CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un președinte o pune sub lupă pe Kovesi

0 comentarii / 1753 vizualizări / 3 septembrie 2017

Să admitem că reprezentanții Black Cube spun adevărul. În definitiv, de ce ar minți? Iar fostul colonel SRI Daniel Dragomir a intermediat, într-adevăr, între societatea de investigații israeliană și un președinte. Care dintre cei doi? Băsescu sau Iohannis? Să încercăm să răspundem la aceast întrebare.
Chiar dacă Black Cube nu aparține autorităților israeliene, ci este o societate particulară de investigații, e drept, una dintre cele mai faimoase din lume, cercetarea de către detectivii ei a șefului DNA din România poate crea, odată devoalată operațiunea, complicații internaționale. Pe care Tel Avivul nu cred că le dorește. Mai ales în raport cu România, considerată unul dintre cei mai apropiați parteneri strategici. Este motivul pentru care cred că oficialii Black Cube, care în trecut au fost oficiali Mossad, au fost îmboldiți să iasă public și să arate că a existat o comandă de la cel mai înalt nivel al statului pentru investigarea lui Kovesi.
Nu contează foarte mult faptul că președintele Klaus Iohannis a dezmințit din capul locului vreo legătură, oricât de mică, cu această operațiune, după care imediat a numit-o pe Kovesi ca șef DNA. Ar fi procedat așa probabil oricum. Și dacă ar fi fost vinovat și dacă ar fi fost neimplicat în afacere. Dar ceea ce contează este că el, Klaus Iohannis, nu ar fi avut absolut nici un motiv să pună tunurile în acest fel pe Kovesi. Iar dacă, prin absurd, așa ar fi fost, în nici un caz nu ar fi utilizat un fost colonel SRI, pentru că prezența acestuia ar fi implicat inevitabil nu numai instituția prezidențială ci și cel mai important serviciu secret al țării. Care, la acea dată, lucra într-un strâns parteneriat, de binom, cu Laura Codruța Kovesi. Serviciu care, de alfel, i-a și prins pe doi dintre cei trei agenți Black Cube. Ar fi fost un non-sens ca Iohannis să fie președintele nominalizat. În aceste condiții nu mai rămâne decât Traian Băsescu.
Traian Băsescu a adunat-o de pe jos pe Kovesi pentru a o ridica pe treapta cea mai înaltă a instituțiilor de forță ale statului. Apoi, așa cum a repetat de câteva ori, ea l-a trădat. I-a arestat pe trei dintre oamenii de bază ai echipei sale. I-a executat fratele. A pus la cale execuția fetei mai mari și a ginerilor. A întors armele împotriva binefăcătorului ei. A scuipat acolo unde Băsescu a pupat. Iar operațiunea, la data declanșării afacerii Black Cube, îndreptată de Laura Codruța Kovesi împotriva clanului Băsescu, se afla în plină desfășurare. Cumva, trebuia oprită. Trebuia ca Băsescu să-i arate pisica.
Dincolo de aceste argumente logice, susținute și de declarațiile consecutive ale lui Dragomir și ale reprezentanilor Black Cube, fără ca Traian Băsescu să fi fost vreodată nominalizat, mie mi se pare limpede că el este ținta unor afirmații care fac uriașe valuri. El și nimeni altul. Și mai există un argument. Se vorbește de o sumă colosală de bani plătită către Black Cube. O sută de milioane de dolari. De unde ar putea proveni acești bani? Oricât mi-aș forța imaginația, nu-l văd pe Klaus Iohannis procurând o sută de milioane de dolari de la Serviciul Român de Informații sau de la Serviciul de Informații Externe sau de la amândouă. Dacă ar fi făcut acest lucru, și-ar fi prins urechile. Și s-ar fi dat legat nu numai opiniei publice, ci și justiției. Nici cercurile de interese din jurul lui Kaus Iohannis nu sunt capabile și nu au de ce să sacrifice o asemeenea sumă de bani. Și atunci de unde ar fi provenit suta de mii de euro, pe care oficialii Black Cube pretind că au încasat-o în schimbul rezultatelor investigării lui Kovesi.
În schimb, Traian Băsescu, care a costruit statul mafiot într-o geometrie bazată pe existența mai multor cercuri concentrice de grupuri de interese ilegitime, a dovedit că poate acccesa cu ușurință asemenea sume de bani. Mai mult chiar, oamenii din jurul lui Traian Băsescu sunt ei înșiși fie condamnați, fie în curs de a fi condamnați, fie investigați de către DNA-ul condus cu o mână de fier de Laura Codruța Kovesi. Deci nu doar simpla recunoștiință a acestor oameni de afaceri i-ar fi putut determina să facă uriașa colectă. Ci pur și simplu interesul lor de a o scoate pe tușă pe șefa DNA.
Prin urmare, dacă este adevărat că un președinte a fost comanditarul acțiunii Black Cube, acest președinte nu poate fi nimeni altul decâ Traian Băsescu. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998