 10 decembrie 2017

Cazul Regelui Mihai devine tot mai straniu, pe măsură ce trece timpul. Pe lîngă faptul că funeraliile fostului suveran îmbracă forme neobișnuite, iar cuvîntul de ordine e secretomania, apar serioase semne de întrebare dintr-o direcție cu totul neașteptată. Mai precis, cu toată anvergura personajului, fost Rege al unei țări europene mijlocii, fost mareșal, șef de stat în timpul celui de al doilea război mondial și înrudit cu mari figuri regale, Mihai l pare să fie ignorat cu desăvîrșire în afara țării.

Concret, deși au trecut cinci zile de la moartea Regelui, nici pînă acum nu au apărut tradiționalele mesaje de condoleanțe din partea caselor regale euroepene, ceea ce sfidează orice normă.
Singura excepție e un mesaj venit din partea Casei Regale a Serbiei, prin Prințul Alexandru, în chiar ziua decesului. ”The Royal Family sent condolences and deepest sympathy to Crown Princess Margarita and the entire Romanian Royal Family” se arată în mesaj.

De atunci, liniște totală.
Conform siteului oficial al Casei Regale române, au transmis pînă acum mesaje de condoleanțe președinții României, Moldovei, cel al UE și cel al Congresului Mondial Evreiesc. Mai știm că au transmis mesaje similare ambasadele SUA, Rusiei, Marii Britanii. În rest, mesaje de la personalități și organisme autohtone, precum FRF, primării, artiști etc.

Marea întrebare: de ce tac Casele Regale europene?

În Europa avem 12 monarhii: Andorra, Belgia, Danemarca, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia, Marea Britanie și Vatican.

Avem, totodată, nu mai puțin de 36 de Case Regale, între care Mecklenburg, Waldeck și Pyrmont, Hanover, Schaumburg-Lippe, Schwarzburg, Reuss, Hesse, Wettin, Bonaparte, Braganza, Württemberg, Saxe-Coburg și Gotha, Bourbon, Savoy, Hohenzollern, Habsburg-Lorraine, Glücksburg, Orange-Nassau, Orleans etc.

Dintre toate acestea, repetăm, doar una a reacționat, cea a Serbiei.

Curioși, sunăm la secretariatul Familiei Regale și întrebăm dacă și unde sunt plasate, pe siteul oficial, mesaje de condeoleanțe din partea caselor regale europene. Domnișoara de la celălalt capăt al firului, care nu se recomandă, ne spune că mesajele de condoleanțe pot fi transmise de oricine pe o anume secțiune a siteului. Cînd întrebăm dacă tot acolo le găsim și pe cele ale marilor Case Regale, mormăie abia inteligibil că nu, și apoi, grăbită, ”Trebuie să închid!…”

Pentru a nu se crede că există vreo cutumă potrivit căreia asemenea mesaje se dau cu întîrziere, menționăm că, spre exemplu, ultimul mesaj de acest tip al Reginei Marii Britanii, la moartea suveranului din Tonga (insulă din Pacificul de Sud cu 103.000 locuitori), a fost dat a doua zi după deces, iar în cazul președintelui polonez Lech Kaczynski, în aceeași zi.

În Europa, nu a mai murit un fost rege de țară din 1983, cînd s-a stins ultimul suveran al Italiei, Umberto Al ll-lea. Înaintea lui mai murise fostul Eduard al Vlll-lea al Angliei, în 1972 și Regele Petar al Iugoslaviei, în 1970.
Patru foști suverani stinși în ultima jumătate de secol nu e deloc mult, dimpotrivă, ceea ce sporește importanța unui asemenea eveniment.

În seara morții Regelui Mihai, pe pagina de Facebook a Monarhiei belgiene, spre exemplu, era plasată o poză cu Regina, jucînd veselă ping-pong. Nici pînă azi nu apare vreo referire la decesul suveranului român, și nici pe siteul oficial al familiei regale, la fel și pe cel al monarhiei olandeze șamd.

24301288_1973454936251470_5037458741982814513_n

De ce este ignorat Regele Mihai de către rudele și omologii din restul caselor europene?
Li se pare aristocraților din Occident că fostul suveran român e prea mărunt pentru a intra în atenția lor?
Ori, extrem de grav, la nivelul acestora se cunosc anumite lucruri neprincipiale, încă neaccesibile poporului român, care le determină să aibă rețineri?
Ne vom lămuri, probabil, cu prilejul ceremoniei de înmormîntare, în funcție de participarea sau nu a reprezentanților monarhiilor europene, defuncte ori încă în exercițiu. O participare consistentă va însemna că familia Regală are, încă, o cotă ridicată în Europa. O participare doar  a 2-3 case, precum cea a Spaniei și Marii Britanii, ar consfinți dezastrul
Iar dacă vom avea o participare la fel de ”generoasă” ca mesajele, e probabil că, mai devreme sau mai tîrziu, cineva va trebui să ofere niște explicații. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

