CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON DOWN

Un precedent pentru Ciucă? Candidat fals erou de război prins cu minciuna înaintea alegerilor din SUA

4 comentarii / 3308 vizualizări / 23 septembrie 2022

Partidul Republican din SUA se confruntă cu un scandal neașteptat puțin înaintea alegerilor din noiembrie, după ce presa a relevat că un candidat pentru Congres, care se prezintă de ani de zile drept erou de război în Afganistan, după septembrie 2001, de fapt nici nu a călcat pe acolo.

J.R Majewski, republican care candidează împotriva democratei Marcy Kaptur în districtul 9 al Congresului din Ohio, este larg cunoscut de ani de zile drept veteran din Afganistan pentru serviciul său în forțele aeriene, dar înregistrările militare obținute de Associated Press dezvăluie că, în realitate, el nu a fost niciodată acolo. Potrivit unui document difuzat de Associated Press, el a activat în baza aeriană Kadena din Japonia și a fost trimis ulterior în Qatar, unde a petrecut șase luni încărcând și descărcand avioane la o bază aeriană.
În urma dezvăluirilor, Comitetul Național al Republicanilor din Congres (NRCC) și-a anulat, conform Fox News, planurile de a plăti un milion de dolari pentru publicitate electorală candidatului Majewski cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile de la jumătatea mandatului, dar acesta rămîne în cursă.


De menționat că aventura fictivă a lui Majewski în Afganistan a fost unul dintre principalele atuuri politico-electorale ale acestuia, republicanul făcînd mereu caz de onoranta postură și bazîndu-și practic, campania pe așa zisul eroism dovedit în țara lui bin-Laden. Cînd i se cereau amănunte, în diverse interviuri, despre ce îndurase pe durata misiunilor în Afganistan, Majewski răspundea că nu îi place să vorbească despre experiențele lui militare, consemnează revista Rolling Stones.

Confruntat de AP cu adevărul, Majewski nu a negat faptele, declarînd, sec și politicianist: ”Sunt mândru că am servit țara mea”. ”Realizările și palmaresul meu sunt atacate, în timp ce politicianul de carieră Marcy Kaptur (adversara sa în alegeri n.n.) are un palmares de patruzeci de ani de eșecuri în servirea comunității mele din Toledo, motiv pentru care candidez pentru Congres”.

Dacă în SUA scandalul e în toi, pentru români marea întrebare e: cum se face că pe politicianul Nicolae Ciucă nu l-a întrebat public nimeni în ultimii aproape trei ani cum se explică faptul că bătăliile sale cu arma în mînă din Afganistan și Irak există doar în reportajele și pozele unor jurnaliști de casă și nicăieri altundeva? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. EROI AU FOST, EROI SUNT INCA…MALFORMATII GENETICE ALE SERVICIILOR SECRETE..
    PE CE TE BAZEZI, SERVICIULE SECRET, CAND LANSEZI PE CORIDOARELE PUTERII OAMENI FARA CARACTER SI FARA BAZA?? PE MINCIUNA IN CARE TRAIESC SI O IMPRASTIE ASUPRA ROMANILOR ALTE JEGURI, CARE SE PRETIND INTELIGENTI? LUATI PE FIECARE POLITICIAN SAU GENERAL IN PARTE SI VEDETI CA SUNT DE CARTON SI MUCAVA…SI ZIARISTII CARE FAC DIN CIOFLINGAR SI IZMANAR, CINEVA IMPORTANT…GEORGE CRISTIAN MAIOR??!! CE ARE SI ACEST ROSTOGOLICI VALOROS IN VIATA LUI DECAT FACATURI SI VETERAN LA BETIE? PERSONALITATI DE CEAPA DEGERATA…

    • E in floare paranoia cu serviciile secrete la capul prostilor.

  2. Associated Press nu stiti de cine e detinuta? Vanguard Group, ș.a. dirijori din pandemie…chestii…trestii!

  3. alt fake news al associated press. candidatul a clarificat si a adus dovezi ca totul e o inventie. tipic banditilor stangisti disperati ca pierd ambele camere ale congeresului

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998