CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un pericol cu adevarat mortal pentru USL

0 comentarii / 1589 vizualizări / 21 aprilie 2012

S-a spus ca daca esueaza negocierile din Bucuresti pot dinamita alianta. E fals. S-a spus ca acelasi efect il poate avea lupta pentru putere din cateva localitati disputate si de PSD si de PNL. Tot fals. S-a spus ca cei doi lideri, Ponta si Antonescu, sunt de fapt rivali. Si ca isi ascut cutitele pe sub masa. Al treilea fals. Se invoca, de catre adversarii USL, teza conform careia, dupa locale, partidele din USL se pot incaiera. Al patrulea fals. Dar daca toate cele de mai sus sunt afirmatii neadevarate, exista totusi o tema inca nelansata dar cat se poate de adecvata. Disolutia PDL ar putea arunca in aer USL.
Incep printr-un citat. “In ceea ce priveste alegerile locale, suntem singuri impotriva tuturor. In conditiile in care vom avea votul uninominal, nu se mai pune problema niciunei aliante, pentru ca aceasta inseamna candidatura unei persoane impotriva altei persoane. Nu vom mai face aliante cu nimeni pentru a ne sustine candidatul. Ne vom bate direct in competitia pentru consiliile judetene si primarii. Singurul nostru aliat este cetateanul.” Aceasta celebra declaratie ii apartine lui Emil Boc si este anterioara alegerilor locale din 2008. L-am consemnat pentru ca cititorii sa poata observa ceea ce face diferenta dintre un PDL puternic, cum era atunci acest partid, si un PDL in disolutie. Astazi, acelasi partid, aflat culmea la guvernare – la alegerile precedente, PDL era in opozitie –, este gata sa incheie aliante cu oricine. Chiar si cu partide inventate. Doar, doar va reusi sa diminueze teribila hemoragie electorala. Si nu numai ca incheie aliante. Dar se si camufleaza.
Pe masura ce devine mai vulnerabil, PDL dobandeste si aptitudini cameleonice de invidiat. In unele localitati si-a schimbat pur si simplu denumirea. Nu mai e partid. E miscare. Nu mai reprezinta dreapta. Ci direct poporul. Sau, ma rog, poporul din orasul respectiv. Nu mai e, Doamne fereste, portocaliu. Ci mai degraba verde. Iar fruntasii sai, pentru a se mai agata fie si numai de amintirea puterii, sunt gata sa-si faca si operatii estetice.
Dar culmea neasumarii propriului statut, culmea evadarii din propria identitate o reprezinta nu atat plecarea masiva spre USL a unor lideri nationali ori locali, ci cu totul altceva. Faptul ca cei mai multi dintre fruntasii PDL accepta cu seninatate si chiar sustin formarea unui alt partid. Numit “miscarea Razvan Ungureanu”. Si sunt gata sa plece acolo cu arme si bagaje. Asadar, panica este atat de mare in interiorul PDL, incat nu numai ca multi dintre membrii sai rup randurile plecand cu arme si bagaje in tabara inamica, ci si aceia care raman s-ar inscrie intr-un alt partid. Numai sa nu mai fie in PDL.
Situatia pe care am descris-o succint mai sus contureaza o realitate fara precedent in istoria recenta. Un partid politic, la putere fiind, este pe cale sa dispara pur si simplu, si asta inainte de a se fi confruntat cu alegatorii. Si nu sub iminenta parlamentarelor si chiar anterior alegerilor locale.
Nu este exclus sa descoperim intr-un viitor apropiat ca USL nu mai are rost. Dar asta nu fiindca alianta este roasa din interior de vreun vierme. Ci fiindca nu va mai avea adversar. Urat mai poate sfarsi acest regim Traian Basescu! (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998