13 Comentarii

 1. mediafax cometeaza ca la inmormantare va veni Charles si un reprezentant al casei regale a spaniei ! oricum ceea ce scrie acest articol este intr-adevar o manipulare super-meseriasa, facuta ca la carte ! adica asa cum scrie la tratatele de manipulare a maselor (80% adevar si 20% minciuna) cat sa zapacesti mintea celui care o citeste ! nu vorbim de manipularile pentru tampiti, alea legate de justitie ca hastagii sunt ‘untermensch’ :)))))))))) sau ca cea ,de ex , prin care se spunea ca a plecat cu 40 de vagoane (ca te intrebi cu singurul neuron ramas in dotare , daca era asa, de ce p..a vindea oua si gaini in piata din elvetia sau anglia sau era broker sau pliota avioane ) ! deci e de la mediafax nu de la dusmanii poporului ca a3 par exemple !!!:))))))))))))))))))))))))))))))))

  • Georgelule…n-o fi plecat cu 40 de vagoane, dar cheltuielile unei ditamai vile se plătesc cu ouă??? școala a 5 copii în Elveția se plătește cu ouă?? Ești sănătos la cap? Numai școala costa cel puțin 100.000 Eur (în bani actuali) pe an! Asta la prima strigare. Nu mai vorbim de mașini, motociclete, benzină, deplasări, mâncare, haine etc…

  • Nu vor multa publicitae la inmormantarea in rit marsonic. Slujbele de prohod si ingropare se fac secret fara public si ziaristi.Ingroparea se face la ora 6.26 seara ora fatala a apusului soarelui de destin al omului ca sa termine definitiv soarta dinastiei.Cand au ingropat pe Printesa Diana au trebuit sa faca treaba pe zi dar au pus pe masina mortuara numarul fatal 626.Satanistilor marsoni le e frica un pic ortodoxia populara din tara noastra si se ascund cat pot.Muierile alea fiicele lui nu sunt capabile sa sustina dinastia in decadere.Si faptul ca inchid locul din catedrala aia noua satanista (toata simbolistica si orientarea e pe invers) sapte zile ca sa nu ii prinda calugarii si unii cetateni cunoscatori ca marsonii ii fac ritualuri marsonice sataniste ca sufletul regelui sa fie „orientat” spre duhurile inunericului care ii stapanesc pe acesti marsoni si sa sa faca moroi.Doamne fereste pe saracul rege care nu a fost lasat sa guverneze cat a fost in viata si pe lumea dincolo contnua sa fie hartuit.Dar Dumnezeu lucra in mod misterios.
   NB.Numerologia ovreiasca :numarul prabusirii totale este 626, iar cel al reusitei de varf este 262.De exemplu acest numar 262 a fost nr de telefon folosit de Iliescu in momentul revolutiei care dovedeste ca marsonii jadovesti au organizat aceasta lovitura de stat. din 1989.

 2. […] „În seara morții Regelui Mihai, pe pagina de Facebook a Monarhiei belgiene, spre exemplu, era plasată o poză cu Regina, jucînd veselă ping-pong. Nici pînă azi nu apare vreo referire la decesul suveranului român, și nici pe siteul oficial al familiei regale, la fel și pe cel al monarhiei olandeze șamd.De ce este ignorat Regele Mihai de către rudele și omologii din restul caselor europene? Li se pare aristocraților din Occident că fostul suveran român e prea mărunt pentru a intra în atenția lor?Ori, extrem de grav, la nivelul acestora se cunosc anumite lucruri neprincipiale, încă neaccesibile poporului român, care le determină să aibă rețineri? Ne vom lămuri, probabil, cu prilejul ceremoniei de înmormîntare, în funcție de participarea sau nu a reprezentanților monarhiilor europene, defuncte ori încă în exercițiu. O participare consistentă va însemna că familia Regală are, încă, o cotă ridicată în Europa. O participare doar a 2-3 case, precum cea a Spaniei și Marii Britanii, ar consfinți dezastrul” scrie Bogdan Tiberiu Iacob pe inpolitics […]

 3. Pai poate raposatul le-o fi vandut la suprapret timbrele lu’ taxu’ si-or fi cam suparati…
  P.S. Bre, daca tot punem de-o monarhie, vreau si io un Bonaparte ca poate-avem noroc si seamana cu stramosu’. Asta barem ar fi maresal pe bune…

 4. Casele Regale cu traditie nu au inghitit scandalul cu printul Nicolae si cel mai probabil au aflat si motivul real. In plus chestia cu transformarea Casei Regale a Romaniei in ONG a pus capac si a oripilat pe majoritatea monarhilor sau fostilor monarhi. Cine sanatos la cap l-ar vedea de exemplu pe un Ludovic al IV-lea ploconindu-se pentru buget la un guvern … care sa ii trimita si Curtea de Conturi sa il verifice! Chestia cu Charles tine strict de bussines

 5. „Canarul” are dreptate, si eu cred ca neamurile s-au prins ca se incearca confiscarea Casei Regale de catre „organele” romanesti (si nu numai) prin Duda!In rest, e , intr-adevar, o chestiune de bani!

