CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un presedinte foarte curajos

0 comentarii / 1487 vizualizări / 4 septembrie 2011

Din Eforie Nord, domnul Traian Basescu le-a aruncat manusa politicienilor lumii. I-a sfidat pe ceilalti sefi de stat. Dandu-se drept exemplu, el a comunicat planetei ca este unul dintre politicienii curajosi ai Europei. Ceilalti sunt necurajosi. Iar motivele sunt doua. Primul e legat de antagonismul dintre statul social si statul anti-social, cel de-al doilea de practica asaltului electoral pe bani publici. La ambele capitole avem un presedinte castigator.
La urmatorul summit, atunci cand se va intalni cu reprezentantii statelor europene, acestia, fara exceptie, vor trebui sa-si ingroape rusinati privirile in pamant. Atunci cand se vor afla in fata Presedintelui nostru. De ce? Dintr-un motiv foarte simplu. In timp ce ei sunt lasi, domnul Traian Basescu este curajos. Pentru ca el da de pamant cu statul social, avand indrazneala fara precedent de a proclama statul anti-social.
Teoria lansata de Presedintele Romaniei este ca, pentru a contracara demagogia statelor comuniste, Occidentul a promovat statul social. O teorie si o practica in conformitate cu care statul are obligatia de a se ingriji de soarta cetatenilor sai. De a promova un sistem rezonabil de pensii, de asistenta sociala si de asistenta medicala. Ei bine, conform domnului Traian Basescu, aceasta politica, fundamental gresita, trebuia ca, odata cu prabusirea comunismului, sa fie abolita. Statele urmau sa devina, din sociale, anti-sociale. Statele au gresit timp de peste 20 de ani. De ce? Pentru ca politicienii sunt lasi. Si nici astazi sefii statelor europene nu sunt mai breji. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998