CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Un mister: de ce vrea AUR să dețină posturi Radio-TV?

16 comentarii / 2143 vizualizări / 28 septembrie 2022

Partidul AUR și-a făcut un titlul de glorie din a critica actuala putere pentru alocarea mascată de bani presei, prin cunoscutul mecanism al subvențiilor de la stat pentru partidele parlamentare, de unde ajung mai departe la radiouri, televiziuni, ziare etc. Cu atît mai ciudată e decizia luată de AUR, însă, la ultimul congres, la care și-a băgat în statut o prevedere unică în post-decembrism, și anume deținerea de posturi radio-tv.

Pe 27 martie, AUR a avut un congres la care George Simion a fost ales președinte unic, derulat fără accesul presei, ceea ce a limitat drastic informațiile despre eveniment și deciziile luate acolo. AUR și-a modificat și statutul, pe care, conform legii, l-a trimis spre aprobare justiției.

Ulterior congresului, pe 14 aprilie, a căzut bomba, Tribunalul București constatînd că statutul modificat nu respectă legea și Constituția, așa că l-a respins. Soluția a fost atacată de AUR, iar procesul a ajuns pe rolul Curții de Apel București, unde se va tranșa abia luna viitoare.

Ce a constatat tribunalul București, potrivit siteului Justnews.ro:

”Denumirea partidului, prevederile art. 2 al. 5 din statut care stabilesc că Ziua Oficială a Alianţei pentru Unirea Românilor este 1 decembrie şi semnul permanent al partidului, care reproduce harta României extinsă în partea de est, astfel încât să cuprindă regiunile istorice româneşti aflate în prezent pe teritoriul altor state, nu respectă prevederile art. 5 al. 3 din Legea nr. 14/2003 care prevăd că denumirea integrală şi denumirea prescurtată, precum şi semnul permanent nu pot reproduce sau combina simbolurile naţionale ale statului român, ale altor state, ale organismelor internaţionale ori ale cultelor religioase în condiţiile în care denumirea oficială a statului este ,,România” iar art. 12 al. 2 din Constituţie prevede că ziua naţională a României este 1 Decembrie. Prin urmare, alegându-şi ca zi oficială, ziua naţională care este simbol naţional, partidul nu a respectat, de asemenea, nici prevederile art. 3 al. 2 din Constituţie, nefiind admisibil ca simbolurile naţionale ale statului român să fie folosite pentru atragerea de capital electoral de către un partid, în condiţiile în care legea nu permite acest lucru. În concluzie, statutul modificat nu respectă ordinea de drept şi principiile democraţiei constituţionale, aşa cum prevăd dispoziţiile art. 3 al. 1 din Legea nr. 14/2003”.

Mult mai spectaculasă, însă, e o altă modificare adusă statutului la congresul AUR și respinsă de tribunal:

Mai precis, art. 67 al. 5 din statutul modificat a introdus posibilitatea partidului de a deţine posturi de radio-televiziune, ceea ce, conform tribunalului, contravine prevederilor art. 16 al. 1 din Legea nr. 334/2006. ”În respectivul act legislativ, se arată că partidele politice pot obţine venituri din activităţile de editare, realizare şi difuzare a publicaţiilor ori a altor materiale de propagandă şi cultură politică proprii, însă deţinerea de posturi de radio-televiziune nu se încadrează în excepţiile reglementate de acest text de lege” arată judecătorii.

De aici o întrebare legitimă, în absența unei minime explicații publice: ce gînduri nutrește partidul care critică dur relația neonestă politică-presă, recte AUR, pentru viitoarele alegeri, de a ținut să facă o manevră fără precedent în politică -incluzînd și perioada comunistă – respectiv să-și asigure prin chiar statutul politic dreptul de a opera posturi proprii de radio și televiziune? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

16 Comentarii

 1. sau ca sa nu-i plateasca pe altii, santajisti si mercenari, care cum nu mai vad bani injunghie pe la spate ca „razbunare”. „Santaju si etaju!”.

 2. pe BTI il propunem prezident la Tembeliziunea Romana
  ca sa stie de unde poate pica in cap
  (in conditii revolutionare)

 3. Dan Diaconescu este consilier al lui George Simion. Visul său este să aibă din nou o televiziune. AUR visează cai verzi pe pereți. Dana Budeanu i-a dat clasă lui George Simion aseară la România TV. I-a demonstrat „Noului Golan” că el cheamă degeaba lumea în stradă. Facturile nu se vor schimba. Mai mult, că se aplică aceeași schemă ca la # rezist. Disperat, Simion a ajuns să confirme o legătură cu SRI și SIE numai pentru ca Dana Budeanu să iasă pe 2 octombrie în stradă. El a confirmat iar Budeanu i-a zis pas la ieșitul în stradă.

  • Boala.

  • De când se expune pe faţă ca mercenara PSD, Dana Budeanu nu mai este convingătoare şi se face de ruşine.
   Iar tu eşti în aceeaşi situaţie, o Dana Budeanu isterică, dar cu barbă. „Femeia cu barba” de la circ.

   • După alegerile din anul 2024 AUR va face alianță cu PSD ca să intre la ciolan, adică în Guvern. Reține acest mesaj și vei vedea că tu ești doar un impostor care arunci lături în spațiul public.

    • Eşti poate „adevărata fiică a mamei Omida“ şi adevăratul Vrăjitor de găOz. Tu eşti ”specialistul” la lături anti-naţionale şi spui că alţii sunt impostori? Tu, care ţi-ai zis ca descreieratul „preotul Neamului Românesc“, în maximă impostură bolnavă, şi care acum face pe profetul de kkt care dă un „mesaj“ din viitor despre ce va fii după 2024, ca să nu protesteze românii azi? Tu nu ai „mesaje“, descreieratule, tu ai băşini în cutia craniană.

