CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Un protest pe gustul presedintelui. Cadou de la servicii

4 comentarii / 5069 vizualizări / 15 mai 2020

Mișcare-șoc în Piața Victoriei: suntem abia în prima zi de libertate după două luni de pușcărie la domiciliu, și un grup de cîteva sute de oameni, sfidînd decizia autorităților, se duce în Piața Victoriei să protesteze față de guvernul PNL.
Sunt cam apatici, dar par genul TFL.
Pe post de guest star, Marin Ceaușescu Tivilic, ieșit brusc din amorțeală și săltat de jandarmi după ce se produce la locul faptei.
Nu au mijloace de protecție, nu respectă regulile de distanțare și strigă „Jos dictatura!”, „Demisia!”, „România, trezește-te”, „Suntem oameni, suntem frați, nu ne vom lăsa cipați!” etc.
Cîteva steaguri naționale și pancarde răzlețe.
Nu răzbate de nicăieri furie, indignare autentică.
Vreo 200-300 de oameni execută mecanic un program de protest. Și anunță că de mîine se extinde furia în toată țara.
Un protest pe gustul președintelui Klaus Iohannis, adeptul înfocat al menținerii restricțiilor, adversarul relaxării și liderul paralel cu orice plan de relansare a economiei. Omul care ieri ne-a amenințat fățiș că oricînd poate decreta iar starea de urgență.

Un protest foarte probabil organizat pe picior de aceleași servicii care au ”lucrat” în ultimii ani mișcările tefeliste din piață și care acum îi ridică iar mingea la fileu președintelui.
În zilele care vin, discursul prezidențial – parte a rolului ”omul atent și îngrijorat” – va conține evident referiri la faptul că mitingul de azi a dovedit, ”din păcate”, că românii nu înțeleg decît de frică, de amenzi gigantice etc. Că bunăvoința autorităților a fost răsplătită cu haos și nesupunere.

Greu să nu te întrebi: la urma-urmei, dacă erau atît de porniți să sfideze regulile și jandarmii, de ce nu au protestat românii nemulțumiți de restricții, în piață, ieri, alaltăieri, săptămîna trecută?
De ce fix în prima zi de relaxare?
Mesajul e limpede și va fi rostogolit ca atare: fără restricții, societatea românescă e vulnerabilă.
Iar prima care intră în dispozitiv e Gabriela Firea, primarul general. Vai… ”se pare ca eforturile tuturor sunt zădărnicite, iar recomandările epidemiologice sunt ignorate”.

E clar: mult timp de aici încolo, noi, românii, va trebui să fim apărați cu forța de noi înșine!

Cum să nu fie deci, mitingul lui Ceaușescu & comp unul fix pe gustul președintelui? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Numai Ceausescu a fost cadou de la servicii, asa, ca sa vorbiti numai de el, ca tare prosti mai suntem.

    • Cine protestează în spatele panaramei de Ceaușescu este fie trimis de SRI, fie un idiot util.

      • Ar fi si cazul in care Ceausescu protesteaza in spatele altora, asa, ca sa ajungem la concluzia articolului. Oricum primul plan a fost sa pozeze in victima a protestatarilor. Nu a iesit.

  2. Nu sunt decat niste idioti: protestatari de profesie (Dide, Ceausescu) si activisti antivaccin, „dacopati”, etc.E posibil ca unii dintre ei sa fi fost lasati in libertate de servicii, pentru a-i arata pisica lui Orban…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998