CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un porumbel scapat de Preda: la congresele PDL se voteaza contra cost

0 comentarii / 1501 vizualizări / 10 martie 2013

Europarlamentarul Cristian Preda a scăpat – voit ori ba – o informație fierbinte legată de modul în care se organizează congresele în partidul său, PDL. Dezvăluirea s-a făcut în contextul unor discuții vizavi de posibila ruptură a partidului care ar putea avea loc la Convenția națională din 23 martie.

Prezent la o întâlnire cu membri ai PDL Suceava cu ocazia prezentării moţiunii „Reformiştii” de către Monica Macovei, europarlamentarul a declarat că în toate organizaţiile democrat-liberale prin care a trecut există teama de ruptură a PDL. „Sigur că o ruptură ar fi dramatică, ar fi dramatică pentru că noi, în decembrie, am primit mandatul de a face opoziţie. Există şi o responsabilitate a guvernării, am avut-o, am plătit-o, dar există şi o responsabilitate a opoziţiei. Noi am primit o astfel de responsabilitate. Trebuie să facem opoziţie. Dacă partidul se rupe, acest grup parlamentar, care şi aşa e firav, se va sparge la rândul lui. Nu ne dorim acest lucru”, a spus Preda.
„Pentru că există nişte condiţii care pot conduce la ruptură şi dacă nu ne confruntăm cu ele, şi ne facem iarăşi că plouă şi nu vedem care sunt aceste condiţii, vom da, din nou, peste dificultăţi mai mari. Iar ruptura se va produce, în primul rând, dacă nu va fi corectă competiţia. Nu suntem nici unul dintre noi copii. Dacă va exista suspiciunea că întrecerea din 23 martie nu a fost corectă, ruptura e inevitabilă”, a spus, conform Mediafax, europarlamentarul.

Cristian Preda a mai arătat că cei care au responsabilitatea de a organiza Convenţia Naţională, de a gestiona trimiterea delegaţilor, trebuie să organizeze în condiţii statutare trimiterea delegaţilor şi nu „cu tot felul de mişmaşuri făcute din nou pe bani”. Or, apelînd la formularea ”din nou”, Preda dă clar de înțeles nu doar că procedura votului pe bani e viabilă în partid, dar și că ea a mai fost utilizată în trecut. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998