CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un moment istoric: primul parlamentar roman condus de la hotel spre inchisoare

0 comentarii / 1366 vizualizări / 27 martie 2012

Deputatul Virgil Pop este, de azi, primul parlamentar român în exercițiu care ajunge după gratii, unde va ispăși o pedeapsă de 5 ani de închisoare. Un act cu o încărăctură simbolică profundă, întrucît Popp este, de asemenea, primul parlamentar român (Ilie Ilașcu fiind moldovean) care e ales în funcție fiind tot după gratii, în 2008, fiind eliberat ulterior, pentru a putea depune jurămîntul.

Pop a fost reţinut de poliţiştii bucureşteni la hotelul Radisson, unde sunt cazați parlamentarii, şi urmează să fie pusă în executare pedeapsa cu închisoarea, a anunţat, azi, IPJ Cluj.

”Tribunalul Bucureşti Secţia Penală a emis mandat de executare a pedepsei privative de libertate pe numele lui V. Pop de 44 ani, din Turda judeţul Cluj în cursul zilei de ieri. Având de pus în executare mandatul de executare a pedepsei privative de libertate, lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au cerut sprijinul lucrătorilor DGPMB în vederea prinderii şi depistării persoanei căutate. V. Pop a fost depistat în cursul zilei de azi, în jurul orei 10.00, de lucrători din cadrul Serviciului Urmăriri – Direcţia de Investigaţii Criminale Bucureşti în incinta unui hotel unde se afla cazat. Acesta urmează să fie depus în arest în vederea punerii în executare a mandatului, fiind condamnat la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani”, se precizează în comunicatul IPJ Cluj.

Deputatul Virgil Pop a fost condamnat luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie, printr-o decizie definitivă şi executorie.

Deputatul PNL Horea Uioreanu a precizat, pentru Agerpres, că Virgil Pop nu mai este în PNL. ”El nu mai este în partid, nu pot să spun decât că justiţia să-şi facă datoria. Noi nu comentăm hotărârea justiţiei, este o hotărâre pe care trebuie să o respectăm cu toţii. Şi-a dat demisia din partid”, a declarat Horea Uioreanu, menţionând că deputatul Virgil Pop a demisionat din PNL în decembrie, după condamnarea de către prima instanţă de judecată.

Decizia de luni a ÎCCJ vine după ce tot ÎCCJ, dar în complet de 3 judecători, l-a condamnat pe deputatul Virgil Pop la 5 ani de închisoare, decizia de luni a completului de 5 judecători ai ÎCCJ menţinând practic prima sentinţă.

ÎCCJ a decis, în decembrie, condamnarea la cinci ani de închisoare şi doi ani interzicerea unor drepturi a deputatului Partidului Naţional Liberal (PNL) Virgil Pop, judecat pentru fapte de corupţie. ÎCCJ a mai decis condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de cinci ani a inculpatei Adina Anastasia Gorgan şi obligarea lui Virgil Pop la restituirea sumei de 130.000 către SC Anpero SRL şi 30.000 euro către Petru Chiş şi plata a 3.000 de lei cheltuieli judiciare. Dosarul lui Virgil Pop a ajuns la ÎCCJ, după ce Tribunalul Cluj şi-a declinat, pe 24 februarie 2009, competenţa în favoarea instanţei supreme, Virgil Pop fiind ales deputat în colegiul 8 din partea PNL Cluj.

Liberalul Virgil Pop a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de procurorii Serviciului Teritorial Cluj al DNA pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de corupţie, însă ulterior a fost eliberat. El a fost reţinut pe 17 noiembrie 2008, fiind candidatul PNL în colegiul 8 pentru Camera Deputaţilor.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998