 6. In 1947 Churchill il trimite inapoi pe Mihai in Romania. O fi avut ceva planuri !? Mihai vine la Romanica, isi ia vagoanele cu masini, tablouri basca 10000 $ pe luna Vezi Eugen Mihaescu) si tusti in Elvetia. Curat comportament regal !!! Aveti impresia ca cei din Casele regale europene sunt surzi, orbi si prosti. Exceptind nunta lui Wlliam, Mihai nu a fost invitat la nici o alta nunta a Caselor regale, fiind exclus din circuitul Almanahului Gotha !

  • Ai mare dreptate,de asta sufere Margareta la culme ,caci toate casele regale Europene o ignora….la nunta lui Williams a fost printre alti invitati in rindurile din mijloc partea stinga,ori fiind var trebuia sa fie in dreapta sus in spatele familiei.Au fost la coctail dar nu la supeu .a fulminat Margareta.!.

 7. Mihai I o trista si tragica figura a istoriei contemporane a Romaniei… dupa decesul sau se cam alege praful de institutia monarhica … de fapt din cei 4 regi constitutionali doar primii doi au confirmat…Carol I si Ferdinand cel Loial…iar decand cu actorasul de mana a doua print consort ce sa mai asteptam bun de la „casuta regala” cand l-au alungat pe Nicolae…! ?

 8. Sicriul a fost la biserica ortodoxa graca din Lausanne ieri si azi si au fost 2 din fetele lui si printul Charles nu stiu alte persoane care au participat nu am fost la slujba. Este un mesaj pe facebook.

 9. Am aflat din presa acum cativa ani ca a fost o neintelegere intre regele Mihai si casa de Hohenzoller, dar nu mai stiu motivul. In urma disputelor, seful casei de Hohenzoller i-a retras titlul lui Mihai si urmasilor.Astfel ei au ramas „de Romania” titlu care nu stiu daca e recunoscut in lumea lor. Regii si nobilii europeni respecta cu stictete protocolul si titlurile nobiliare.

 10. Sunteți toți duși cu pluta..
  Regele Mihai nu a dat nici o palma cu bolșevicii, mai citiți istorie.. datorită situării in Europa, România a fost terenul și produsul de schimb între Occident și Rusia. Mihai nu a avut de ales, dacă nu erau bolșevicii erau naziștii. Ducele de Edinburgh o spune cel msi clar și adevărat, soarta României era deja hotărâtă și Mihai nu a avut nici un cuvânt de spus. Nimeni nici măcar nu a îndrăznit sa ii spună adevarul când îl îndemnau sa nu se întoarcă in Ro in Noiembrie 47. El cerea ajutor sa scape de bolșevici și nimeni nu intra in alt război cu Stalin pt România. Uitați-va la harta Europei și veți înțelege ca in caz de al 3lea război major in Europa, ca mondial e de mult in Orient, România va fi iar ciuma războiului și nimeni nu se lupta pt noi.
  Ca s-a întreținut bine merci in străinătate fug suni și pilotaj.. bla, bla. Uitați cu toții cine era familia lui in Europa. Erau încă in viața unchi și mătușile din Grecia iar cu toții i-au ajutat financiar cu fetele și studiile lor. Nici o monarhie in exil nu a murit săracă ca toți se ajuta între ei. Poate Anglia nu i-a dat nimic dar Grecia l-au ajutat foarte mult. Alții au fost mai deștepți și au avut averi in Elveția deja văzând cum merg monarhiile in Est.
  Nu știu de pretindeți de la Duda, se comporta ca oricare persoana intrata in vreo familie regală.. uitați-va la Katherine, Chantal de Grecia, Letiția de Spania. Ce altceva așteptați când sunt reguli stricte de comportament și atitudine altfel nu ar fi casa regală. Ei nu sunt altfel decât familia regală greaca, tot exilați, sau italiana care nu e la tron sau sârbii sau mulți alții. Diferența e ca nu sunt respectați de romani, noua ne place mai mult Dragnea & co decât glamourul, decenta, seriozitatea, rigurozitatea regalități.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998