CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un ofiter mai putin. Acoperit!

0 comentarii / 2514 vizualizări / 14 august 2014

Cristian Diaconescu este pe cale de a fi scos din terenul de joc. Dupa ce a fost primul candidat prezidential anuntat in mod oficial de catre un partid. Pentru cursa de iepuri. Nu pentru cea de presedinti. A topait, ca o tinta vie, in beneficiul Elenei Udrea. A fost iepurasul acesteia. Saptamana viitoare, Cristian Diaconescu, alintat de prieteni cu numele de Cristi, va fi dus la recuzita. La recuzita de oameni politici. Si, astfel, in cursa prezidentiala vom avea un ofiter acoperit mai putin.

“Nici noi nu mai stim cati suntem”, s-a plans, cred eu, pe buna dreptate, intr-un exces de sinceritate, cu mai multa vreme in urma, domnul Mircea Geoana. Si el ofiter acoperit. A vorbit despre el insusi si despre multi altii. Pe care, din pacate, a evitat sa-i nominalizeze. Dar acestia ies din palarie. Rand pe rand. Sunt persoane intre doua varste, aflate la frontiera ultimelor doua Securitati. Ei nu sunt chiar Securitatea lui Ceausescu. Erau mult prea tineri pe atunci pentru a fi putut ajunge reprezentanti de frunte ai acesteia. Dar, mai tarziu, au avut o ascensiune remarcabila in calitate de acoperiti. O ascensiune politica. Au devenit ministri cu patalama. Si au condus, din diverse pozitii, partide politice. Dupa care, de ce nu, s-au gandit ca nu ar fi rau sa candideze pentru cea mai inalta functie in stat. Acest cocktail de Securitate politica este curata otrava pentru Romania. Extrem de nociv. Letal.

Cei care au trecut prin sita extrem de deasa, nu secreta, dar discreta, a Ministerului Afacerilor Extrene, ajungand sefi de directii, purtatori de cuvant si apoi capi ai diplomatiei de la Bucuresti, au beneficiat de o buna instruire. La Gradistea. Si in alte stabilimente de antrenament. Mircea Geoana a avut cel putin onestitatea sa recunoasca. A facut-o chiar cu umor. Cristian Diaconescu nu a recunoscut nimic. Beneficiind de o pregatire de inalta clasa, acest om, ca si ceilalti tovarasi de lupta din aceeasi generatie, stie sa fie jovial. Sa se faca placut. Sa fie cumsecade cu toata lumea. Sa nu se certe. Asa se face ca cine vrei si cine nu vrei afirma despre Cristi Diaconescu ca ii este prieten. I-au ramas prieteni colegii sai din SIE. I-au ramas prieteni colegii sai din Ministerul Afacerilor Externe. Dar, ce sa vezi, domnul Cristi a fost si la Justitie. Ditamai ministrul. Asa ca i-au ramas prieteni si tovarasii de acolo. A facut parte din PSD. Un demnitar politic cu rang inalt. A fost chiar vicepresedinte. A fost si purtator de cuvant. Si, peste tot, a lasat in urma prieteni. Prietenii sai din PSD. Apoi, domnul Cristi a plecat la UNPR. Din nou, intr-o functie de lider maximus. Ii sunt prieteni si tovarasii de acolo. De la UNPR s-a dus la Cotroceni, printre alti tovarasi, condus de Traian Basescu. Reprezentant de marca al primei Securitati. Al Securitatii vechi. Al Securitatii dure. Neimbracata in blana de oaie. Acolo, domnul Cristi s-a intalnit cu alti tovarasi. Si cu ei a ramas prieten. Dupa care a plecat in misiune la Partidul Miscarea Populara. Partiduletul doamnei Udrea. Jucaria domnului Traian Basescu. S-a dus la prieteni. La tovarasi. Domnul Cristi Diaconescu este un baiat de treaba. De aceea a si acceptat sa o faca pe iepurasul. Cine stie sa o faca pe civilul se pricepe sa o faca si pe iepurasul. Iar saptamana viitoare domnul Cristi pleaca. Pleaca din rolul de iepuras. Dar ramane prieten. Tovaras.

Maurul si-a facut datoria. Maurul poate sa moara. Noua stea a prezidentialelor rasare, luminand cerul, in scurt timp. Este doamna Elena Udrea. Un candidat prezidential pentru care domnul Traian Basescu ar vota cu placere. Nu stiu daca si fiica sa mai mica. Casatorita cu cineva mai aproape de PDL. O fi si doamna Elena Udrea putin acoperita? O fi din valul trei al Securitatii? Cine stie? Ea va alerga pe acelasi culoar cu Monica Macovei. Ramane de vazut cine are o conditie sportiva mai buna. Pe cine credeti ca va impinge din spate Tarian Basescu?

De fapt, nu sunt sigur ca, prin rocada de la PMP, avem un acoperit mai putin la prezidentiale. Poate ca in acest caz se aplica principiul “nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”.

Abia astept sa ajungem in ziua in care ii vom sti pe toti candidatii reali. O zi in care, vorba lui Mircea Geoana, ar fi cazul sa ii numaram. Pe acoperiti.(Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998