CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un parlament de risul curcilor

2 comentarii / 3323 vizualizări / 4 iunie 2020

Un parlamentar român a avut odată o idee grozavă. Doar că nu a fost de acord cu ea. Din zbuciumul intelectual produs a răzbătut dovada că avem un parlament de rîsul curcilor.

Deputatul PMP Ionuț Simionca, bunăoară, a criticat foarte dur zilele trecute, într-o declarație parlamentară, votul dat de parlament celebrei HG 394/2020 privind actuala stare de alertă.

„Atât de buni sunt juriştii Guvernului şi ai majorităţii PSD din Parlament, încât nu au reuşit să genereze o procedură care să respecte rigorile constituţionale pentru instituirea Stării de alertă şi aprobarea ulterioară de Parlament a măsurilor de limitare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

De exemplu:
Nu există procedură constituţională privind aprobarea de Parlament a unei Hotărâri de Guvern sau pentru modificarea acesteia. Or, Legea privind instituirea Stării de alertă prevede expres nevoia girului Parlamentului şi posibilitatea ca Legislativul să modifice condiţiile din perioada Stării de alertă(…)
Domnule Orban, toate restricţiile pe care le-au suportat românii, pentru a reveni la normalitate, ar putea să cadă în ridicol din cauza ultimelor acte normative pe stare de alertă, iar instrumentul rapid de corecţie legislativă aparţine Guvernului. În concluzie, reparaţi ce se mai poate repara. Nu le mai daţi PSD-iştilor motiv să vorbească despre incompetenţa Guvernului în gestionarea situaţiei de alertă!” a mai tunat deputatul PMP.

De prisos să mai precizăm că deputatul PMP a votat cu ”Da” Hotărîrea de Guvern pentru care ”Nu există procedură constituţională”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. In 2019 au fost aprobate 1017 mandate pe siguranta nationala, asa ca, desi DNA se lamenteaza ca a fost lasata orfana de SRI si nu mai are cu ce, securitatea se misca pe steroizi, numarul de mandate pe siguranta din 2019 depasindu-l pe cel aprobat in anii de aur ai Lulutei…. bineinteles ca n-o sa aflam ce „inalte tradari” ori „sabotari ale economiei nationale” au savarsit, ori au fost banuiti c-ar savarsi suspectii, paratii, inculpatii…etc…dar, observam ca in anul virilitatii politice maxime iohaniste, cand securitatea s-a intrebuintat peste limite, parlamentarii, de la toate partidele, dar, mai ales cei de la PSD (tinta predilecta a presului) au intrat in vrie, nu mai au doua vorbe la un loc, au uitat ce si cine i-a trimis in parlament, s-au pisat pe sfantul „program de guvernare”, ba au si ingenuncheat in fata celui din deal, de avem in Parlament putere si anexa la putere, ca opozitie se face ca face Ponta, dar stim toti pentru cine trage asta la rame…PSD-istii si-au sacrificat program, lideri, electorat si totul din motive obscure, de tip „interes national” apud Oprea…Nu avem parlament de rasul curcilor, avem parlamentari ca niste curci bete, parca disperati sa-si incheie mandatele si sa iasa din lupa stapanului de servicii…in vreme ce aplaudacii securistoizi de la toate partidele se pregatesc de candidaturi…

  2. Deputatul PMP Ionuț Simionca are probleme foarte grave! Astia ca el trebuie sa fie verificati de urgenta si internati intr-un ospiciu,pentru binele natiunii !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998