CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un proiect salutar in Parlament: TVR, redusa la doua canale

0 comentarii / 1304 vizualizări / 23 octombrie 2013

Situația dramatică, dar și jaful din televiziunea publică stîrnesc îngrijorare la nivelul parlamentului, un deputat din Comisia pentru Cultură lansînd un proiect pe cît de ambițios, pe atît de binevenit în privința instituției amintite.

Deputatul Forței Civice, Dan Cristian Popescu, anunță, prin intermediul unei declarații politice, că va face toate demersurile pentru ca televiziunea publică, înglodată în datorii, dar și grăbită în a face noi și noi cheltuieli, să înceteze a mai fi o povară pentru cetățeni și bugetul de stat.

”Televiziunea publică este categoric cea mai avantajată instituţie mass-media din România. Primeşte bani de la buget, primeşte bani dintr-un abonament obligatoriu pe care trebuie să îl plătească cetăţeanul (practic, un alt impozit impus de către stat), primeşte bani şi din publicitate. Cu toate acestea, Televiziunea română are datorii uriaşe, pe care le rostogoleşte cu ajutorul generos al statului şi a pierdut decisiv cam toate bătăliile pe rating. Deşi este, cum nimerit îl consideră o respectabilă jurnalistă, „un Oltchim al mass-mediei româneşti”, televiziunea publică nu opreşte cheltuielile inutile” afirmă Popescu în declarație.

”Toată problema s-ar putea rezolva simplu prin câteva măsuri de bun-simţ. Televiziunea publică finanţată de la buget şi abonamentul radio-tv (dacă va mai fi socotit necesar) să se rezume la două posturi tv: un post de ştiri obiectiv, care să se profileze ca model de calitate şi de responsabilitate jurnalistică şi un post de televiziune exclusiv cultural, dedicat promovării culturii de calitate şi valorilor autentice şi să nu se permită publicitate comercială pentru aceste două posturi tv, garantându-se astfel toate premisele obiectivităţii. Da, statul trebuie să protejeze cultura, dar nu să finanţeze subcultura şi divertismentul de slabă calitate. Ca membru al Comisiei de cultură, arte şi mijloace de informare în masă, promit să mă implic foarte serios în această problemă” mai anunță deputatul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998