  • De vreun an de zile, popa Vasilică militează împotriva protestelor populare de stradă, ajungând să echivaleze un exerciţiu al democraţiei, protestul, cu loviturile de stat. A ajuns în tentativa lui de manipulare să spună şi că cei care vor participa la proteste vor muri precum legionarii la rebeliune, doar va convinge astfel lumea să nu protesteze, un „staţi la locurile voastre“ a la Leana Ceauşeasca, una cu barbă. Ăsta nu e plătit de sistem, de fapt, că nu are altă ocupaţie?

   • Dana Budeanu, care spunea că ea nu ar veni la protestele de duminică 2 octombrie la Universitate şi la guvern, căci acestea nu ar schimba nimic, l-a întrebat veninoasă pe liderul AUR, fără nici o legătură cu discuţia, dacă în spatele lui se află SIE și SRI. George Simion i-a replicat ironic că „Deci veniți la protest, dacă avem. Da, avem SIE și SRI în spate”.
    Sisilicii de pe aici parcă sunt bătuţi în cap de înţeleg altceva sau se prefac ca bandiţii.

 4. dle Tiberiu Iacob, nu cred ca e vorba de asa ceva.., intrebarea cred ca e pusa eronat. IN CONDITIILE IN CARE MAINSTREAM MEDIA de astazi este INTR-O POZITIA ABSOLUT FARA PRECEDENT, SCLAVA OBEDIENTA A ORIENTARII GLOBALISTE, PROGRESISTE SI TRANSUMANISTE, VENITE DIN EXTERIORUL TARII (DA, PRIN INTERMEDIUL PARTIDELOR DIN MARELE ESTABLISHMENT DE LA NOI, PE ASTEA NU LE PUNETI? CACI ASTEA FAC MANEVRE, FIIDNCA SE AFLA LA BUTOANE, AUR E VAI MAMA LUI, NU ARE NICIO PUTERE DE DECIZIE, PLUS DE ASTA ESTABLISHMENTUL ARE TOTI BANII PE MANA, CEEA CE INSEAMNA PUTERE, CU CARE MANEVREAZA , STITI VOI PRIN CE PARGHII, TV-URILE DIN ROMANIA).
  ASADAR, IN CONDITIILE ASTEA ABSOLUT IRESPIRABILE DIN PRESA ROMANEASCA, CARE A AJUNS O COCINA, ce este atat de condamnabil ca un partid sa aiba si o televiziune? Este un canal prin care poti sa diseminezi mesajele propriului partid. DE CE? PT CA SINT CENZURATI MASIV, PE TOATA MEDIA DIN ROMANIA. IN PLUS, DACA SUNT DATI, SUNT DATI NUMAI PRIN STIRI CONTORSIONATE, DERUTANTE, LA MISTOCAREALA, INTR-UN CUVAM FAKE-NEWS-URI.
  PLUS DE ASTA, POSTUL RESPECTIV AR FI LA VEDERE, ASUMAT, NU CA CELELALTE, CARE SE DAU „OBIECTIVE” DAR SUNT SLUGI PROATITUATE ALE CATE UNUI PARTID POLITIC IN SPATE (ILEGAL!, AICI NU E VORBA DE LOBBY SAU ALTE TRAZNAI, CI DE TRAFIC DE INFLUENTA EVIDENT SI PE FATA, PENAL).
  UN ALT PLUS ESTE CA SE VA SUPUNE RIGORILOR CNA SI LEGILOR IN VIGOARE, PT EVENTUAL FAKE-NEWS SAU CALOMNII ETC.
  PT CE VA TEMETI? PT DISEMINAREA ADEVARULUI ATUNCI CAND ESTI CENZURAT MASIV?
  PE CINE SUPARA INFATISAREA ADEVARULUI, CU CARTILE PE FATA?
  NUMAI PE AIA DIN COMUNISM, DE CARE VORBITI, SAU DIN NOUL COMUNISM PE CARE DEJA IL TRAIM!

  • Same cred că tu ești unul din ăia care nu se uită la televizor. România TV îi face lobby lui George Simion seară de seară. Să-l fi văzut ieri seară pe „moderatorul” Victor Ciutacu făcând spume la gură în fața argumentelor Danei Budeanu!

   • şi pricep doar ceea ce vor ei, nu ceea ce se întâmplă. Idioţii mai vă şi credeţi daştepţi.

    • Cei pe care tu îi numești IDIOȚI vor face diferența la următoarele alegeri. Oricum nu vor vota AUR, pentru că așa spune George Simion.

     • Faci pe deşteptul, fiind doar un propagandist ipocrit plin de ură de neam şi o slugă a sistemului actual.

 5. E ca un posedat nesătul cu mai mulţi draci, ca să fie „cu de toate”, să pupe în fund toate puterile şi să merite pe lângă ele, de la ele. Pretinde mândru că ”idioţii” ca el sunt mulţi şi că vor menţine sistemul la putere, în ciuda trendului suveranităţii naţionale. Şi ce e nou sau bun cu asta? Aşa funcţionează putreziciunea de 33 de ani, prin manipulare jigodească cu sisilici pretinşi „ai neamului“ la înaintare.

 6. Motivul e simplu – TRANSPARENȚĂ.

  Un post TV sau de radio, o publicație sau un site web, dacă au o apartenență politică, trebuie să și-o asume transparent. Altfel vedem doar un șantaj din partea publicațiilor – dacă-mi dai bani, te laud și-i mușc pe ceilalți, altfel, te mușc pe tine. Totul netransparent.

  Ori publici pe bani și atunci e clar, ești presă de partid și îți asumi asta public, ori faci jurnalism obiectiv, dar îți iei banii din altă parte decât de la partide.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998